zaštita surfinija |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
24crogirl ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Ožujak 2012 Lokacija: Zg Status: Offline Bodovi: 59 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 18 Svibanj 2012 u 12:58 |
bila sam u poljoapoteci od mbm-a i teta veli da ju poprskam s actara 25wg,e sad me jos zanima kada ju moram poprskati?sto da pazim prilikom prskanja i koliko uopce treba prskati??imam ih 18 kom i sve su u bujnom cvatu...je li ujutro ili navecer prskam???uf te uši gadne
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
teuta ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 02 Lipanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
MOŽEŠ PRSKATI SA VODOM GDJE SU BILI OPUŠCI CIGARETA,TO JE DJELOTVORNO , ILI KOPRIVOM RAZBLAŽITO VODOM NP- 1/2 L VODE GDJE SE NAMAKALA KOPRIVA I 1/2 L ČISTE VODE,PRSKAJ
. PONOVI TAKO 2-3 DANA ,ALI SAMO NAVEČER KAD NEMA SUNCA, VIDJET ČEŠ REZULTAT. I DUHAN I KOPRIVA SU LJUTI |
|
![]() |
|
jelence1301 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 29 |
ok, hvala na savjetima
![]() ![]() |
|
![]() |
|
gentian(a) ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 119 |
Ako i radite jaču koncentraciju NE smije bit jača od 2X !!! Propisane količine nisu napravljne zato jer se netko tako sjetio!!!
Ima jedan zanimjliv primjer sa alkoholom, svi znate da je 70% ali zašto nije jači? Zato jer jači postotci ne uništavaju bakterije kao 70% ![]() |
|
![]() |
|
gentian(a) ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 119 |
Jelence, kad ti je teta rekla da biljku zaliješ mislila je na vodu jer ti je calypso sistemični insekticid i biljka ga mora "povuč" u sebe a mušice, uši i sl. ugibaju hranjenjem! Naravno kad je biljka dehidrirana i sam proces je sporiji i neučinkovitiji!
A što se tiče prevencije, mislim da je teta malo u krivu..... Inače sa Calypsom se mogu biljke zaljevat ali su nam puno bolji rezultati špricanjem |
|
![]() |
|
Lili 68 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 114 |
Jako se mucim sa bijelim musicama na hibiskusima,fuksijama... spricam sa raznim insekticidima ali bez nekog uspjeha. Ove godine imam confidor,napravila sam nekoliko puta jacu koncetraciju od one preporucene i zalila vec dva puta biljke. Sve licinke su za nekoliko dana uginule,inace kada se prska uginu samo adulti a licinke imaju vostanu ovojnicu i prezive.
|
|
![]() |
|
jelence1301 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 29 |
daklem, ja sam sad malkoc zbunjena..al tek počinjem s cijelom tom pričom o cvijeću, pa valjd tak i treba biti
![]() a ni ovo "zalijem" mi nije baš čisto-mislila je valjd pošpricam?
|
|
![]() |
|
Mariola ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
ok, hvala na pomoći
|
|
![]() |
|
I da, nametnici se ne špricaju preventivno nego kad dođu na biljku!!
|
|
![]() |
|
Tretirat surfiniju možete u fazi vegetacije ili dok cvijeta, kvalitetna sredstva nemaju utjecaja na nju!! Preporučan Calypso sc 480 ili actaru 25 wg!
@sarajka: Ajmo od početka, kvalitetan supstrat i zdrava sadnica, zatim dobra pozicija za biljku ( ne odmah na cjelodnevno sunce ali ni u sjenu), onda umjereno zaljevat dok se biljka ne okorijeni i ne prihranjivat prva tri-četiri tjedna!!!! |
|
![]() |
|
Mariola ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
Da bijele uši, i ne znam da li da ih pošpricam sada dok još nemaju uši ili ne,jer poslije narastu velike i lijepe i malo mi je teško pošpricati a da ne špricam po cvijetovima ,ako možeš pogledaj sliku. To je bilo prije dvije ili tri god. ali tada nije bilo ni traga ušima a zadnje dvije godine uši ih dotuku.Da li bi koristili oni štapići što se stavljaju u zemlju protiv nametnika. A koja je razlka između bijelih ušiju i onih nekakvih crnih koje su malo veće.
|
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
kakve usi napadaju??? bijela uš ili???
|
|
![]() |
|
Možeš pogledati sliku uspjela sam staviti tamo gdje su slike, nema tajne , sadim u zemlju za surfinije, zalijevam tri puta tjedno uglavnom kupim onaj zeleni prah a ne tekuće i zalijevam svaki dan kad su vrućine a kad je ovako oblačno već ih nisam tri dana zalijevala
![]() |
|
![]() |
|
sarajka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3644 |
draga mariola ja sam ih sadila nekoliko puta ali mi ne uspijevaju,ostanu jadne .male ama nikakve u čemu je tvoja tajna pa da ih uspiješ odgojiti,a za te uši sad je kasno ali probaj sa prirodnim .tj,potopit žaru-koprivu i duhan pa sa tim prskati mislim da neče naškoditi a može pomoči
|
|
![]() |
|
Pozdrav svim ljubiteljima surfinija.Na ovom forumu sam nova al surfinije sadim već nekoliko godina i do sada sam imala velikog uspjeha. ako uspijem stavit ću neku sliku. Al me zanima problem oko ušiju nasurfiniji, zadnje dvije godine vodim borbu s tim pa da li mi netko može pomoći ( uzmite u obzir da imam zasađeno 58 tegli sa surfinijama ) i što znači prskati sa sredstvom al ne kad cvatu jer sad su stare 3 tjedna i već imaju cvijet
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |