kako izraditi fontanu sa malim jezercem |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
Amrah
Novo sjeme Pridružen: 24 Listopad 2012 Status: Offline Bodovi: 38 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 04 Travanj 2017 u 11:00 |
U fazi sam izrade jedne ovakve fontanice sa potočićem, pa me interesuje šta ste stavljali na dno fontane? Posudu ili armirani najlon?
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Mihaela
Pustio korijenje Pridružen: 08 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bravo
|
|
klasa optimista
|
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ideja, vrijedne ruke i malo mašte.
marijan023 i barunice, predivne fontanice sa jezercima! |
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasne fontane,
Bravo
|
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bravo za vrijedne ruke!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
barunica
Novo sjeme Pridružen: 27 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 22 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovu fontanu je izradio mm.sa bratom .
|
|
barunica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo još jedne slike
|
|
barunica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo slike
|
|
barunica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
fontana je gotova i izgleda lijepo ali neznam poslati sliku.
|
|
pipistrela
Novo sjeme Pridružen: 08 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 13 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jako mi se sviđa fontana od poznanika
|
|
stefkaja
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
predivne fontane...
|
|
kamilica
Mladi grm ZLATNI DONATOR Pridružen: 15 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
,
Ovo je fontana od poznanika.
Nešto dodaš, nešto oduzmeš, i to je to. Samo naprijed!
Marijanova fantana je super!!!!!!!!
|
|
Željka
Pustio korijenje Pridružen: 06 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 424 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stvarno prekrasno!!!
|
|
|
|
Lora
Neukroćena biljka Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jako si lijepo to uredio i jos ustedio
|
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
marijan023
Novo sjeme Pridružen: 21 Ožujak 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 29 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slažem se sa Božikovine da je svaka fontana priča za sebe. Prvo je bitno da odredite pravu veličinu u odnosu na prostor a prije izgradnje predvidite elektro i vodo instalacije. Pogledajte malo po internetu i ne ustručavajte se primjeniti vaše osobne zamisli. Kada bude gotova imaćete svoje umjetničko djelo. Naravno, očekujemo da to podjelite s nama...Sritno |
|
Božikovine
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ahoj Barunice,
Svaka fontana i jezerce su priča za sebe. Pogledajte što i kako su drugi radili no nastojte biti orginalni i što "prirodniji". Kad zapnete ili kad vam ponestane ideja obratite se, naći ćemo neko rješenje. Za početak pokušajte staviti svoju ideju na papir i krenite sakupljati materijal ... pumpa, cijevi, kamenje, grijač, ... |
|
barunica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
OVO IZGLEDA FANTASTIČNO PREDIVNO.VEĆ NA SLICI ZABLJESNE LJEPOTA A IZBLIZA JE SIGURNO JOŠ LJEPŠE.ZNAM DA MOJE NEĆE TAKO LIJEPO IZGLEDATI JER ŽIVIM U POŽEGI GDJE NEMA TOLIKO LIJEPOG KAMENA KAO KOD VAS.MOJ MUŽ I JA POTRUDIT ĆEMO SE DA ISKORISTIMO LIJEPO KAMENJE KOJE SMO DONIJELI SA MORA I NAPRAVITI NEŠTO LIJEPO .ISKORISTIT ĆEMO VAŠE IDEJE.
.HVALA VAM NA POMOĆI I DIVNOM DIJELU KOJE STE STVORILI.
|
|
marijan023
Novo sjeme Pridružen: 21 Ožujak 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 29 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fontana je izrađena od autohtonog podvelebitskog kamena, ima cca 2x2,5 metara, pumpu sam kupio u pevecu, koštala je 200 a sada su poskupili na 300 kuna (Einhel), nije loša a meni je prva trajala 3 godine. Ideju sam skinio sa interneta gdje jedna firma slaže gotove djelove a koštala je ok 10 000 kuna. Ja sam moju napravio sam, čak sam ugradio vodo i elektro instalacije a nisam potrošio ni 1 000 kuna.....
|
|
barunica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala
Interesira me ideja i sama izrada jer po opisu mislim da izgleda fantastično.
Gdje ste kupili pumpu sa dva izvoda i jeli jako skupa.
Nadam se da sve to neće puno koštati a volje i truda neću žaliti raditi ću sa guštom.Budući da ste VI utršili vrijeme i trud prvi sa vašim plamom i idejama uz sliku nadam se da će meni biti lalše.
Zahvaljujem.
Željela bih vidjeti sliku i pošaljite mi ako imate plan izrade.
|
|
marijan023
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja ti iamam fontanu koju sam sam izradio. Nepravilnog je kockastog oblika, ima 3 kaskade i zapreminu od oko 500 litara vode. Imam pumpu koja ima 2 izvoda. Prvi pumpa vodu na vrh fontane pa se zatim prirodnim padom slijeva a drugi izvod raspršuje vodu u samo jezercu. U sredini je posađena klementina a ima i kameni stupić na kojem se nalazi rasvjetno tjelo. Sam sam smislio nacrt ali izvedba nije nimalo jednostavna I vjerovatno ćete koštati puno više nego što planiraš. Ako te interesira ideja mogu staviti i sliku.....
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |