Kada posijati travu ? |
Odgovori ![]() |
Korisnik | ||
Maggie ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 243 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 19 Kolovoz 2011 u 23:27 |
|
Ja sam u proljeće obnavljala travnjak, ali i sad povremeno dosijem još malo...
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Zelenka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 26 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 207 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||
![]() |
||
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
|
Zelenka, još jednom pročitaj o sijanju trave. Sada nikako nije vrijeme za sijanje - evo što je, između ostalog Vepar napisao - citiram: ... Klijanje i rast mladih biljaka ovisi o :vlažnosti,prisustvu kisika i temperaturi,vrijeme klijanja zavisno od vrste je od 7-20 dana.Pored vlažnosti i kisika za klijanje je naročito važna temperatura,neke vrste počinju klijati već kod +5 C a optimalna temperatura je između 14 i 20 C,dok kratkotrajno podnosi i temp.do 30 C. ... Sjetva se može obavljati tijekom cijele vegetacijske sezone,ali je najbolje učinke pokazala sjetva krajem ljeta i početkom jeseni.Može se sijati i u proljeće ali se taj termin nije pokazao kao najbolji iz nekoliko razloga;zemlja se ne stigne dovoljno zagrijati pa sijeme klija duže nego što je to optimalno za određenu vrstu,a posebno stoga što dolaze vrući i suhi periodi ranog ljetakoji nepovoljno djeluju na daljni rast i razvoj travnjaka.... |
||
![]() |
||
Zelenka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 26 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 207 |
|
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
|
Zelenka evo ovdje češ sigurno dobiti odgovore http://www.cvijet.info/forum/forum_topics.asp?FID=5
|
||
![]() |
||
|
Lijepo molim savjet ,naime imam na dijelu cvijetnjaka navoženu izravnatu i izoranu zemlju koja je trenutno bez trave(navozili ju prije mjesec i pol) pa me zanima bi li bolje bilo posijati travu sada ili u proljeće? Kamenjare i gotovo sve biljčice su već posađene na njoj ! Zahvaljujem
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |