Orlovi nokti zimzeleni- traže se |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 31 Srpanj 2008 u 18:03 |
crvena kozokrvina koju sam ja vidjela je biljka koja raste u obliku grma, a vi kažete da crveni orlovi nokti rastu kao puzavica
da li pričamo o istoj biljci? |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
je li to ova biljka, mislim na bijelo žute orlove nokte
![]() triša ako je - ja je imam prije 2 godine sam ćopnila grančicu u prolazu (ne znam je li bilo jesensko ili proljetno doba, sjećam se da je bila u cvatu) i primila se znači, mogu ti je ja pokušati zakorijeniti pa kad se uhvati poslati je u tvom pravcu a što se tiče crvene... i ja je pikiram već par godina snimila sam je na jednom mjestu, samo zaboravim kad je doba za uzimanje grančica (najesen valjda) ali, ako se sjetim i uberem koju pa se uhvati - biti će i za tebe ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Zanima me dali netko po ovoj temi još uvijek misli na mene, ili mi recite gdje da to nabavim, kupim, ukradem.....
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
dada ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 69 |
naravno trisa, javim kad iskopam suvisle grancice.
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Bravo dada imaj me u vidu.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
dada ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 69 |
drage moje, ja imam zutu, tj. zuto-bijelu. prosle godine sam ju dofurala iz Zagorja i posadila grancicu uz ogradu. super je potjerala, popunila metar i pol ograde. i cvala je
![]() ![]() inace u Zagorju odkud sam ju donjela raste punom parom isto uz zicanu ogradu ali na vise sunca. mozda je u tome stos jer je moja u poluhladu na sjevero istocnoj strani. kad malo ojaca, saljem komu treba. |
|
![]() |
|
rijeka53 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
Uvijek zahvalan moj pustinjski vrt za sve donacije....
![]() |
|
![]() |
|
Vita zlatna si a ako bude sreće - dogodine znači.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
VITA ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 40 |
Draga Triša ja sam nabavila ove godine crvenu , normalno znati ću kada procvata da li je doista crvena !!!!
![]() |
|
![]() |
|
Baš vam hvala što ste se potrudile objasniti.
Ja sam nekako iz knjige skužila da bi to meni odgovaralo, a evo Branka me razveselila, pa ako nađe crvenu, bit ću zaista sretna.
Dalje je pitanje kako će se ponašati u hladovini.
Vidjeti ćemo.
Rijeka 53, ako je ja dobijem, znaš da ćemo druge godine zasaditi i u tvoj vrt, baš bi ti bila super na onaj zid - pa još crvena- genijalno.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Da i kozja krv. Prekrasna je divlja kozja krv iz primorske makije. Slikat ću je kad procvjeta!
|
|
![]() |
|
Branka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
triša hoćeš da ti ja pošaljem ja imam bijelu , kupila prošle godine na sajmu kod nas , a mislim da moja šogorica ima crvenu kad provjerim javim ti . ako hoćeš mogu ti poslati u ponedjeljak ili utorak, bi prije ali sutra je subota , to ti pošaljem na dar za godišnjicu , javi na pp
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
loniceru nalazimo pod više imena "orlovi nokti", a negdje je još zovu "kozja krv"
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Mislim da se lako rasađuje, jer đe takne zemlju tu stvara korjenčiće, ali mislim da joj treba više sunca......
Ima li netko više iskustva sa lonicerama????
![]() |
|
![]() |
|
Evo slika:
![]() ![]() |
|
![]() |
|
rijeka53 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
.....mahhhhhhhhhh, ja ti nemam (nazalost
![]() |
|
![]() |
|
Imam loniceru koja se samo muči i nije u 3 godine procvjetala. U velikom je pitaru, malo sunca oko 12 - 13 h i drugo polu sjena, ali dosta svjetlosti. Nije joj to dobro!
Uskoro ide na otok u nove uvjete!
![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Rijeka,jel ti to imaš bijelu???
Triša,ja imam samo onu šarenu,nemam crvene
![]() |
|
![]() |
|
![]() ili ovu konfusnu, ma nisam vidjela tvoju: "skrletnocrvene cvjetove"??????
![]() |
|
![]() |
|
Tražim za kupiti biljku lonicera sempervirens (orlovi nokti zimzeleni) U knjizi sam pročitala da cvatu od 3. do 9. mjeseca.Zimzelena puzavica, koja ima skrletnocrvene cvjetova, a što je meni najvažnije:
stanište: na svježem, polusjenovitom mjestu, ili u potpunoj hladovini.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |