Ruže i lavanda |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 25 Svibanj 2009 u 09:42 |
...tako je....definitivno sam odlučila uz ruže ( koje odlično uspjevaju na otoku ) saditi grmlje zimzeleno, naročito lavandu, kadulju, možda santolin ( hoya, imaš li tu kombinaciju ?)...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ponukana shashinim pitanjem i ja sam tri ruže ubacila iza lavande i ružmarina
![]() |
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
kod mene se hoće zajedno ruža i lavanda... možda je lanavda pomogla ovom grmu obraniti se od nekih griclaklica koje su napala druga dva žuta grma.... ipak je lanandin kao neki insekticid....
![]() ![]() |
|
![]() |
|
BJELOVAR2005 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 171 |
curke....imam tri lavande...u teglama...muz mi ih kupio prosle godine za osmi mart..jer sam si ih tako jako htjela.....nasao je samo male u Pevecu i kupio tri...presalida sam ih proslo ljeto i sad su u velikim teglama, prosle godine su cvale i tako su se krasno rasirile....preko zime sam ih unesla u podrum i jedna mi se susi...sto bi moglo biti...help...obozavam ih!!!
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Sada je ipak malo ljepše.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Cvita ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 261 |
Ma i slika i ambijent su super. Tako je lijepo i veselo.
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Nije neka slika niti ambijent, ovo je kod mene slikano prije par godina.
Vidi se kako izgleda kombinacija ruže i lavande. Šteta što nije lavanda u punom cvatu.
Žile ruže su možda 15 cm udaljene od sredine lavande. Rastu bez problema oboje!
![]() |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...i ja sam u časopisima našla kombinacije - naprijed lavanda, iza ruže....
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
U novom broju časopisa Moj lijepi vrt piša da je poželjno i ljepše da su ruže u društvu s nekim trajnicama, a među prvima za kombinaciju su lavanada i clematis.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Cvita,to znam.Baš bi zato i lavandu tu stavila jer njoj ne treba vode a i lijepo raste u tlu gdje je više kamenja nego zemlje(ko kod mene uz ogradu)
Za napasti ne znam previše no kad lavanda dođe,javim kako se ruže budu ponašale
![]() |
|
![]() |
|
Cvita ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 261 |
Samo nemoj puno zalivati, jer ni ruže ni lavanda ne trpe previše vode.
Čak mi je negdje u podsvijesti ostalo da sam pročitala kako su te začinske i aromatične biljke, kao lavanda i ružmarin, dobre jer nema napasnika na drugom bilju u njihovoj blizini.
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Hvala Cvita,ma nekako sam to ja tako i zamišljala,no bolje da pitam prije nego krenem sa sadnjom
![]() |
|
![]() |
|
Pošto se i jedno i drugo može šišati, ne vidim razloga da ne budu skupa. Ako malo i zasmetaju, samo nožice u ruke i makneš višak.
|
|
![]() |
|
Hvala Iris
![]() ![]() |
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
nemam posađenu takvu kombinjaciju ali je često vidim na slikama sa net-a pa vjerujem da se mogu složiti
![]() |
|
![]() |
|
Imam neke grmolike ruže uz ogradu i sad bi ja tu posadila lavandu.Naime,ništa neće rasti na to dijelu osim ruža.Nisu ni one u najboljem izdanju tu,no barem nešto raste.E sad,ja bi tu posadila lavandu,jer njoj ne treba ništa posebno.mislila sam te ruže izvaditi no sad se premišljam.Ako lavanda nebi smetala ružama,i obratno(naravno kad se to razraste)ja bi ruže ostavila.Kakva su vaša iskustva,hoće li jedno drugo gušiti?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |