čuvarkuća |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Korisnik | |
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 30 Kolovoz 2018 u 02:14 |
Treba je imati svaka kuća. Barem ona ne smrzne.
Za sok ne znam, možda potraje u frižideru koji dan. Ja je imam uvijek u vrtu na par mjesta. Pozz ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Aco ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 29 Srpanj 2018 Lokacija: Trenutna, ili? Status: Offline Bodovi: 226 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zna li netko kako mogu pospremit sok od cuvarkuce?
Kako sam se na svojoj kozi puno puta uvjerio koliko je ta biljka korisna, htio bi malo nacijedit soka u pospremit u neku malu posudicu da imam za nedaj boze, a opet da se ne usmrdi ili sta vec. |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
pa vidjela sam na svoje oči kako su pravili salatu od one naše obične čuvarkuće (koja raste po crijepovima) bila je voditeljica Blaženka Leib i neka kuharica, ne znam kako se zove..doduše pomiješali su narezane listove s drugim povrćem u salati, čak je Blaža probala komadić čuvarkuće i rekla da ju okus podsjeća na zelene trešnje (prije 10tak dana u Dobro jutro Hrvatska)
|
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Kako to Mari,5510 ? Listovi joj nisu mekani,a znam da se jedu po list ko ima dijabetes.
|
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
može se spremati i na salatu
![]() |
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Čuvarkuću uvijek koristim samo radi uha...nakapam 2 lista i super....!
|
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Curke nasmijaste me hvala vam
![]() ![]() |
|
Seneka |
|
![]() |
|
@kaktus ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: markovac našičk Status: Offline Bodovi: 2374 |
e ta bi slika bila za 10
|
|
Razum nam može reći što trebamo izbjegavati,
ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert) |
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
još nisam čula da bi iz tekućine niknula biljka,
ali ne brini ako ti i nikne imati ćeš najoriginalniju sliku za temu čuvarkuća sempervivum. |
|
![]() |
|
Hvala SlavujVK mene danas jedna isprepada kaze moras prvo ispeci tu vodu pa mi objasni kako,kaze moze ti proniknuti cuvarkuca iz uha.Boze!! reko zar i to moze
![]() |
|
Seneka |
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Pustolov, čuvarkuća se može nakapati u uho.
Ja sam to radila tako da u čaši izgnjetem listove dok ne puste sok. procjediš i nekoliko kapi stavi u uho. kažu da odmah osjetiš olakšanje. |
|
![]() |
|
Dame moze li mi ko reci da li se smije cuvarkuca staviti u upaljeno uho,onako frisko da se nakapa njen sok?
|
|
Seneka |
|
![]() |
|
anitnom ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 32 |
To je biljčica bez koje nemogu. Svake godine negdje tragam za njom. Imam je po svim vrtovima gdje se krećem pogotovo ljeti. Nakon svakog plivanja, tj. ronjenja ako nisam blizu kuće nađem se kako virim po tuđim vrtovima i uz kuće tragajući za njom jer me boli uho od vode. I onda si ljepo nakapam par kapi i riješim problem.
|
|
![]() |
|
Edda ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 78 |
![]() |
|
Negdje se taknu naši mali svemiri...
|
|
![]() |
|
oceana ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 405 |
Divne su.
|
|
![]() |
|
Hele ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
Ne brinem se uopče. Vani su u dvorištu i povremeno ih povirim da se divim napretku (mislim u sezoni, ne sad po zimi). Taj veliki mi je bio interesantan jer ih nisam prije vidila da toliko cvjetaju ali valjda je zato i propao. |
|
![]() |
|
tibor ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Hele jako je lijepa..
Brzo ona raste,zato ne brini nego uzivaj
![]() |
|
![]() |
|
Hele ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
Malo je mutna. To sam sad vidila da tema nema slika pa sam izašla van slikat po mraku. |
|
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
![]() ![]() Hele |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |