cuvanje cvjeca |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
nuna ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 812 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 25 Ožujak 2010 u 21:19 |
Meliha dobro nam došla i dugo se sa nama družila.
Ja imam ciklame još od prošlogodišnjeg 8 Marta.Pošto su mi prozori dnevne sobe do podne obasjani suncem tu ih mogu držati dok ne počnu vrućine, Kada sune počne jače da grije premjestim ih na jedan drugi prozor manje obasjan suncem, Ruže sam iznosila na terasu a yuka je u kući.Jako je zahvalna biljka i brzo raste. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
meliha ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Joj moje cure bas vam hvala.Jesam se dobro mozda i previse ponovila s obzirom na moje neznanje.Nikad do sada nisam gajila cvjece posto imam malu djecu,a sad vec kad je tu imam zelju da i opstane.Hvala vam puno ovo ce mi bas koristiti.Pozdrav.........
![]() |
|
![]() |
|
josipa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Bome si se ti lijepo ponovila za Dan žena
![]() Ja svoju ciklamu i malu ružicu držim na ustakljenom balkonu.. |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Dobro došla Meliha!
Ne znam šta misliš pod ovime,da su malo na hladnom bile no evo ,općenito,di možeš koje držati,koji im uvjeti odgovaraju.
Kao što i Alisa veli,ciklame i ruže vole malo hladnije pa ih drži u nekoj prostoriji di ima svjetla a ne grije se jako no da temperatura nije baš u minusu.
Yuka i drvo života nisu zahtjevne i možeš ih držati i u dnevnoj sobi.Ne moraš ih puno zaljevati,tek kad se zemlja skroz osuši,no ako je jako suh zrak odgovarat će im da ih dnevno poprskaš po lišću.Prskati možeš i kroton,difenbahiu i kalateu.Isto ti mogu biti na toplome.Kroton je malo osjetljiviji no meni je godinama bio u dnevnoj sobi,di je toplo i suh zrak.Povremeno zaliti i prskati lišće,ako imaju svjetla biti će one ok
![]() |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Meliha,dobrodošlica i od mene..Vidi o svim tim biljkama imaš teme na forumu,pa malo pročitaj,valjda nađeš i odgovore na tvoje pitanje.Ovako ,što ti ja mogu reći je to,da ako je bilo napolju na onom minusu pa je unešeno unutra na toplo,moguće je da bude promjena na biljkama.Ciklama i mini ruže ne vole toplo previše...Croton je jako jako osjetljiva biljka i teško održiva..Ne znam šta da ti kažem,sem da ostaviš biljke gdje su,jer kada bi ih ponovo premjestila na neku drugu temperaturu,sigurno bi propale..Biljke ne vole velike oscilacije temperature,kao ni često premještanje..
|
|
![]() |
|
meliha ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 4 |
Hvala sto ste se javili.Imam jako puno cvjeca od praznika,8 marta.Bilo je malo i na hladnoci pa se boim promjene klime.Sad ga trenutno drzim u kuci al me brine termperatura,posto imam grijanje.To su male ruze,calathea,difenbahija,juka ili drvo zivota,ciklama,begunija i kroton.Eto to je to nadam se da cu opet dobiti brz odgovor unapred hvala....Cao
|
|
![]() |
|
josipa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
meliha , na koje cvijeće misliš i od čega da ne propadne?
Dobrodošla na forum ![]() |
|
![]() |
|
Pozdrav svima.Zanima me kako da sacuvam kucno razno cvjece da nepropadne i ruze koje idu vani .Unapred sam vam zahvalna.CAO
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |