Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Savjeti
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Hydroponics
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Hydroponics

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
sonora View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 22
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sonora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Hydroponics
    Objavljeno: 17 Listopad 2008 u 18:21
ovo je jako lijepo ,praktično je ,a gdje je to

sonora
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
domingo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 602
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje domingo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2008 u 12:39
pogledajmo malo slikice, možda dobijete neku ideju

http://www.generalhydroponics.com/genhydro_US/aeroflo.html
Na vrh
domingo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje domingo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2008 u 14:12
Prije neki 10 godina sam čitao o kralju Nabukodonozoru koji je sagradio vrtove u Babilonu. Iznenadilo me kako je sve bilo sagrađeno po katovima. Pa me ova slika jako podsjeća na nešto što sam i sam zamišljao .....zanimljivo je najviše što hydroponic nema zemlju a svi znamo da najćešće bolesti biljaka dolaze upravo iz zemlje.
Na vrh
domingo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje domingo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2008 u 13:31
Pokušajte zamisliti kaskade.....zalijete samo najgornju policu a sve biljke dobiju vodu. Recimo ovaj sistem:

A na dnu ako živite na brdu nalazi se sakupljač vode i pumpom tjerate vodu na vrh brijega.
Mogučnosti su razne. Možda na zabatu kuće složite takvu kaskadu a samo treba uključiti pumpu i naliti vodu i gnojivo u bure, cisternu i ono radi umjesto vas.
Koliko vam treba vremena da zalijete vrt u kojemu ima komaraca???
Na vrh
Dalmax22 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 665
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dalmax22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2008 u 18:03
Druge zemlje to odavno koriste, biljke rastu brze a koliko je to zdravo veliko je pitanje....
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2008 u 13:33
vjerovatno je sakupo pocetno ulaganje ali za kasnije nisam siguran.

a da ima velikih prednosti to je sigurno...

sigurno ima puno manje bolesti i štetocina, kontroliranije je zalijevanje i kolicina vlage u tlu. sve je na dohvat ruke tako da se ne mora saginjati sto jeako puno utjece na zdravlje (posebno koljena).

a  sada da li bi to primjenio na u svom vrtu....

osobno ne bih ali da se ozbiljno planiram baviti uzgojom takvog biljaka , sigurno da bi malo bolje i detaljnije ispitao prednosti i mane...
Na vrh
maso View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1048
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maso Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2008 u 11:27
...zanimljivo ali jako skupo, bila nedavno emisija o tome i isplati se samo na vece kolicine uzgoja paprike, rajcice i tak ...
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2008 u 11:09
Ne uzgajam povrće pa me ne zanima puno, ali mislim da je interesantna mogućnost. Ako ništa drugo lakše je držati kojekakve napasnike pod kontrolom. Vjerojatno daje mogućnost i bio uzgoja bez neke velike kemije.
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2008 u 00:28
ne znam stvarno ništa o tome pa je teško komentirati

ovo sam pronašla na internetu:

Na vrh
domingo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje domingo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2008 u 00:19
Zanimaju me komentari......
Na vrh
domingo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje domingo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Rujan 2008 u 23:41
Hydroponics

Zanima me kakvo je vaše mišljenje, vaše ideje, zamisli o ovome što je na slici? Kako bi primjenili u svom vrtu?
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.