Kava |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 4> |
Korisnik | |
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 04 Siječanj 2011 u 13:48 |
Ovo je moja nova kava.Nadam se da će poživiti.
![]() |
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bvlgari76 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 64 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvala.
Raduje me stio i dalje mladi listovi niču.
|
|
![]() |
|
Atlantida ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 29 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 20 |
Bvlgari76 u moje kave je zemlja konstantno mokra. No dogodi mi se da pokoji dan ne zalijem al to joj ne smeta, jer je kao što sam več napisala stalno vlažna. Posađena je u kupovno-šumsku zemlju ( pomješala sam ) i sklonjena je od sunca. Sunce mrzi, to jest, voli indirektnu sunčanu svjetlost. Skloni je od sunca, zalij ju al za sada ne previše...i zaljevaj ju svaki dan, prskaj po listovima ( primjetila sam, da joj to jako godi al voda nek bude kišnica ili najmanje 24h odstajala). Ja ju prihranjujem sa guanom. Joj, držim ti fige, da se oporavi. A znam da hoče:)
I poruči nam kako je prošlo:) !!! |
|
![]() |
|
bvlgari76 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 64 |
Ok, kako da nekom prirodnom metodom "zakiselim" tlo? Da stavim onaj "soc/zoc" sto ostane od kave? Cuo sam da to neki rade.
I ovo sa zaljevanjem je malo kontradiktorno sa onim sto su pisali prije (zalij jako i cekaj da se osusi)
|
|
![]() |
|
tropi ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Mislim da najveći problem u uspješnom uzgoju kave predstavlja zaljevanje i tlo.Kao i mnoge biljke iz porodice Rubiaceae( Gardenia,Pentas,Ixora,Coffea i dr.) Osjetljive su pH Tla koje mora biti kiselo, Isto se odnosi na vodu-
Dakle zaljevati kišnicom ili destiliranu vodu.Tlo mora biti uvijek umjereno vlažno, po mogućnosti bez velikih oscilacija,visoka zračna vlaga i relativno viša temperatura tokom cijele godine,Također vole prihranu sa Fe( željezo) |
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
![]() |
|
Moja se muci. Bilo ih je vise, vecina se osusila.
Molim Vas da dijagnosticirate, sto ju muci??
Evo slika...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Atlantida ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 29 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 20 |
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Hvala ljudi sada ipak znam gdje da šta tražim
|
|
![]() |
|
Ajd frknut cu ju u sjenu.
S vremena na vrijeme ju sunce "obasja", mozda je zbog toga
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Pa ne znam ja je imam oko godinu i pol, kod mene joj je dosta toplo, a kažu čak da bi mogla biti i vani, ali vjerovatno ne na suncu, jer je i meni sunce spržilo dva lista, pa sam je makla u sjenu, ali u kući. Meni se ponekad osuši zemlja, ali mislim da korijen ne, čini mi se da treba dosta vode.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Moja se svako malo susi, ali i obnavlja. Ocito da joj nesto smeta.
Al me tjesi to sto se i dalje bori. Cuo sam da s vremena na vrijeme treba pustiti zemlju da se posusi. Nisam to jos cinio ali me zanimaju komentari |
|
![]() |
|
balalayka ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 03 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 102 |
I ja sam imala (imam još uvijek) takvu biljku, kupljena u Konzumu prošle godine, ali listovi su joj otpali, kao da su se osušili iako sam zaljevala dovoljno, možda ju je sunce spržilo jer je bila na sunčanom prozoru.
Uglavnom, ošišala sam ju skroz i sad me zanima hoće li potjerati nove grančice i listove ili sam ju upropastila?
Molim da mi netko iskusniji da savjet, jer odkako sam ju ošišala (na 3 cm dužine grančica) nit se miče nit pomiče:(
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Tija vjerovala ili ne ništa, nemam pojma tako se dobro oporavlja da sam baš sretnica. Listovi su baš sjajni kao da su namazani uljem.
Stoji na cca 60 cm od južnog stakla i kad je sunčano, malo, ali sasvim malo je dodirne i sunce. Da i dosta je zaljevam, zemlja joj je uvijek vlažna.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Triša što joj radiš sa listovima da se tako sjaje?
![]() |
|
![]() |
|
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
dobila sam nekoliko zrna pa ću posadit,ako ne uspije nikome ništa.
|
|
čovjek uči dok je živ
|
|
![]() |
|
Ima ih svugdje po cvjetarnama. Ova je konkretno kupljena u Konzumu.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
a gdje kupit biljku
|
|
![]() |
|
Nisam sijala, kupila sam gotovu biljku
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
A gdje nabavite sjeme
|
|
![]() |
|
Moja se super drži, valjda joj je pogođeno mjesto. Dvije su sadnice, a bilo ih je jako puno, ali sam podjelila, pa mislim da je nešto kod Franjice, ali ne znam u kakvom stanju.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 4> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |