Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Oglasi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Orlovi nokti zimzeleni- traže se
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Orlovi nokti zimzeleni- traže se

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Orlovi nokti zimzeleni- traže se
    Objavljeno: 31 Srpanj 2008 u 18:03
crvena kozokrvina koju sam ja vidjela je biljka koja raste u obliku grma, a vi kažete da crveni orlovi nokti rastu kao puzavica
da li pričamo o istoj biljci?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2008 u 18:27
je li to ova biljka, mislim na bijelo žute orlove nokte

triša ako je - ja je imam
prije 2 godine sam ćopnila grančicu u prolazu (ne znam je li bilo jesensko ili proljetno doba, sjećam se da je bila u cvatu) i primila se

znači, mogu ti je ja pokušati zakorijeniti pa kad se uhvati poslati je u tvom pravcu

a što se tiče crvene... i ja je pikiram već par godina
snimila sam je na jednom mjestu, samo zaboravim kad je doba za uzimanje grančica (najesen valjda)

ali, ako se sjetim i uberem koju pa se uhvati - biti će i za tebe Wink
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2008 u 16:31
Zanima me dali netko po ovoj temi još uvijek misli na mene, ili mi recite gdje da to nabavim, kupim, ukradem.....
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
dada View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 69
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dada Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2008 u 15:15
naravno trisa, javim kad iskopam suvisle grancice.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2008 u 15:19
Bravo dada imaj me u vidu.
RIJEKA

Na vrh
dada View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 69
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dada Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2008 u 12:24
drage moje, ja imam zutu, tj. zuto-bijelu. prosle godine sam ju dofurala iz Zagorja i posadila grancicu uz ogradu. super je potjerala, popunila metar i pol ograde. i cvala je sve u 16! a mirisi!!! e ove godine problem sva se osusila!! neznam zasto! sva sreca pa su se one granicice koje su se vukle po podu zakorjenile i potjerale mlade.
inace u Zagorju odkud sam ju donjela raste punom parom isto uz zicanu ogradu ali na vise sunca. mozda je u tome stos jer je moja u poluhladu na sjevero istocnoj strani.
kad malo ojaca, saljem komu treba.
Na vrh
rijeka53 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1517
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rijeka53 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2008 u 13:58
Uvijek zahvalan moj pustinjski vrt za sve donacije....Wink
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2008 u 18:45
Vita zlatna si a ako bude sreće - dogodine znači.
RIJEKA

Na vrh
VITA View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 40
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje VITA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2008 u 13:31
Draga Triša ja sam nabavila ove godine crvenu , normalno znati ću kada procvata  da li je doista crvena !!!!smile127Pa ako doista bude crvena nudim se da je podijelimo na jesen !!!
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2008 u 19:59
Baš vam hvala što ste se potrudile objasniti.
Ja sam nekako iz knjige skužila da bi to meni odgovaralo, a evo Branka me razveselila, pa ako nađe crvenu, bit ću zaista sretna.
Dalje je pitanje kako će se ponašati u hladovini.
Vidjeti ćemo.

Rijeka 53, ako je ja dobijem, znaš da ćemo druge godine zasaditi i u tvoj vrt, baš bi ti bila super na onaj zid - pa još crvena- genijalno.
RIJEKA

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2008 u 13:51
Da i kozja krv. Prekrasna je divlja kozja krv iz primorske makije. Slikat ću je kad procvjeta!
Na vrh
Branka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Branka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2008 u 10:33
triša hoćeš da ti ja pošaljem ja imam bijelu , kupila prošle godine na sajmu kod nas , a mislim da moja šogorica ima crvenu kad provjerim javim ti . ako hoćeš mogu ti  poslati u ponedjeljak ili utorak, bi prije ali sutra je subota , to ti pošaljem na dar za godišnjicu , javi na pp
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2008 u 10:25
loniceru nalazimo pod više imena "orlovi nokti", a negdje je još zovu "kozja krv"
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2008 u 10:06
Mislim da se lako rasađuje, jer đe takne zemlju tu stvara korjenčiće, ali mislim da joj treba više sunca......
Ima li netko više iskustva sa lonicerama????smile138
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2008 u 10:02
Evo slika:
Na vrh
rijeka53 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rijeka53 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2008 u 09:56
Originalno poslano od člana shasha shasha napisao:

Rijeka,jel ti to imaš bijelu???
Triša,ja imam samo onu šarenu,nemam crveneStern%20Smile

.....mahhhhhhhhhh, ja ti nemam  (nazalostCry)   jos nista jer tek delam vrtic i to jako jako sporo ma jos sporije recimo u vikendici, nego i MENI RABI tako neka puzajuca,  za iza kuce, kamo ima samo jutro sunca, a ne i zapolne.
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2008 u 08:50
Imam loniceru koja  se samo muči i nije u 3 godine procvjetala. U velikom je pitaru, malo sunca oko 12 - 13 h i drugo polu sjena, ali dosta svjetlosti. Nije joj to dobro!

Uskoro ide na otok u nove uvjete!Unhappy 
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2008 u 08:16
Rijeka,jel ti to imaš bijelu???
Triša,ja imam samo onu šarenu,nemam crveneStern%20Smile
Na vrh
rijeka53 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rijeka53 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2008 u 00:20

ili ovu konfusnu, ma nisam vidjela tvoju: "skrletnocrvene cvjetove"??????

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2008 u 18:48

Tražim za kupiti biljku lonicera sempervirens (orlovi nokti zimzeleni)

U knjizi sam pročitala da cvatu od 3. do 9. mjeseca.
Zimzelena puzavica, koja ima skrletnocrvene cvjetova, a što je meni najvažnije:
stanište: na svježem, polusjenovitom mjestu, ili u potpunoj hladovini.

RIJEKA

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.