Pittorico |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
crvena dalija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 526 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 30 Srpanj 2012 u 14:41 |
LJEPO sve sam pogledala i proćitala i kaj sad opet neznam kak dobit tako nježan ton i nevidljive prelaze dali mi tko može pobliže obijasnit
![]() |
|
DA BI ČOVIJEK BIO SRETAN NIJE VAŽNO DA PUNO IMA ,NEGO DA MALO TREBA....
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Tatjana_bg ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 268 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
treba kao i standart akrilne boje, uz to tekucina za Pitorico ![]() |
|
![]() |
|
sanja 1734 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 302 |
Prvi put sam na vašem blogu a zanimalo bi me koju vrstu boje bi trebala kupiti za opiturati stolić u shabby chic stilu. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 268 |
eto i moje iskustvo sa tecaja, zaista radove prekrasne ,nije vobste tezko kako se cini, jer sve to ubiti radi ta tekucina,koja sama pravi te prelaze,samo masta i malo viđenja slike koju radimo, to jest njuanse koje zelimo, i sve ce biti super!
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
pilić wow kakav rad..ja obozavam ovu tehniku, ali cekam ta tecaj, volim pre svega jednom da vidim..a dalje...vec da radim,
![]() |
|
![]() |
|
pilić ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 22 Studeni 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Da se i ja uključim. Nitko nije dugo pisao ali možda netko odgovori.
Volim pittorico jako no imam pitanje. Znam da postoji pitorico medij koji usporava sušenje boje. Ja inače radim sa bijelom bojom i prstima. Malo bijele boje malo boje za nijansiranje. Ako se naglo osuši dodam malo vode. I tako blendam. Ali me zanima kako dobiti ovakav efekt: http://stanzacreativa.files.wordpress.com/2010/01/decoupage_pittorico_sottovetro1.jpg Hvala! |
|
![]() |
|
Izzy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 2446 |
Ovako... Ja ću ti opisati svoje iskustvo, a ti vidi hoće li ti išta pomoći! Pittorico na staklu je daleko jednostavniji od pittorica na drugim površinama. Nisam nikada koristila taj medij za usporavanje sušenja boje. Uglavnom, uzmem glavnu boju koja mi je podloga i na staklu uvijek radim SPUŽVICOM - nanesem oko dijela motiva glavnu boju, a zatim tufkam boje koje mi služe za nijansiranje, znači kroz glavnu boju... Lagano ih zrakasto nanosiš, tj. da su kod motiva intenzivnije, a dalje se stapaju sa podlogom... Ako se dogodi da naneseš previše boje, samo na nju tufkaš još onu koja ti služi kao podloga...
Staklo je doista divno za pittorico jer sve jednostavno klizi! Pokušaj, nemoj odustati! Naravno da moraš raditi dosta brzo jer se boja relativno brzo i suši, ali malo prakse i bit će sve OK! ![]() |
|
![]() |
|
LaLuna ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 17 Prosinac 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 12 |
Može li mi netko od vas, MOLIM VAS, objasnit kako radi pittorico na staklu.Vidim ima posvuda radionica al taj pittorico koji lovim već pola godine uvijek mi padne u krivo vrijeme i nikad nisam uspjela otić da to konačno naučim.Gledala sam nešto na you tubeu, nešto sam čitala po forumima itd.. al na kraju sam si samo stvorila još više nedoumica.Pa molim lijepo nekog tko s tim ima iskustva da mi objasni proces u detalje, ako je moguće.Ja sam kupila u Lumosu medium ritardante, uzela stakleni tanjurić i krenula...rezultat - upropašten tanjurić
![]() ![]() Pa ajde onda da vidim kako to vi uspjevate, možda mi konačno sine pa uspijem i ja ![]() |
|
![]() |
|
kaća43 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 26 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3004 |
![]() |
|
kaća43 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 26 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3004 |
gogsica draga hvala ti puno
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Gogs ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1484 |
ja sam ga kupila u Lumosu prije puno mjeseci 180 ml je koštalo 50,00kn i stvarno se duuugooo suši ali ga se i malo troši.Piše: miješa se s akrilnim bojama i usporava njihovo sušenje te omogućava bolje sjenčanje i stapanje boja, idealan za pitorico decupage.
|
|
![]() |
|
mozda netko zna gdje ima kupit te stvarcice za pittorico?lumos mi ne pase,volila bi da ih ima u chemaca ili nb hobby,pa
![]() ![]() |
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
![]() |
|
ja san malo pobucala pittorico medium i pigmente
![]() |
|
![]() |
|
plavi cvijet ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 03 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 141 |
nedavno sam kupila taj vragic za pittorico, sad se nemrem sjetit imena, oprostite, uzela sam skroz malenu bocicu i platila cca 35 kuna...a stvarno tog medija ide jako, jako malo u boju, tako da ta mala bocica stvarno cini mi se traje
pogledam doma kaj sam to kupila pa javim |
|
![]() |
|
draga koliko znam rijetko ko od nas ima uopce pittorico medium i taj gel,i mislim da nema zamjena za to..koliko se sjecam nesto je preskupo sve to,pa je valjda to razlog ![]() |
|
![]() |
|
frezija ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 167 |
Jedno pitanje... Na stranici lumusa sam pročitala da kad se radi pitorico odnosno kad se nijansira da se stavi pittorico medium koji čini boje masnijima i duže se suši i blending gel koji se stavlja na kraj kad već zalijepiš sliku i kad želiš finiširat nijansiranje . Zanima me ima li tko iskustva s tim i da li za to ima neka zamjena????
|
|
![]() |
|
cure evo na lumosovim stranicama imate detaljan prikaz sa objasnjenjem za pittorico.hvala lumosovim kreativcima
![]() http://www.lumos.hr/salvetna.htm |
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |