Bobice vitalnosti - Shisandra Chinensis |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Korisnik | |
Neda12 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2014 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 06 Prosinac 2014 u 23:57 |
najbolje je pitati direktno u rasadnik koji ima shisandru, npr. Drijen d.o.o tel. 01/6560370 ....Sretno!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
nedodjija ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 20 Kolovoz 2014 Lokacija: Beograd Status: Offline Bodovi: 1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pozdrav svima !
zna li neko sta moze biti uzrok da lisce 2-godisnje sisandre iznenada pocne da se susi ? |
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Znaci da se uzalud nadam ivane.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
ivane ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 20 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 64 |
Cao ferminaD
Drago mi je što je opšte stiglo jer sam htio slati još na jedno mjesto u RS Bih ali izgleda oni još imaju zakone propale juge, da ne vređam ali skoro misija nemoguče. Sam sam siguran da češ biljke uspjet spravit u kondiciju i želim ti mnogo uspjeha sa njima i naravno da rastu i za dobre prijatelje. Lp. Ivan. |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Ivane,stigla mi je schisandra i ostalo.Neizmjerno puno hvala.Srce si.
ldem ih spasavati buduci su neke biljcice u losem stanju radi vrucine i puta. HVALA uz big hug. |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
ivane ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 20 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 64 |
|
|
![]() |
|
Bok
Moram malo da pohvalim moju Schisanru. Cvala je obilno sa ženskim i muškim cvjetovima pošt tada pčela nije bilo sam to preuzeo ja sa pinelom i moram reči da nije bilo đaba. Stablo je puno prekrasnih plodova dužine do tri cm. Ako sve ostane če biti čaja za čitavu godinu. No da nebi došlo do fijaska od tuče sam ju zaštitio sa mrežom protiv leda. Tako to sada izgleda nije ljepo a je pomirjujuče. Lp. Ivan. ![]() |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Ivane, hvala.Nadam se da će se to i ostvariti.
Imam mjesto za Schisandru koja god da joj orjentacija treba. Ova tvoja je predivna i jako zanimljivo smještena. |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Prekrasni cvjetići.
![]() |
|
![]() |
|
Čao Fermina-Daza
Mislim, da i ove godine dođem na Jadran pa bi se moglo i desit da postaneš vlasnik Schisandre a posadiš je u sjevero-zapadno stranu kuče dobro zaljevaš i problema nema. Fotkice cvitiča Schisandre. Muški cvijet sa prašnicima lila boje. ![]() Ženski Cvitak sa vidnim plodom -grozdič. ![]() Tako cvate sve ove dane. ![]() Ija sam pčelica buba mara svaki dan sat i pol skale i pinel. Lp. ivan |
|
![]() |
|
Ivane, imam jiaogulan iz tvog uzgoja.Nadam se da ću doći i do shisandre.Ako ne prije ali kad uđemo u EU, sigurno.Ne znam samo kako će se ona prilagoditi toplom jugu Dalmacije.
Ovu biljku moram imati.Hvala ti što si nam skrenuo pozornost na nju. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Schisandra mraz i zimu dobro prenosi, oko - 25Czanju nije problem. Osim toga da je na skoro sjevernoj strani i uza zid je prošla bez i jednog pomrznutog cvijeta.
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Izgleda prekrasno!
![]() Da li to znači da njoj hladnoće ne smetaju puno, kada ima već tako puno lišća?
|
|
![]() |
|
![]() |
|
I ja zahvaljujem, ti si mi živa enciklopedija.
![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Hvala na lijepom objašnjenju.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Ne nisam prve dvi godine sam pustio da se razraste. Drugu godinu je več cvala i plodiči su svi odpali jer još nije imala muških cvjetova.U trečoj su se pojavili i ženski i muški cvjetovi i bilo je nekolicina plodova za kušinu. Prošle sam godine imao plodova i listova. Tako da smo čaj probali sam i pomješan sa Jiaogulanom. pomješan je fantastičnog ukusa i dejstvo počut jako povoljno ugodno. Shisandru se dade kupit u svim našim vrtnim centrima i ponekad čak u Tušu, mislim da su ngde 9€ po bilci. Kako kaže če ove godine rodit obilno.
url=http:[//www.Slikomat.com/slika/5150342.htm] ![]() Danas napravio zimsko proljetni rez. |
|
![]() |
|
Ivane, ako si je posadio 2008. godine, da li si već 2009. brao njene listove i kuhao čaj?
A kada su se pojavili plodovi?
Jako interesantna biljka...
|
|
![]() |
|
Bok administratore
Fotografije Šisandre od ove godine. Kao što se vidi je stara 3 godine i još nije dala pun rod a je za iduču godinu izgled puno obetavniji. Šisandra posađena 10.10 2008 ![]() Plodovi sakriveni u lišču. ![]() I još ovogodišnja berba, bilo je za probu i za sjeme a bit če i reznica u 2mjesecu. ![]() U prolječe kad procvate ču staviti nove fotografije. Ivan |
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
imate koju sliku možda da vidimo ovu ljepoticu??
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |