Brzo trebam novo drvo |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | ||
janiczsa
Novo sjeme Pridružen: 22 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 19 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 29 Srpanj 2010 u 18:17 |
|
hvala!
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
janiczsa
Novo sjeme Pridružen: 22 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 19 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
osim javora, ima li koje lijepo drvo za preporučit koje brzo raste i radi bar kakav-takav hlad?
Terasa mi je okrenuta na zapad i svako popodne je PAKAO!
|
||
Ivan
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Drvna sirovina se koristi za uređenje zidova, stropova i krovišta, a unutarnje uređenje jedva da možemo zamisliti bez drveta. U ovu svrhu ponajprije se koriste stabla smreke, jele, bora, ariša i bjelogoričnih stabala bukve i hrasta. Svaka od ovih vrsta posebno je pogodna za određene svrhe. Za izradu stubišta tradicionalno se koristi bukva; kao podne obloge u trendu su podloge od javora. U gradnji kao konstrukcijski element najviše se koristi smreka, ali i jela i bor. S obzirom na statičke i optičke zahtjeve koji se stavljaju pred drvo u upotrebi razlikujemo masivno rezano drvo, puno građevno drvo i drvene obloge. Za vanjsku zaštitu objekata izrazito su pogodna stabala hrasta i ariša. Na ovaj način ne moramo koristiti tropska stabala. Stablo je poznato kao ekološki građevni materijal. Li od jednog stabla možeš dobiti grede i daske, koje če duže trajati nego od drugog drva |
||
mima
Pustio korijenje Pridružen: 06 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 320 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ili je jela ili smreka, ja ih baš ne razlikujem meni sve isto
|
||
rijeka53
Odrastao grm Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Netko zna reci KOJE JE ONO DRVO. Ma ne trebaju meni daske nego moram se rijesiti drva, a kako traze previse za srusiti ga, ja "mudro" dala oglas da ga dajem za ogrijev, ali nitko ga nece, jer je BOR pa da ima puno smole.
Sad ti kazes da ni bor, p o m o c molim
|
||
mima
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ivan je stručnjak za stabla, on će znati više. Po mom skromnom mišljenju, ovo nije bor, ali ti može poslužiti za daske. Vjerujem da ćeš jeftinije naći u Pevecu U svakom slučaju, uklanjanje stabla sa skuje će te nešto koštati.
|
||
rijeka53
Odrastao grm Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Hvala
znaci nis od vazganja,......mmmmmmmmmm, a za recimo na otvorenom za rostilj ??????????
Tko zna cemu moze sluziti DRVO BORA ????????
vidi sliku gore
|
||
mima
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Bor ti je otrov za dimnjak, pun je smole
|
||
rijeka53
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Mene opet muci jedno drvo, kazu da je bor, mah neki cudni,izrastao je preveliki, veci od kuce pa ga moram sjeci i sad to dosta kosta pa ja u oglas neka nose drva.......ali ali ali nitko nece B O R, pojma nemam zac ga niki nece pilat za drva, morda as slabo gori, uffaaaaaaaa
|
||
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
rijeka53, ajde još jedna čakavica osim mime i mene, baš mi je drago i nadam se da ćemo slijedeće druženje i kavu biti zajedno i stobom.
|
||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
||
rijeka53
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
bok, hvala....
tako cu i ja onda cackati po njemu pilati rezati pa ca bude. Pojma nemam ko je to stablo as ni nis poznato, a moran ga maknuti do kraja as tamo delan zidic koji me deli sa susedom da si ne virimo.....
.... a cakule i kafe je vavek dobrodoslo sa pravom ekipom
|
||
mima
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ekipa za se povećavaaaaaa.........
Što se tiče panja, ja bih postupila na slijedeći način: 1. zavisi o kojoj vrsti stabla se radi, jer ne pružaju svi korijen jednako duboko 2. zavisi na kojoj visini je otpiljeno stablo Neko korijenje propada samo od sebe kad se stablo otpili. Dotle bih u panju izdubla rupe i posadila neko manje zahtjevno cvijeće. Ako je stablo otpiljeno na nekoj većoj visini, može poslužiti kao postolje za vazu sa surfinijama ili za ptičju hranilicu, npr.... Ove zime otpilili smo jedno stablo koje se nije moglo iskoristiti na napred navede načine, pa sam u panju koji je ostao izbušila rupe i zalila svime i svačime (solna kiselina, nafta, herbicid...) očekujem da korijen istrune, ali rezultate još ne vidim. |
||
Mikica
Neukroćena biljka Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Dobro došla rijeka53,ma vidjet ćeš ovdje se svi liojepo družimo tipkajući ali i stvarno ispijajući kavice.Šteta se nisi uključila ranije da ideš sa nama na kavu ali bit će još prilike.
|
||
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ovdje dobiš hrpu savjeta, svakojakih. Imaš zgodnu temu dnevnik, gdje svi pišemo što samo napravili u svom dvorištu, pa malo zaviri.
Imaš još na raznim mjestima nekih ideja za vrt i okućnicu,
Ma glavno da si ti tu sad ćemo polako napred.
|
||
RIJEKA
||
rijeka53
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Hvala hvala na dobrodoslici i nadam se KONACNO jedan pravi forum za relax i druzenje, a ne svadaona sto postaju svi ostali forumi.
Slucajno sam na buletinom f. naisla na Vas, a kako u Rijeci imam malo okucnice koju tek trebam urediti trebam puno savjeta i za vocke i za travnjak i za cvijece pa cu tu biti cesto.
Potle radova djeluje malo otuzno da ne recen grdo ....ali zato san tu
|
||
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Oho pozdrav - pretpostavljam da si iz Rijeke, a i znam te s nekog drugoj foruma. Dobrodošla u najljepše cvjetno društvo-pojačanje riječankama i za sada jednom riječaninu.
Na žalost neznam odgovor na tvoje pitanje, ali sigurno će se naći netko tko zna.
|
||
RIJEKA
||
rijeka53
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Molim savjet, imam jedno deblo posjecenog stabla kako se mogu rijesti i korjena koji su dosta duboka da ne iskopam sada "naftu" a i blizu je ograda. Netko mi je savjetovao da zalijem NAFTU ????!!! , ali neznam kako ni koliko, a morada ima pametnijih prijedloga. Hvala
|
||
Ivan
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
teabag
Nedavno posijan Pridružen: 20 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Je je, u Zagrebu sam! Zato i pitam za oko Zagreba! :)
|
||
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |