Zna li neko: uspesno klijanje Vlasca |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 08 Svibanj 2008 u 11:28 |
Sjemenke se stavljaju u frižder inače prije sijanja, ali mislim da za vlasac to nema potrebe...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ovu jednu saksiju sam stavila na severni prozor, pa se nadam da ce proklijati.
Posto imam puno semenki, sutra sadim u jos jednu saksiju pa cu nju staviti u frizider.
Videcu tako sta je bolje. Mada je i ovako hladno sada. Trenutno je ovde kod mene sada napolju 9C.
Hvala SilveK !
![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Neke vrste sjemenki najbolje kliju kad se stave prije sijanja na hladno na par dana, znam za verbenu i jaglac, za vlasac to nisam čula. Ja sam sijala vlasac pred 3 godine direktno na vrt, i niknuo je u velikom broju, bez problema. Ako i sad posiješ, mislim da nebu kasno. Moje iskustvo je da zapravo bolje uspijevaju biljčice odmah posijane na otvoreno i izložene vanjskim uvjetima.
|
|
![]() |
|
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Nabavila sam semenke Vlasca (2g). Naziv mu je: Danski vlasac.
Na pakovanju pise da se seje u 3. mesecu na temperaturi 1-2 C na dubinu od 1cm.
Valjda jos nije kasno. Pokusala bih da ga stavim u frizider nekoliko dana posle sejanja (kao sto se to radi sa lukovicama zumbula). Da li je to dobra ideja, zna li neko
![]() Hvala unapred!
![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |