Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Trajnice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Tritoma - Kniphofia uvaria
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Tritoma - Kniphofia uvaria

Odgovori Odgovori Stranica  123 8>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Tritoma - Kniphofia uvaria
    Objavljeno: 03 Lipanj 2016 u 00:12
Tritome su toliko zanimljive da je nemoguće da prođu nezamijećene ni kao samostalna skupina, a bome ni kao element u bilo kojoj kombinaciji biljaka, što dokazuju prethodne slike.
Sutra je novi dan.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
NinettA View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1030
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje NinettA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2016 u 00:59

Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2016 u 22:35
moje

<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
janja-nja-nja View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 217
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje janja-nja-nja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2015 u 17:04
Moja tritoma prošle godine je bila narančasto žuta, a ove godine je samo žuta. Još mi je ljepša ovakva:)

Ali prošle godine od svibnja do kraja kolovoza moja tritoma je proizvela još dva grma što me jako razveselilo. Ove godine mislila sam da ću imati tri u podjednakim razmacima tritome u gredici..ali nisu prezimile. Prezimila je samo biljka-majka (ona čije je sjeme formiralo druge dvije).
Sad stalno virim hoće li i ove godine broj tritoma do kraja ljeta narasti.
U sretnom sam iščekivanju:)
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Lipanj 2014 u 19:38
Počele i moje cvjetati....

Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2014 u 14:44
Prošlog proleća se nije pojavila, već sam mislila da sam je izgubila zbog prevelike vlage a onda me iznenadila ove godine, izbacila novo lišće i dva cveta. Nije velika, ali daje nadu da će izdržati i postati lepota poput Matildine i Anaidine.
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2011 u 08:49
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2011 u 07:24
Moja je bila do sada u sjeni katruža i tek sada je krenula rasti..
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Svibanj 2011 u 13:26
moja upravo procvjetala iz Buzeta nabavljena
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Studeni 2010 u 11:20
Moja je ova dvobojna, a vidjela sam i potpuno žutu, jako je lijepa, za ljubičastu nisam sigurna, ali već će se naći netko tko zna.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
sunshine08 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunshine08 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Studeni 2010 u 10:20

ja sam već  tri godine vlasnica jedne tritome. koliko sam primijetila nije nimalo zahtjevna, i brzo se širiii, tako da sam je jučer izvadila iz dvrorišta u i podijelila na 6 te ju posadila u voćnjak između voćaka...mislim da bude efektno... hehe

a zna li netko postoji li tritoma u drugim bojama? mislim da sam negdje usput vidjela nešto slično u ljubičastim bojicama, isto prekrasno...
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2010 u 14:55

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
tritoma koja je posadjena prosle godine ove me godine razveselila sa cvijetovima
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
matilda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 540
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje matilda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2010 u 21:25
i moja je prošle godine jedva imala 2-3 cvijeta, ali je ove godine zato sve nadoknadila.Wink

Na vrh
andrea01 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5238
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje andrea01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2010 u 11:04
Moja tritoma prošle godine štrajkala, ćak nisam sigurna koliko je i cvjetala. Prek zime sam je malčirala, a na proljeće iz dosta velikog hlada preselila je na sunčanija mjesta, nisam očekivala ove sezone cvijet, ali oduševila me i tek sad vidim da su sva 3 grma potjerala pupoljke i uživat ću u njenoj ljepoti.
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2010 u 14:47

kod mene cvetaju, samo što im je vetar polomio sve velike cvasti.
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2010 u 11:42
hvala Baka b<ea na odgovoru ali sad sam gotova em tvoje divne hauchere e sad sam se navukla i sa ovim Thumbs%20Up... 
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2010 u 11:01
Duda-Lave oprosti nisam dugo bila na ovoj temi, pa sam ostala dužna odgovor. Ima mnogo vrsta i križanaca, neke su niskog rasta, nježnih listova poput trave a druge velike i robusne biljke širokih listova (neke plavkastih) visine preko metra. Volim ove manje, cvatu u mnogo boja, žuta, limunasto žuta, oker, narančasta, crvena, imala sam i bijele (trebalo bi ih biti među novima, ali još nisu cvale) zatim dvobojne, narančasto sa žutim, ružičastocrveno s bijelom poput vrhnja, najbolje ih je kupovati kad cvjetaju, ne smeta im presađivanje, pa se vidi kakav je cvijet. Hvala za komplimente i tebi i mojoj dragoj sljedbenici, veselim se posjetu kad opet dođeš i Zg. LP tvom najljepšem cvjetiću.
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2010 u 09:20
Ja sam moju tritomu posadila prošle godine u proljeće i nije mi cvijetala. sada se već načinio veliki busen(kad sam je posadila bila su dva ). nadam se da ćo ove godine cvasti. neznam u koje vrijeme cvijeta.
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2010 u 10:27
ža mi je baka bea da nemogu do tebe kad ti vrt počinje bujati..sigurno je fenomenalan(tvoja sljedbenica ako mislimo na istu) sve najljepše mi je napričala o tebi,tvojoj ljubavi prema biljkama  i tvom divnom vrtu.
Nadam se da ću uspijeti jedamput do tebe da vidim kad tritome cvatu..jedno pitanjce ako možeš reći,a  kojivih boja imaš jer ja sam vidla samo ovu koju ja imam žuto naranđastu..
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2010 u 10:21
Originalno poslano od člana Baka Bea Baka Bea napisao:

Duda, slobodno sad u proljeće ukloni sve staro i suho lišće (lako se iščupa, a ako je neko zeleno, odreži do zdravog zelenog dijela. Budući da imaš jednu biljku, to ti neće biti teško. Biljka izgleda urednije, a i neće smetati ostalim biljkama. Izgleda da imaš K. caulescens, jako velika i bujna biljka, trebala si joj ostaviti više prostora, teško ćeš je obuzdati rezanjem, a ljiljanima treba sunca. Druga je stvar orezivanje ujesen, onda im oduzimaš hranu i ogoliš 'srce' biljke. Sad u proljeće staro lišće je već i tako odumrlo, a biljka je povukla tijekom zime u korijen što je u njemu bilo..
hvala baka bea na odgovoru Big%20smile znači slobodno mogu sve zelene listove koji su se prklopili tamo i odrezat..puh nisam znala da je tako velika pretprošle godine u jesen sam napravila tu glupost pa proše je dala samo dva kržljava cvijeta ali mislim da ove godine bude bolja situacija
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 8>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.