Recepti i savjeti u pripremanju gljiva |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 08 Studeni 2011 u 15:57 |
Dobra tema...morat ću je nastaviti čitati.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Južni
Nedavno posijan Pridružen: 22 Listopad 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 95 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
¸Hvala ti smcko moj.
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vidi ga, imamo i drugih zanimacija Nije uputno brati gljive za vrijeme i neposredno nakon kiše jer su onda natopljene vodom što dovodi do brzog propadanja gljive, postanu neukusne i teško probabljive. http://www.vendrija.hr/savjeti.html |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Južni
Nedavno posijan Pridružen: 22 Listopad 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 95 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa mislim, stvaaaaarno, ovo je prvršilo svaku mjeru, pa ima li tko živ ovdje da mi odgovori na pitanje?
|
|
Južni
Nedavno posijan Pridružen: 22 Listopad 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 95 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Juhuuuuu, gljivari moji što ste se ušutali? Čekate da kiša prestane pa u izvidnicu jeli?
Imam pitanje. Čuo sam da ne valja brati odmah poslije obilne kiše. Jeli to istina i aki jest, koliko dana treba proći da bi se gljive mogle konzumirati. |
|
Južni
Nedavno posijan Pridružen: 22 Listopad 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 95 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas sam ih jeo pohane, ali ne u ulju nego u pećnici jer ne volim u ulju, pre masno mi je. To sam vidio na you tube kad otipkaš sunčanice, jedan od dva videa je taj i nije loše, samo treba paziti da se ne presuše. Vjerojatno sam i kojeg kukca pojeo do sada, ali evo, ima bit da i oni idu bez problema. Ali, ubuduće ću bez njih. Znači, provao sam ih sa jajima i pohane, još ih želim kušati u umaku sa vrhjem i u umak pomješati rižu, mmmm to mi je njami. Pozdrav, smrcko, vidio sam ti vrt i mogu samo reći bravo, jako si vrijedna i još stigneš i nas ovdje obići. I meni se baš sviđa onaj, kako si ga ti nazvala, "neuredni kamenjar". |
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gljive ti se ne peru, čiste nožem i četkicom. Sunčanice možeš očetkati i protresti da ispadnu kukci. Stručak nije za jelo, mada ga neki suše i melju za juhe.
Meni osobno sunčanice su dobre samo pohane. Mogu se i zalediti |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Južni
Nedavno posijan Pridružen: 22 Listopad 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 95 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da li je nužno prati sunčanice? Isto tako, da li se nešto sa njih skida ili čisti?
Ja to nisam do sada radio pa pitam da nešto ne propuštam? |
|
cica mica
Novo sjeme Pridružen: 24 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
http://foood4life.blogspot.com/2010/10/piletina-sa-bijelim-vinom.html
4 porcije)
60min ** sastojci: 6 komada pilećih prsa 200g svježih šampinjona 20g brašna 70g maslaca 1 žlica vegete 200ml bijelog vina 200ml mlijeka ulje, sol, mljeveni crni biber priprema: Komade piletine posolimo, pobiberimo, povegetimo i poredamo na keramičku posudu za pečenje. Zatvorimo posudu aluminijskom folijom, stavimo u pećnicu i pečemo 40 min na 180 stupnjeva. Šampinjone isječemo na listove i pržimo u tavi na rastopljenom maslacu. Pobiberimo i dodamo mješavinu začina. U drugoj tavi, na preostalom rastopljenom maslacu, pržimo brašno. Dodamo vino, mlijeko i mješamo žicom za mućenje. Kada bešamel dobije potrebnu gustinu sklonimo tavu sa štednjaka. Posudu izvadimo iz pećnice. Tekućinu iz posude dodamo u tavu sa šampinjonima. Ispržene šampinjone dodamo u tavu sa bešamelom i promješamo. Dobijenu mješavinu nanesemo na komade mesa u posudi. Vratimo posudu u pećnicu i pečemo još 10-ak minuta na istoj temperaturi. Tanjur za serviranje ukrasimo sa 4 lista zelene salate na koje stavimo po polukrug narandže. Zatim serviramo piletinu i prelijemo umakom iz posude. Dekoriramo grančicama ružmarina. |
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima pune šume, hodaš 6-10 sati, nabereš, sušiš i kuća ti smrdi 10-15 dana
|
|
pšeno
Novo sjeme Pridružen: 01 Lipanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 19 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gljivari ! ima li tko viška suhih vrganja. Pozdrav.
|
|
gospina trava
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vrganji sa krumpirima:
Krumpir oguliti i izrezati na kockice otprilike 1 x 1 cm. Na ugrijano ulje staviti malo luka da se dinsta. Kad je luk gotov, staviti krumpir i peči uz povremeno miješanje. Kad je krumpir omekanio dodati narezane vrganje i sve zajedno peći dok vrganji nisu gotovi. Posoliti. Napomena : krumpir mora obavezno biti pečen prije nego se stave vrganji, jer ako nije onda ostane tvrd. Služiti uz zelenu salatu. Dobar tek! |
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da ta pica je za mene spas, jer nemijem gluten
Evo se tu mogu naći neki receptići. <>http://www.boletus.hr/recepti.asp |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Božikovine dopala mi se ova pizza od sunčanica, super.
Susjed mi je nabrao, ali kako me nije bilo, osušio ih je pa ih koristim na druge načine, ali svakako ću to probati prvom prilikom.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pohana sunčanica.
Kajgana od kapule, preslica, turčina, karčuna i sunčanica. |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Božikovine
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
"Krema" od jaja sa smrčcima i divljim šparogama
Sastojci: maslac 300 g svježih smrčaka 3-4 mlada luka, narezana 1 vezica divljih šparoga 1 vezica vlasca, nasjeckan 6 jaja 50 ml mineralne gazirane vode 40 g maslaca sol i svježe mljeveni papar 2 žličice maslinovog ulja s aromom bijelih tartufa Priprema: Razrežite smrčke na pola, provjerite za eventualne puževe i kukce koji se mogu zavući u njih i dobro ih isperite pod hladnom vodom. Osušite. Svaku šparogu lagano savinite da pukne na mjestu gdje počinje mekani dio. Vlaknasti donji dio odbacite. Narežite šparoge na manje komade. Pirjajte smrčke s mladim lukom na maslacu, 15-20 minuta, dok ne omekšaju. Posolite i popaprite. U zadnjih 3-4 minute dodajte šparoge. Maknite s vatre. Razmutite dobro jaja sa vodom. Rastopite polovicu maslaca u staklenoj vatrostalnoj ili inox posudi nad loncem sa kipućom vodom (voda ne smije dodirivati dno gornje posude) i dodajte jaja. Sa drvenom špatulom ili kuhačom, miješajte stalno sve dok se jaja ne počnu malo zgušnjavati, oko 5 minuta. Dodajte ostatak maslaca, malo po malo, zatim dodajte gljive i šparoge miješajući i strugajući po dnu posude dok se jaja ne zgusnu, ali su još uvijek gotovo tekuća. Posolite i popaprite i maknite s vatre. Umiješajte nasjeckani vlasac. Poslužite sa prepečenim kruhom. |
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |