Hydroponics |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
sonora ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 30 Rujan 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 22 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 17 Listopad 2008 u 18:21 |
ovo je jako lijepo ,praktično je ,a gdje je to
sonora
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
domingo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() Pridružen: 14 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 602 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pogledajmo malo slikice, možda dobijete neku ideju
http://www.generalhydroponics.com/genhydro_US/aeroflo.html |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Prije neki 10 godina sam čitao o kralju Nabukodonozoru koji je sagradio vrtove u Babilonu. Iznenadilo me kako je sve bilo sagrađeno po katovima. Pa me ova slika jako podsjeća na nešto što sam i sam zamišljao .....zanimljivo je najviše što hydroponic nema zemlju a svi znamo da najćešće bolesti biljaka dolaze upravo iz zemlje.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pokušajte zamisliti kaskade.....zalijete samo najgornju policu a sve biljke dobiju vodu. Recimo ovaj sistem:
![]() A na dnu ako živite na brdu nalazi se sakupljač vode i pumpom tjerate vodu na vrh brijega. Mogučnosti su razne. Možda na zabatu kuće složite takvu kaskadu a samo treba uključiti pumpu i naliti vodu i gnojivo u bure, cisternu i ono radi umjesto vas. Koliko vam treba vremena da zalijete vrt u kojemu ima komaraca??? |
|
![]() |
|
Dalmax22 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Druge zemlje to odavno koriste, biljke rastu brze a koliko je to zdravo veliko je pitanje....
|
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
vjerovatno je sakupo pocetno ulaganje ali za kasnije nisam siguran.
a da ima velikih prednosti to je sigurno...
sigurno ima puno manje bolesti i štetocina, kontroliranije je zalijevanje i kolicina vlage u tlu. sve je na dohvat ruke tako da se ne mora saginjati sto jeako puno utjece na zdravlje (posebno koljena).
a sada da li bi to primjenio na u svom vrtu....
osobno ne bih ali da se ozbiljno planiram baviti uzgojom takvog biljaka , sigurno da bi malo bolje i detaljnije ispitao prednosti i mane...
|
|
![]() |
|
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
...zanimljivo ali jako skupo, bila nedavno emisija o tome i isplati se samo na vece kolicine uzgoja paprike, rajcice i tak ...
|
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Ne uzgajam povrće pa me ne zanima puno, ali mislim da je interesantna mogućnost. Ako ništa drugo lakše je držati kojekakve napasnike pod kontrolom. Vjerojatno daje mogućnost i bio uzgoja bez neke velike kemije.
|
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
ne znam stvarno ništa o tome pa je teško komentirati
ovo sam pronašla na internetu:
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Zanimaju me komentari......
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Hydroponics
![]() Zanima me kakvo je vaše mišljenje, vaše ideje, zamisli o ovome što je na slici? Kako bi primjenili u svom vrtu? |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |