Paprati - Platycerium |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 6> |
Korisnik | |
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 13 Studeni 2012 u 19:54 |
Trava je identificirao paprati, hvala ti.
Prva paprat je: Pteris quadriaurita "Tricolour"
Druga paprat je: Nephrolepis exaltata
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Belina, proguglala sam i ta paprat na prvoj slici ne bi odgovarala polypodium australe, potpuno su različiti listovi, no hvala na trudu. |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Draga Moon,
Ti si kupila paprate poypodium ausrtale,ja ih imam u vrtu,jako su osjetljivi,zahtjevni,tako da im stalno ostranjujem lištiće,a vrsta nephrolepis exaltata-imala sam u vazi i dobro se držao,ali je po ljeti previše grijalo i ošušio mi se. ![]() Trava ti je sve rekao.
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
![]() |
|
trava - hvala, to je kao ova na prvoj slici na vrhu stranice od Silvy
|
|
![]() |
|
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
To je Nephrolepis exaltata
|
|
![]() |
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
|
|
![]() |
|
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
To je nephrolepis,dosta je otporan na sušnije uslove,moja prva paprat koju sam posadio u zemlju i odlično trpi poslijepodnevno sunce.Ne voli ako se previše zalijeva,odnosno ako nema dobru drenažu.
|
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
|
|
![]() |
|
Silvy,zaboravio sam te pitati,da li su oni Adiantum cpillus veneris-gospine vlasi,slikane u prirodi,a ako jesu,gdje?Postoji jedna podvrsta ove paprati pa me zanima da li je možda to ta podvrsta.
|
|
![]() |
|
Može se i svaki dan zaliti,ali ne puno,bitno je da je zemlja dobro ocjedita,da voda ne leži,da su dobre rupe na pitaru.A o kojoj se paprati radi?
|
|
![]() |
|
ove sam godine u jedan veliki duguljasti pitar pored stare hortenzije zasadila paprat.....dali je to dobro....hortenzija pita puno vode-svaki dan......jeli se i paprat može ljeti zaljevati svaki dan???
|
|
![]() |
|
Postoje dvije vrste oslada,u primorju i bližem zaleđu nalazimo uglavnom Poypodium australe,gotovo je identičan P.vulgare razlika je u tome što P.australe ljeti baci list,tako se brani od suše,dok je P.vulgare vazdazelen.Rekao bih da je ovo na slici P.australe.
![]() Ovo su slike iz prošlog ljeta,lijevo je Polypodium australe koji je nakon što je odbacio listove ponovo počeo izbacivati nove listove početkom 8.mjeseca,taj novi rast se poklapa sa vremenom kad u primorju počnu kiše u 8. mjesecu.Desno je P.vulgare. |
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
![]() |
|
lorica10 ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 21 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 740 |
Ruka koja daje uvijek je iznad one koja prima.
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
kako god , paprati traže toplinu i visoku vlažnost zraka, ne previše svjetla.. samo sam htjela napomenuti da ne trbaš brimuti i vjerojatno će se oporaviti.. često izniknu novi izboji iz korijena, ali i rasijava se sporama |
|
![]() |
|
macak ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 841 |
Moja je kućna paprat, nekako mislim da ona nema veze sa proljećem?
|
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Ja sam svoju paprat izgubila
![]() Na proljeće mislim podijelit maminu i ponovo probat sa njom. Sve do ove hladnoće, mami je stajala u vazi ispod barsa, a sad ju je unijela u negrijani hodnik. Ne voli veliku toplinu, niti direktno sunce. A onu brazilsku paprat je nekada imala mama. (skinuto sa neta) ![]() Da li su ovo iste paprati; meni su jednake? ![]() |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
pusti ju na miru do proljeća, potjerat će iznova
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 6> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |