proklijali kaktus-savjet |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 08 Studeni 2011 u 15:00 |
![]() Prvi put čitam o sijanju kaktusa i prvi put vidim mladunce. Bravo curke!
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
lorica10 ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 21 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 740 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
prekrasni su ti sijanci
![]() ![]() |
|
Ruka koja daje uvijek je iznad one koja prima.
|
|
![]() |
|
joope ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 16 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 92 |
![]() ![]() a ovo su sada, skoro cilo lito su na otvorenom uz obilno zaljevanje, sad se mislim dal ih pakovat na zimovanje il ih ostavit na toplom jer im još nema godina dana.
Hm opet velika slika, nikako da je uspijem smanjit ...
|
|
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Slatki su
![]() Ja sam svoje očito prerano otkrila. Da ih opet pokrijem ili da ih sad tako ostavim? Izgledaju kao ovi gore od lorice10 |
|
![]() |
|
lorica10 ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 21 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 740 |
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
joope ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 16 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 92 |
![]() |
|
![]() |
|
Tri mjeseca od sijanja, otvorila bi ih samo za slikavanje: ![]() |
|
![]() |
|
hvala ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Nemoj otvarat posudu, ja sam svoje duuugo-par mjeseci držala pokrivene. Tek kad su im narasle bodljike sam ih počela postepeno otvarat. Osim jedne kutije koju je napala "paučina" nju sam češće i ranije počela provjetravati a tu vunicu sam izvadila.
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pregledala sam ih masu, čini mi se da bi mogla bit r.tuberosa |
|
![]() |
|
Astrophytum ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 21 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 119 |
To je Rebutia, ali nevidim dobro koja!
![]() |
|
Gospod e GOLEM!
|
|
![]() |
|
To je taj kaktus, ako neko zna ime bila bi mu zahvalna
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Spremila sam ih zajedno sa drugim kaktusima u hodnik. Pet mladih sam ostavila i za sada su ok, ne primječujem nikakvu promjenu...al kako stalno mislim na njih jednoga sam(korijen mu je bio van zemlje) upravo presadila i stavila na prozor kraj radijatora pa ćemo vidjeti. |
|
![]() |
|
Astrophytum ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 21 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 119 |
Pozdrav i cestitke! Postoje dve mogucnosti: da ih ostavis na istom mestu i da tu prezime, ili da ih sad presadis (pikiras male kaktuse) u drugu posudu! Izbor je tvoj!
![]() |
|
Gospod e GOLEM!
|
|
![]() |
|
hvala ti
![]() |
|
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Ponašaj se parema njima kao i prema odraslim kaktusima. U svakom slučaju nemoj ih dirati dok ne poodrastu.
|
|
![]() |
|
Prvo da vas sve pozdravim :)
Primjetila sam ovo ljeto da mi je niknuo mali kaktusić u pitaru, eto imala sam tu sreću da su sjemenke same proklijale i očito im je išlo dobro bez mene jer su sad biljčice svega 4mm veličine sa malim bodljikama. Strah me sad kad treba kaktus skloniti unutra da ne bi nešto krivo napravila i da mi ne propadnu.
Smijem li ih uopće dirati? da ih zalijem malo? maknem u drugi posudu? Inače rastu na najobičnoj zemlji iz vrta, i malo im se korijen vidi. Stavit ću i sliku čim naučim kako se to radi. Ne bi tila upropastit moje prinove (inače ovo je prvi put da uopće vidim tako nešto) pa bi vam bila zahvalna na svakom savjetu
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |