Armeria maritima |
Odgovori | Stranica 123> |
Korisnik | |
Perla
Odrastao grm DONATOR Pridružen: 22 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1296 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 14 Svibanj 2011 u 18:51 |
Imala sam isti slučaj! Mislim da je problem u zemlji/suprstratu/tresetu u kojem je biljka posađena. Svaki puta kad bi mi biljka ''umrla'', pri čišćenju gredice, primjetila sam da je zemlja (treset) u koju je biljka bila posađena u rasadniku ostala u gredici kao vunasta masa puna mrtvih korjenčića armerije. Biljčica nije pustila korjenje izvan te zemlje u gredicu. Više nisam kupovala armeriju, ali svaki puta kad kupim biljku iz rasadnika ili u vrtnom centru, prije presađivanja ''razbucam'' korjenovu balu i nastojim istresti što više treseta u kojem su biljke posađene. Tek tada presađujem biljčicu u zemlju ili u žardinjeru. Neke biljke to mogu doživjeti kao šok, ali kako je riječ o trajnicama, oporave se nakon nekog vremena i ''srode'' - urastu u zemlju u koju ih posadim. Ovaj postupak ne radim s ljetnicama (maćuhice, petunije, lobelije....) jer je njima za ovu sezonu bolje u tom tresetu. |
|
Sponzorirani linkovi | |
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sunčana slika. |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Super su, Anaida, lijepo se drže iako sam ih samo prvi dan zalila i zaboravila.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
maso
Odrastao grm Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam ju jesenas dobila od susjede i posadila, super se drzi, jedva cekam cvjetice :) Jelsa jeli se jos uvijek moze razdjeliti i razmnoziti, kod nas vegetacija jos miruje!!???
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ne znam zašto, ali u 2 navrata sam imala ovu biljku i oba puta mi je propala - kupila bih je u kasno proljeće i posadila na sunčano mjesto, propusnu zemlju, povremeno zalijevanje... ne bi dočekala kraj sezone
ocvjeta i posuši se |
|
jelsa_
Već proklijao Pridružen: 01 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Anaida,za koji dan stižu nove sličice.Neke već počinju i cvjetati
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo je zgodna biljka ali nisam ju još vidjela.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kako su, Hoya? Iako, moje prežive jake zime pa se nekako nadam da će im kod tebe biti još i lakše proći kroz hladnoću!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vidiš što je brzopletost. Ja sam Anaida one tvoje odbah nakon jelisinih sličica razdijelila i posadila u zemlju, a sad čitam (dobro da sam i sada) da je prehladno za sadnju direktno u zemlju. Baš ću danas pogledati što je s njima. |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
Anaida
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jelsa, možeš li sliknuti mladice da ih vidimo?
|
|
P.Bosmans |
|
nuna
Mladi grm Pridružen: 30 Siječanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 812 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jelsa hvala na savjetu za razmnožavanje armerie.
Tako ću da razmnožim i ja svoju armeriu. |
|
jelsa_
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gdje će to zatopliti za koji dan?Ovdje na Hvaru šetaju pingvini
|
|
Anaida
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jelsa, hvala na savjetima, i ja ću onda tako probati razmnožiti, kroz neki dan, kad malo otopli kod mene!
|
|
P.Bosmans |
|
jelsa_
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lantana,,nije poželjno odmah u zemlju,još je hladno.Ako ti je problem prostor,možeš u jedan lončić popikirati više reznica sa razmakom od 2 cm i kad se prime razdjeliš ih i sa korjenovim sistemom ideš direktno u zemlju
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
odlična prezentacija razmnožavanja armerije, bravo Jelsa
|
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odlično Jelsa, moja je već bila ogromna, u zemlji je, ali se pola posušilo, najbolje da onda sada onaj ostatak rasadim. Može li odmah u zemlju?
|
|
život je more
|
|
jelsa_
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Anaida ,, puno je kvalitetnije sada razmnožiti uz uvjet da imaš toplu prostoriju nego kada vegetacija uznapreduje
|
|
Anaida
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mari, probaj sada svakako spasiti bar dio (čini mi se da ih Jelsa sada razmnožava, ukoliko sam dobro shvatila post) , iako je možda najbolje probati ih razmnožiti u proljeće kad lagano kreće vegetacija.
|
|
P.Bosmans |
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moja armeria izgleda kao da propada, listivi joj se objesili i osušili..
mogu li ju spasiti sada s razmnožavanjem |
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja imam roznu armeriu koja mi raste uz rub cijelog ružičnjaka,jako zahvalna trajnica za kamenjar(ja ga nemam),lako se i dosta brzo razmnožava.
|
|
Odgovori | Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |