tillandsia |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
zedok ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 15 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 17 Svibanj 2010 u 21:57 |
mrak! sad, dakle, znam kakav je proces i put.
tenks, frida!
jedino, kažu, mora se dosta orošavati. tropska biljčica, jelte.
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
evo, upravo sam se vratila od sveki i dobro sam promotrila njenu biljku...nema više ni onaj zeleni plosnati dio, to je, očito , pripadalo cvijetu...biljka sada izgleda kao "busen trave" s tim da je iz sredine izašla mlada biljka ( na mjestu gdje je bio cvijet) dakle samo padajući listovi i lijepa je i zelena...očekujem da ce ponovno cvjetati jednog dana...
|
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
hoću...
|
|
![]() |
|
zedok ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 15 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5 |
Da... Surfala sam malo po internetu i zapravo se malo konkretnih informacija o njoj može pronaći. Na nekim drugim forumima mogla sam iz konteksta shvatiti da nakon cvanje njen rozi dio postane zelen i da je to normalno.
Međutim, nakon te bi se faze trebao pojaviti jedan izdanak, odnosno mladica.
Neko je bio opisao situaciju itu kao rosinu, pa su ga savjetovali da se biljku presadi i da oko korijena pogleda ima li neki izdanak.
Jedan je također govorio o tome da mu je izdanak niknuo paralelno sa središnjim dijelom, odnosno pored njega i nije znao šta s tim. Koliko sam shvatila sve ih je zajedno presadio, a bilo je savjeta da slobodno ukloni stari dio, jer da on poslije cvatnje sam propadne.
rose, mogla bi pogledati ima li štogod u zemlji, presaditi je, ili jednostavno pričekati da se sama obnovi i nikne.
Ja ću isto čekati da vidim šta će se desiti.
frida, ako nešto saznaš - pliz javi.
![]() |
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
a moja je propala,odvojio joj se onaj dio sa cvjetom i lišćem,ostao jew sad samo korjen,sta sad raditi?
|
|
![]() |
|
Upravo se tako ponašala i svekrvina koju smo joj kupili...ne znam ti sa sigurnošću reći kakva je sad, ima li taj središnji zeleni dio ili čak i nema, samo listovi...mogu sljedeći put pogledati kad odemo tamo...
|
|
![]() |
|
Bok! Skroz sam nova tu,a otvorila sam profil da vas upitam nešto o tillandsiji.
Dobla sam ju zimus, krasnu, s rozim središnjim dijelom, ali nije cvala. Unazad nekoliko tjedana redovito izbacuje ljubičaste pupove. Jučer je izbacila pup i iz utora na samom vrhu. Na znam zašto, ali pupovi se u principu nisu rascvali, nego ubrzo posušili ne otvorivši se uopće. Ne razumijem u čemu je stvar.
I drugo, taj je središnji rozi dio počeo intenzivno zeleniti. To me također iznenađuje i ne znam šta to znači. Je li normalno da nakon cvatnje zeleni?
Biljka je na zapadnoj strani stana, nije na direktnom svjetlu i zimila je u toplom. Zalijevam ju otprilike jednom tjedno.
Ako neko zna, bila bih zahvalna da mi razjasni njeno ponašanje. Jako mi je bitna jer sam ju dobila na poklon i htjela bih da je sretna.
![]() tenks
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |