Nagradna igra: pogodite ime kaktusa |
Odgovori ![]() |
Stranica 123> |
Korisnik | |
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 03 Lipanj 2012 u 22:57 |
Cestitke Tara,ma zasluzila si pobjedu
![]() |
|
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
tara2009 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 187 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mislis da nije bio problem.....uffff cijeli dan sam guglala cak nisam ni rucak jucer napravila...vidis da sam sto varijanti napisala ubila sam se od trazenja ali evo isplatilo se...moram priznati da je bilo jakooooo tesko licio mi na jos njih jako puno,bila sam potpuno nesigurna...sta reci JEEEEEEEEEE POBIJEDILA SAM!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Mislio sam da neće ići tako brzo ali evo @tara je pogodila o kojem kaktusu se radi pa nema potrebe dalje držati neizvjesnost. Namjerno sam naveo podatak o promjeru tegle ovog kaktusa želeći naglasiti kako je to „veliki“ kaktus i na taj način malo otežati ID.
Lobivie baš nisu pretjerano veliki kaktusi, bar je takva moja percepcija lobivia. Zato sam mislio da se kaktus neće moći tako lako povezati sa rodom lobivia. No to za taru očito nije bio problem. Riječ je o Lobivia formosa v. bruchii . @taro pošalji mi adresu na pp. |
|
![]() |
|
tara2009 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 187 |
evo ga kao pogodila sam iz 100 puta .. ali mozda Echinopsis bertramiana . Syn. Trichocereus bertramianus
|
|
![]() |
|
echinopsis aurea...ubi se od trazenja...
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
enemy možda
|
|
![]() |
|
echinopsis bruchi
|
|
![]() |
|
a da nije lobivia formosa v. bruchi
|
|
![]() |
|
jedino ako nije neka varijanta coleocephalocereus goebelianus...
|
|
![]() |
|
parodia mairanana _ mozda?
|
|
![]() |
|
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
Notocactus schickendantzii?
|
|
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
|
Božica-baka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 03 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 193 |
acanthocalycium thionathum.............ha?
|
|
![]() |
|
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Možda Melocactus intortus?
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Evo da obnovimo malo nagradnu igru. ID kaktusa je za mene tvrdi orah. Svejedno dali se radi o malim ili o velikim kaktusima. Normalno veće je lakše ID. No dali je uvijek to tako ? Na slici su dva moja kaktusa. Lijevi mali - Sulcorebutia rauschii je nagrada, (naravno ![]() |
|
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Vjerujem da nisi pogrješio.
Sada biljkice imaju imena, pa mi je jasnije kako se brinut o njima. |
|
![]() |
|
@zmaj ja ti te sukulente vodim pod ovim imenima: Echeveria pulidonis, Echeveria pulvinata Ruby, Aeonium gomerense, Crassula arborescens undulatifolia i Aloe ferox. Koliko je to točno provjeri malo sam. Makar mislim da ovaj puta nisam pogriješio kod ID.
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
![]() ![]() |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
pinus je bio uskrsni zeko hihihih zmaj dobio si lijep poklon!!!!
|
|
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Pinus zaboravih te zamolit da mi kažeš imena biljkica sa prve slike. Na toj slici mi je jedino poznata Crassula Falcata.
Unaprijed ti zahvaljujem. |
|
![]() |
|
Nebi bilo fer da prihvatim poklon pa da se ne brinem o njemu.
Biljkice su dobile sve što im treba i sad mogu ljepo napredovat. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |