CVJETNI PLODORED? |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 18 Kolovoz 2010 u 21:31 |
tu ti je zgodan katalog http://www.decora.hr/katalog/katalog.htm sigurno češ nešto naći. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
macak ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 841 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ma šta da posadim umjesto vodenika?
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Da, postoji, samo bolje reći pravilo. Trajnice je dobro nakon nekoliko godina, kad popusti cvatnja izvaditi i razdijeliti, staru korijenovu balu bacamo, a mlade biljke sadimo na drugo mjesto, pa bilo to i metar dalje, a na ispražnjeno mjesto posaditi neku drugu vrstu. Neke biljke su veliki potrošači hranjiva, a neke mali. Sađenjem na isto mjesto došlo bi do prevelikog iscrpljivanja tla, a i koncentracije određenih štetnika. Stoga je važno voditi računa da se npr. ruže nikad ne sade na isto mjesto, jer se u tlu dugo zadržavaju nematode.
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
Takvih problema nisam imala sa vodenkama ali sam zato sa lijepim katama i negdje pročitala da nakon više godina sadnje na istom mjestu bude problema....i hoću neću odustala od njih, a dobre su mi bile za vazu jer dugo izdrže svježe...
prije bih rekla da su vodenkama naštetile ove obilne kiše bez obzira što vole vlagu ipak je bilo previše kišnih dana.... |
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Odustani od vodenika
![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Ne znam za cvjetni plodored.
Ali vodenike su i meni ove godine jako loše (a vidim isto i kod susjeda). Bile su u početku pune cvijeća, a kasnije su ugibale jedna za drugom. Tek su ove koje su same iznikle po vrtu lijepe i zdrave biljke. A to s plodoredom sigurno nema nikakve veze, jer su moje zasađene u teglama, što znači da nije niti ista zemlja kao prošle godine. |
|
![]() |
|
macak ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 841 |
Nitko nema bilo kakav savjet?
![]() |
|
![]() |
|
Zanima me da li postoji nešto kao cvjetni plodored. Znate kad u povrtnjaku zamjenjujete mjesto povrću jer jedno iscrpi nešto iz tla, pa ga sadite na drugo mjest. Ima li takvo nešto kod cvijeća.
Naime ja sam prvu godinu u novozasađenu stazu oko moje sjenice posadila vodenike i bile su divne, cvijet na cvijetu. A sada evo već dvije godine za redom samo propadnu. Znači prvu godinu sve ok, a druge dvije koma. Kod ostalih biljaka nema neke promjene u ponašanju. Gnojila sam različitim gnojivima, stavljala kompost u proljeće i ništa nije pomoglo. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |