Sljez |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Korisnik | |
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 08 Srpanj 2011 u 19:56 |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nažalost, ja imam samo obični vrtni crni sljez (Malva silvestris ) koji je i najljekovitiji.
|
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Crveni sljez, vrtni sljez alcea scarlett o'hara...Ima li ga tko?
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Ali ne sada.
Ipak treba pričekati malo toplije dane za bilo koju sadnju u vrtu. |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
Darix ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 17 Rujan 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 13 |
A neznam kako će se lakše primit... Svejedno bi volio pokušat posadit...
|
|
![]() |
|
Mislim da ti je pametnije posadit gotovu biljku.
Ja ih imam u vrtu dosta.Ali samo crnog. |
|
|
|
![]() |
|
Darix ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 17 Rujan 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 13 |
Pozdrav, nadam se da još tko čita ovu temu... Ima li tko sjeme crnog i bjelog sljeza da bi ga htio udjelit ili prodat? :)
Molim da mi se zainteresirani jave na PP. |
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Superrrr, hvala na odgovoru. ma pokupilam sam ja i sjeme ali nsam sigurna jeli dozorilo zbog kiša koje su bile u to vrijeme...
|
|
![]() |
|
Potjerat će.On je neuništiv.
Kad ga jednom imaš u vrtu ne možeš ga se riješiti. Sam se širi.Jedino moraš paziti kad kosiš ili čupaš travu da ga ne pobereš kao korov. |
|
|
|
![]() |
|
Jeli crni sljez trajnica ili dvogodišnja biljka? Ja sam lani nabavila sjeme i sijala ga u proljeće, a tek kasno u jesen mi je malo cvjetao, samo par cvjetića. Zato je ove godine bio ogroman grm i lijepo cvao, ali ga je ova zadnja kiša uništila. Danas sam porezala na cca 10 cm stabljiku... hoće li mi potjerati iz nje ili je ona ge crk?
|
|
![]() |
|
Zašto ne?Alkohol isušuje kožu a u toniku služi više kao konzevans. Kad praviš tonik doma za sebe ne trebaš ga konzervirati, napraviš za najviše 2 -3 dana. |
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
suvi, suvi... :o)
..može se uzgajati u vrtu... ...može stajati 2-3 dana u frižideru ali najbolje svježi... :O) |
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Biljni materijal svježi ili sušeni? Pretpostavljam sušeno cvijeće , ali radije pitam! I to mora biti svježe- pretpostavljam da ne može stajati duže? Gdje da nabavim crni sljez- za uzgoj u svom vrtu? |
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
..uvarak , čaj sljeza je dobar za svako lice... bez obzira na tip kože....kobar je i kod raznih osipa, rana po nogama i al...
|
|
![]() |
|
domingo ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Mladi grm ![]() Pridružen: 14 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 602 |
Koliko je meni poznato radije bi pario lice sa sljezom ili napravio ulje.....oprostite cure ali ne znam o kojem tipu kože je riječ....
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Tonik bez alkohola????
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Za to nije divizma?
|
|
![]() |
|
Za čišćenje lica možeš napraviti razne biljne tonike na pr. od preslice, sljeza..tako da skuhaš tzv. dekokt.Veliku žlicu biljnog materijala kuhaš u 1.5 dl vode, 15-20 min.
Uvarkom koji dobiješ namačeš lice kao i sa svakim drugim tonikom.Ako po licu ima akni, ranica i drugih problema, onda upotrebiti crni sljez.
|
|
![]() |
|
dugokosa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 886 |
ja ti neznam recepte samo ga trošim za čajeve, a za ostalo nemam cajt pa mi je drago kad od nekog dobim nekaj prirodno
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Zanima me recept za čišćenje kože lica.
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |