Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Cvijeće foto... > Moj grad u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Svaštara u Istri
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Svaštara u Istri

Odgovori Odgovori Stranica  123 10>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Svaštara u Istri
    Objavljeno: 11 Listopad 2010 u 17:29
Hej baka, baš super priča, ma kad se ti i ja udružimo slike i priče biti će još zanimljivije. Priča o barčici me baš rastužila, jer mm ne može bez nje, ne smijem niti misliti na vrijeme kada neće moći skočiti u nju i cjeli dan držati povraz u moru, pa makar nikad ne ulovio niti jednu ribu.

Ne nećemo o tome uživajmo koliko možemo u onome što imamo S A D A!
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2010 u 13:58
....setala sam sinoc Istrom, jos trebam srednje stranice pogledat....lijepe slike......
...zamisljala sam arenu u Puli u centru grada a kad tamo blizu je mora....

....bila sam u Vrsaru,  Rovinju i Porecu tako da mi se Bakine slike cine poznatima,  ali da li sam vidila Cervar  -  ne sjecam  se??Clap
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2010 u 13:14
Baka lijepe slike, ali još ljepše priče...možda ne tako sretne, ali život se na žalost sastoji i od ovakvih trenutaka...
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2010 u 12:05

Još malo sličica iz Červara. Nisu neke putopisne kao na pr. Trišine, više su svaka za sebe jedna mala pričica.

Ove dvije bi mogle služiti kao reklama: Nautičari dođite u prekrasnu marinu Červar Porat...

Nažalost na toj isto obali spomenik jednog vremena. Nekad lijepog, onda ružnog a danas recesiji i krizi koja vlada u lijepoj našoj.Dakle na samoj obali Apart hotel.Sagrađen sa apartmanima, s jedne strane obala, more, s druge park.Dolje je bio krasan veliki restoran..... Onda je došao rat i hotel je nastanjen izbjeglicama. Uglavnom ženska populacija i djeca. Moram priznati da mi je tih godina Červar kao mjesto ljetovanja postao Confused. Jer jednostavno se čovjek nije osjećao ugodno: hodamo s torbama s kupanja, crni, bezbrižni a uz nas hrpe tužnih žena, iz nekih malih mjesta, sjede na zidićima, pletu, štikaju da im  prođe vrijeme i u sedam sati na večeru u restoran. Najstarija unuka, tada 3 g vozila se na triciklu i prišla joj jedna nonica, sva u crnom, sijeda, s punđom i pita ju, bi li ju htjela povesti s tim triciklom natrag u njeno selo, njen dom. I danas se naježim takvih situacija. Prvo su bježali i bili smješteni negdje kod Bihaća, a onda ovdje u luksuzan hotel u kojem su vrtili palčeve i čekali vrijeme kad će natrag u svoje kamenite kućice, iskrčene povrtnjake, timariti svoje kravice....Cry

Nakon njihovog odlaska, hotel je ostao prazan, kakav je i sad. Restoran zjapi sa zamazanim staklima, zgrada propada, očito nema nikog tko bi bio zainteresiran i obnovom našao neki smisao zarade.

Posljednja slika je više nostalgična za mene no zanimljiva nekom od vas.Davno, tamo neke 1978 stigle su dvije jednake pasare iz Kvarnerplastike Raša. Jedna ova plava i jedna (naša) crvena. Neki zbrkani činovnik dao je objema istu registraciju PO 901. No kad je greška otkrivena, ova plava je dobila novi broj PO 902.
Naše već odavno nemaCry, ali mi kad god nas put nanese provjerimo da li je ova još uvijek ovdje...Big%20smileNe znamo ni da li je vlasnik više živ, obzirom da je bio stariji od nas, ali barkica je tu.....

Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2010 u 20:00
Draga Trisa,hvala ti na druzenju Big%20smile..bilo je prelijepo WinkTongue!!
Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2010 u 22:56
Triša hvala što si nam i ovaj dio lijepe naše pokazala, kao da smo bili tamo Clap
život je more
Na vrh
lilie View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lilie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2010 u 21:51
I ja sam putovala s tobom po ovom dijelu Istre.
Vidim da ti je bilo lijepo.
Onaj sajam i cvijeće smile227
znati mnogo ne znači biti mudar
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2010 u 21:38
Otok, draga na tebe sam mislila kad sam bila na samom "špicu" Istre i "mahala" prema Lošinju.

Baka, svima će biti zanimljivo ako staviš bilo koju slikicu koju imaš negdje pohranjenu - ja volim zalutati u ovu temu.

Bergenija ima još slikica, a bit će i još izleta iz tvoje predivne Istre.

Mali kaktus, volim kad ti putuješ samnom, ljepše je kad je putovanje "čoporativno"
RIJEKA

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2010 u 21:37
Triša baš si zlatnaClapClapClapClapClap
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2010 u 20:59
Još jedan Trišin izvještaj.....................to su mi prave poslastice....triša hoću još!Big%20smile
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2010 u 08:21
Triša ti si rođeni fotoreporter!ClapClapClap
Ja sam obećala neke slike ali nisam više ni otišla ovog ljeta tamo... ali si nam ti pružila opet malo putopisnog zadovoljstva.Big%20smile
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2010 u 07:32
Bravo Triša, opet si lutala predivnim krajem
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2010 u 22:40
Ova mi je tema jako zgodno, jer sve što je vezano za istru možemo stavljati ovdje.
Kako svi znate da mm i ja volimo skitati, tako je i danas bio jedan takav dan. Jednostavno smo ujutro odlučili idemo malo u Istru, pa gdje nas put nanese.
Krenuli smo uz more, s tim da se vratimo preko Učke.
Naravno svima su poznata mjesta uzduž obale od Rijeke prema Istri, pa se na kratko zaustavljamo samo kako bi slikali Plomin i more s ceste

Na domak Labina oduševio me kružni tok sa zelenim otokom u sredini - prava pravcata zemlja teletabisa

Idemo kroz Rašku dolinu i uz rijeku Rašua

Naravno kad smo stigli do Pule na redu je razgledavanje arene

I u suterenu muzej - nešto malo

Kako se u Puli baš održavao i obrtnički sajam mm je napasao oči, ali naravno da je tamo bilo i nešto za moje oko - kao i za vaše....

Iz Pule krećemo prema Premanturi, pa šetamo uskim mostićem koji povezuje dvije obale

Ovdje nebih sigurno ušla u more, a li blato je napravilo prekrasan prizor

Vraćamo se natrag do Pule, a put nas vodi u Vodnjan, tipično srednjevjekovno naselje, s centralnim trgom sa crkvom i zvonikom i glavnom ulicom ,te mrežom poprečnih ulica.

Iz Vodnjana skrećemo u Bale, gdje šetamo uskim uličicama, razgledamo zgrade i druge tragove prošlosti.

Tu za danas završava naš izlet, pa se brzom cestom upućujemo prema Rijeci, odustavši od puta preko Učke, vraćamo se kroz Tunel Učku, gdje uvijek na Istarskoj strani obećajemo "miloj i krasnoj Istri" da ćemo se uskoro vratiti.
RIJEKA

Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3042
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2010 u 07:43
smile55Prekrasne sličice baka !
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2010 u 14:07
Ma zapravo je Červar za mene "stari znanac"! Ali sam ga ovaj put gledala drugim očima.Očima osobe koja prati urbane devastacije dragocjenog zelenila i opet se po stoti put divila Istranima, koji svoje zelenilo čuvaju i njeguju,i zidove, aute i beton uklapaju u prirodu. I od zapravo ružne obale uspjeli su napraviti raj za turiste,kupače... .
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2010 u 11:30
Hvala na lijepoj priči!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2010 u 11:19
nadam se da ce biti bas takvih slicica
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2010 u 10:35

Ako me, kako planiramo, put nanese na jesen opet, snimit ću i koju "morsku" sličicu!Big%20smile
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2010 u 10:32

Iako se u luku ne smije s  autima, nediscipliniranih bahatih ima i ovdjeConfused

Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2010 u 10:31
Nekoliko sličica za ovu temu.
Gradić se zove Červar-Porat.(kraj Poreča) Niknuo je prije nešto više od 30 godina na "ledini".
Grad inače živi punim životom 3 do 5 mjeseci, zimi ga gotovo i nema. Možda poneki penzić...Wink
Projektiran je po sistemu blokovi  zgrada i nizovi vila.

Ali zašto stavljam slike? Zato jer je planiran " s dušom". Već onda, koncem sedamdesetih,  planski su sačuvana stabla, travnjaci, samo je sve uokvireno u neke forme. Planirana parkirališta nisu devastirala zelenilo... za razliku od recimo Varšavske u Zagrebu!Confused

Gradić okružuju maslinici i more...Snimila sam nekoliko sličica oko luke jer do plaže koja se prostire na daleko  treba i hodati!Wink

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 10>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.