Posudice za sadnju od starih novina |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Korisnik | |
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 06 Svibanj 2011 u 18:25 |
Lavandablue,nečeš se pokajati..Obavezno javi rezultate experimenta..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bas si iskusna majstorica, poslusacu tvoj savet jer cu takvo sejanje uraditi prvi put do sada
![]() |
|
![]() |
|
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
jeste i ja sam cuila za to klijaliste sa kartonskom ambalazom od jaja, i bas cu za dan dva posejati vlasac, paradajz seri i jos neke zacinska biljkice cija semena imam.
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
....da, to sam i napisala da su udaljene od drugih, i sijane i presadjene u casice....
...tnx na pomoci....
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Mislila sam da ih odvojiš tako da ih udaljiš od ostalih presadnica. |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...one i jesu odvojene jer sam sijala u vise posuda...u ovoj su pregusto niknule i skoro pojele zemlju...mozda sam trebala ranije pikirati...
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Manči, za presadnice rajčica koje su dobile flekice preporučila bih ti da ih svakako odvojiš od ostalih. Ja ih nebi bacila već bi pustila da vidim što će se dogoditi - možda sve prođe bez posljedica, a baciti ih stigneš i kasnije. Možda bi bilo korisno tretirati ih nekim fungicidom? Nemam iskustva sa tim jer do sada su mi flanci uvijek bili zdravi.
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Da to izbjegnes,presadš ih čim klijanci dobiju drugi par listova...Tada nema problema..Ja sam presadila ehinaceae bez problema..Poslužila sam se kašikom,supenom! :D Njom sam izvadila klijance sa sve zemljom i stavila u saksijice..Biljke super napreduju.Prezadovoljna sam..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
....sijala sam i ja u slicne posude i pokrila folijom...cini mi se ta folija odlicna jer ubrza klijanje....ali problem je prenosenje u posudice, korijenje se ispreplete i tesko je razdvojiti male klijance....
|
|
![]() |
|
Nije baš posudica od novinskog papira,ali zadnje vrijeme sve sijem u ove posudice za jaja.Rezulatati su vise nego odlicni....
Sijem i u pvc kutijice,ambalaža u kojoj dođu kolači...Jest da se ne može saditi u vrtu direkt al je jako zahvalno za biljke koje teže niču... ![]() |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
....popodne prvi put radila tuljke i casice....nisam pripremila dovoljno papira a ni rahle zemlje pa sam nezadovoljna akcijom...htjela sam povrce staviti u neki papir bez tiska a cvijece moze i u novinu....planiram prilikom sadnje ipak maknuti tuljak od kartona, prerezati nozicama...
...i ja sam primijetila da ona stiropor-saca brzo gube vodu...
....pretrpala sam se rasadom a vremena nemam dovoljno pa me to sve frustrira...
...Cimi, sto mislis ako mi je rasad rajcice dobio tockice na prvim listicima, ne na prvim pravim nego onima od klijanja, cini mi se da su to one gljivice sto poslije poharaju cijelu biljku - da li da bacim taj rasad i posijem novi?????
...mislim da je to sorta sljivar iz sjemenare...
|
|
![]() |
|
Ja sam prošle godine dio posijala u role od toaletnog papira i dio u kupovne male posudice napravljene isto od papira. Međutim, nisam bila zadovoljna sa rezultatima.
Naime, role su od dosta debelog sloja papira i poslije sadnje u vrt nisu se u vrtnoj zemlji raspale već su ostale gotovo cijele i sve mi se čini da su na neki način pomalo i sprečavale širenje korjenja. Što se tiče kupovnih posudica one su (valjda zbog poroznosti) toliko isušivale zemlju tako da je biljčice trebalo jako često zalijevati. Nabavila sam si i ploče od stiropora sa posudicama / udubljenjima za sijanje biljaka i to ne sa onim malim, već sa velikim udubljenjima i u to sam sijala, ali isto se jako isušivala zemlja pa sam i od toga odustala. Kroz ovih par godina koliko si sijem presadnice za vrt najbolje mi ispada kada posijem u plastične teglice od pola litre i u njima uzgojim biljčicu pa ju sa tom zemljom posadim u vrt. Papriku i paradajz sijem tako da u svaku teglu posijem četiri sjemenke, a kada porastu ostavim samo dvije. Krastavce i dinje isto tako. Istina je da za veći broj teglica treba malo više mjesta, ali su rezultati takvog uzgoja presadnica jako dobri. |
|
![]() |
|
.....idem i ja s tim rolicama i tuljcima....poludio rasad....
|
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Ovo mi je super ideja jer su mi tegle uvijek bile preteške za transport na otok. |
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
I meni su te rolice super i ostavljala sam ih, ali neću ih smjeti primjeniti na povrću jer mi se čini da su oni slojevi ljepilom ljepljeni a tko zna kakvim.
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Tek nedavno sam pročitala da se već dugo olovo ne koristi za novine. A do tada sam ih izbjegalava.
Lani sam se zabavila tuljičićima od novina. Nije loše, samo treba paziti da vlaga bude umjerena.
A role su se pokazale super.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Mislim da sam čitala negdje da se farbe prave od soje, jedino treba paziti na ljepila kod kartona.
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Koliko je meni poznato olovo više nije u potrebi za štampanje novina.
|
|
![]() |
|
IVANA IVA ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 11 |
zgodno, ja sam jedne godine koristila tetrapake od mlijeka, prepoloviš ih na pola po visini i dobiješ dvije teglice, složiš u drvenu košaricu i super, kad presadiš biljke teglice baciš.....jednostavno i praktično...
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
U nekim tekstovima o kompostiranju je naglašeno da se ne odlaže novinski papir zbog olova !? Za sjemenke cvijeća sam koristila novine, ali za povrće ću svakako rađe poslušati savjet dugokose: S njima u role wc papira ili toalet. ručnika.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |