Filadendroni |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Korisnik | |
mdrakulic ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 13 Prosinac 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 41 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 30 Ožujak 2013 u 11:25 |
Ili probaj pod drvenasti filodendron pogledati....
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mdrakulic ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 13 Prosinac 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 41 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hej ekipa...smatram da je ovo na slikama vrsta koja se naziva "dvostruko urezani filadendron" pa pokusaj na netu pod tim nazivom nesto pronaci...eventualno sto bi moglo pomoci da izvaci koju mladu biljku ili da jos jace poraste (iako je i sada jednostavno prekrasan) je da ga pokusas preko ljeta iznjeti van, ali u hlad iskljucivo gdje nema uopce sunca!!!
|
|
![]() |
|
Puffy ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 90 |
Philodendron scandens
![]() |
|
Filip, Valpovo
Odjel za biologiju | Osijek |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
E to ti stvarno ne znam
|
|
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
I to ti je pametna ideja,to cu i uraditi ovog proleca,pa za dalje cu videti....nego da li tvoja rodjaka dobila vec pelcer od ove biljketine?
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Možda ga i ne trebaš presađivati u veću posudu, možda bi mogla samo odvaditi gornju trećinu zemlje i dodati novu zemlju, to bi možda bilo dostatno ukoliko baš nije korijen izvirio iz donjeg dijela cvjetnjaka.
|
|
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
I kod mene je neverovatno velik,list je verovali ili ne 50x70cm stvarno je neobican i jako zahvalan....zalivam ga na 10 dana ali ga svakog leta iznosim na dvoriste....tamo stvarno uziva,samo ne znam kako cu naci vecu saksiju na prolece...planiram da je presadim.....mozda dobijem pelceric
![]() |
|
![]() |
|
moja strina ima isti takav, karakterističnog izgleda lista, velik joj je, krasan i razgranat, pa izgleda kao pravi veliki grm. možda bi bilo dobro da malo proguglaš, možda nađeš odgovor, jer znam šo znaci čuvati cvijet kao uspomenu drage osobe - ja tako čuvam kaktus moje pokojn bake, tako da uvijek imam par malih....
|
|
![]() |
|
Hvala ti na ideji u svakom slucaju....o tome nisam razmisljala da bi se razganala kao juka ... kod nikog nisam videla ovakav primerak filadendrona a ovaj je poklon moje svekrve koja je umrla pre 19god. pa mi je to uspomena na nju...
|
|
![]() |
|
Osobno mislimda to možeš napraviti, on bi se samo razgranao (kao kod yucca), a ti odluku sama donesi. želim ti sreću
|
|
![]() |
|
Moon,ne znam da li si videla sliku....ovaj moj filadendron je vrlo cudan....izgleda kao palma,nema sanse da odrezem vrh jer su listovi samo tu sakupljeni a stabljika je kao kod palme bukvalno.....star je 20 godina i za svo to vreme samo je jednom pustio pelcer,i to jako dvno...pre oko 11 god.i od tada nista...
![]() |
|
![]() |
|
Razmnožava se pomoću vršnih reznica u rano proljeće. Jednostavno odreži vrh s dva lista i stavi ga vodu dok ne pusti korijenčiće, a potom zasadi u zemlju.
|
|
![]() |
|
Hvala dragi moji.....ali kako da je razmnozim....probala sam preko lista ali nije uspelo
![]() |
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Olja prekrasan ti je filodendron pravi ukras.
|
|
![]() |
|
irenaidani ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
![]() |
|
![]() |
|
Evo da podignem malo temu ... imam jedan filandendro 20 god star,za svo ovo vreme samo jednom je isterao pelcer,ni sad neznam scime sam ga na to naterala....to je bilo pre nekih 7god.i od tada nista...jako je zahvalan pa bih volela da imam jos koji pa ako neko zna da ni kaze kako ga mogu razmnoziti...evo nekoliko slika da se vidi koja je vrsta...
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Šnjurko nema problema i meni se to dešavalo sa scindaptusom pa sad nakon stanke raste list za listom.Drago mi je da je potjerao.
|
|
![]() |
|
šnjurko ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 9 |
hvala na odgovoru ali evo, i sama sam iznenađena. taman kad sam htjela vristat od muke, primijetila sam nesto nalik na mladi listic. sad je to vec pravi list sto bi znacilo da mojoj je biljcici dobro,jel, necu je dirat ni premijestat
![]() iako mi stvarno nije jasno cemu to preduuuuugo mirovanje...
|
|
![]() |
|
Šnjurko stvarno neznam u čemu je problem,ako ima dovoljno svjetla i vlage,a ne napreduje da pogledaš malo kako je korjenje i da mu promjeniš zemlju te nastaviš dalje s uzgojom.
|
|
![]() |
|
šnjurko ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 9 |
pozz svima! imam philodendron scandens vec nekih god-dvije (od kad sam ga presadila) i sve je naizgled ok, dva lista zdrava i zelena ali on cijelo vrijeme ne mrda! premijestala sam ga jer sam mislila da mu nedostaje svjetlosti pa opet nista. sto da radim
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |