Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kat.Rea - moj dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kat.Rea - moj dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  123 15>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
viridarivm View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Status: Offline
Bodovi: 224
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje viridarivm Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Kat.Rea - moj dnevnik
    Objavljeno: 09 Veljača 2012 u 14:30
Originalno poslano od člana kat.rea kat.rea napisao:

Danas sam posijala lupinuse od Andree
Prošle godine sam sijala mačuhice - kupljeno sjeme i ništa nije niklo, pa sam kasnije sijala domaće sjeme, ali je kasno niklo i ostale male. Danas sam pikirala16 teglica sa po 2 mačuhice.
posadila sam u tegle:
hymenocallis festalis
astilbu -red
sedum spurium - red
phlox paniculata sherbet cocktail
- sve je to već imalo izboje pa sam se bojala čekati da ne istrune
išla sam vidjeti amarilise, pa sam odlučila ih presaditi u svježu zemlju
posadila sam veliki crveni i njegovu bebicu, svakoga posebno u teglu.
U jednu poveću teglu sam posadila 5 lukovica, ali neznam koji su, crveni sitni ili šatirani ili je to mix. Ako bude sreće to ćemo vidjeti na proljeće.
S obzirom da više nisam imala zemlje to je bilo sve za danas.
Dobro da je tako, jer da sam imala još zemlje još bih ostala u tavanu, a dolje bih išla četveronoške ili bih se skotrljala niz stepenice smile96. Sutra bi čitali u novinama Katica umrla od sexa, sp.....a se niz stepenice.
Maćuhice imaju nekoliko uvjeta za klijanje,i tada ne zakažu:
najbolje ih je sijati u njihovo prirodno vrijeme sjetve lipanj-rujan.
temperatura sijanje nikako ne smije biti 15 stupnjeva.Sjeme se mora jako pokriti zemljom,ja cak pokrijem crnom folijom, ili ako je toplo ljet kašete spustim u šaht na 5 dana.Ako je nekoliko dana za redom temperatura ispod 15,sjeme pukne,nakon4-5 sana, onda se premjeste na puno svjetlo i uziva se u divoti nicanja klijanaca.Daljnje temperature su nebitne.Samo svjetlo,voda,kasnije gnojivo, sto vise kalija.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2011 u 12:31
A joj, pa ja u svoj dnevnik nisam više od godinu dana ni zavirila, odnosno jesam kada sam išla nešto tražiti, a meni je to i svrha i smisao dnevnika,ali nisam pisala...
I danas neću pisati šta sam danas radilaa jer je vani brrrr... nego sam pospremajući naišla na kuvertice sa natpisima od lukovica koje mi Bigi poklonila i ja ih posadila u vrtić gdje su po ljetu anđeoske trube... znači uz moje crvene tulipane i narcise tu su svoje mjesto pod suncem našli i : Alium neapolitanum,Chonodoxa i Bugarski luk ili nectaroscordum. Označila sam ja njih, ali ako se pločice sa natpisima izgube, izblijede...na proljeće se bum pitala a šta mi je to...ništa više od pouzdavanja u pamet iliti pamćenje, švabo radi punom paromConfused. Uostalom, kako se ono kaže... budala pamti, a pametan piše LOL. U svakom slučaju sigurnije je...
Na vrh
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2345
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2010 u 23:56
Kat.rea dala si mi savjet kako je korisno voditi dnevnik radova najviše zbog sebe, jer tu imaš sve datume kada si što radila, i ja sam primjenila tvoju metodu i započela polako pisati svoj dnevnik, hvala ti.
Zadržite samo vesele prijatelje.
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2010 u 20:19
Mislim da je! ovo pod 1. Jer su takve, nježne glavice! I mislim da je crvenkast... A 5 . je sikavica, tako je! Malo pika al je jako lijepa i brzo raste i lijepo se širi!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2010 u 18:35
Hvala Anaida!!!!!smile78
a 5. je sikavica, jeeee smile213http://www.decora.hr/katalog/kartice/traj_efg/EchinopsBannaticusTaplowBlue.htm, baš ih gledam stalno u posljednje vrijeme u aranžmanima sa jesenskim cvijećem na placu. Baš me raduje, jer mi se sviđaju te plave glavice Tongue. Zvjezdane isto budem negdje posebno posadila pa ću vidjeti nagodinu kakvi su ispali i naravno, nadati se crvenimaWink.
A ljubičasti zvončići su campanula glomeratasmile213.Ma draga moja ne jednu tisuću smile79 ti šaljem.
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2010 u 13:56
Draga Katice, evo mene... redom ovako
1. .... odmah tome ne znam ime. Pokušat ću naći u svojoj temi... Trajnica je, cvate u proljeće (cvjetići su nježni poput malih makova) a cijele je godine zelene i dekorativna lišća. Naraste  dvadesetak cm i širi se u krug...

2. ovo su obje ivice, ajuge. Imam te dvije vrste pa sam ti obje poslal. također se jako šire, odlične pokrivačice tla!

3. ta trajnica je mišje uho (ili mravinac, i to am ime pronašla) . Sjećaš se da sam ja mislila da je to potočnica, pa smo tada zajedno otkrili da je plavo mišje uheko. Cvate plavim cvjetićima također u proljeće, a kasnije ima veliko lišće i tako sve do kasne jeseni.

4. tako je - hosta (ljubičasto cvate i listovi su joj duguljasti), heucera i zvjezdani ovi moji ružičasti. Imaš i ti takve, ali sam ti ih ja ipak ubacila - postoji i mala mogućnost da budu crveni jer mi u tom dijelu otoka raste i onaj moj visoki crveni, pa sad ne znam da li se i oni već šire tim podzemnim "rizomima" , novim biljkicama..

5. to je echinops bannaticus (ne mogu se sjetiti našeg imena...)

6. i 7. to su sukulenti koji mogu prezimiti vani bez problema, onaj crveni iz mojeg kamenjara o kojem si me pitala, a zeleni je također u kamnejaru a cvate žutim cvjetićima negdje u lipnju...

8. i 9. Katice, to ti je mali mix. Naime, pokušala sam ti izvaditi one ljubičaste zvončiće trajnice o kojima smo isto pričale u mojoj temi negdje u kasno proljeće, ali oni su mi u otoku pomiješani sa ovim nečim drugim... Moguće s ivančicama, ali nisam sigurna. Tako da je to, po mojoj pretpostavci,  mix ivančice-zvončići :)

Eto, nek ti sve sretno i radosno raste!!!!

"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2010 u 08:52
trajnice od Anaide
Picture%201308
1. širokolisno mi je nepoznato, a grančica je pasiflora, no da mi nisi napisala ja bih svrstala kao "malo drugačiji bršljan"EmbarrassedLOL
Picture%201313
2. tamnog lista je pretpostavljam puzava iva, a šarenolisno?
Picture%201310
3. Ova trajnica ima okrugli list kao krupne ljubičice ???
Picture%201311
4. hosta. heuchera i zvjezdani ili?
Picture%201312
5. nepoznato ????
Picture%201314
6. sukulent?
Picture%201315
7. sukulenti
Picture%201316
8. ???
Picture%201317
9 ????
Sada čekam Anaidu da mi identificira biljkice i ukloni nepoznaniceWink.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2010 u 00:34
Smail imaš pravo, ni ja ne stignem na dvije strane pisati, a u posljednje vrijeme uopće ne stignem pregledavai vrtove forumašica. Ma meni dnevnik više služi kao podsjetnik, kada sam nešto sadila ili sijala, a za to mi je praktičniji jer nema puno stranica, pa kada trebam nešto naći lakše nađemWinkLOL.
Šmrcko i moje visoke dalije još cvatu, ali ove su se nacvale ove godine i sada ih je kiša "ubila" i ja krenula povaditi gomolje dok još ima malo stabljike, da znam gdje je, no kada sam vilama odgrnula zemlju gomolja nema...... Ja sam čitala da se dalije vade kada mraz pofuri stabljiku. Jer več prvi mraz će ju pofuriti i onda su gotove, a temperature oko 0 ili koji stupanj ispod neće naštetiti gomoljima.
Francuske lavande imaš kod mene, samo reci hočeš li da ti ju sada pošaljem ili na proljeće...
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2010 u 00:05
Moje dalije još u punom cvatu, nemam pojma kad da ih vadimConfused

Krtica ne jede gomolje ( jedino ih oštetiti kopanjem i traženjam kukaca), to može biti samo voluharica. Vrazi su i meni počele jesti crvenu kapuluAngry, pa sam im napravila kućice pune čarobne pšenice, da vidiš kako je vole i svako malo smrdi leš. Našli smo i zatrovana legla sa mladima. Žao mi ih je, ali sam čitala da voluharica na hektaru zemlje može biti na tisuće , ako se ne truju.

Još mi i neka mačka kaka svugdje po vrtu, ću je zadaviti kad je ulovim. Zbog nje ništa bez rukavica ne radim, jer mi se znalo omaći da prekopavam rukom njene ostatkeAngry

I meni je nešto upalo u vrećicu, slučajno Milićeva penjačica Golden Showers i to puta 3Tongue. Branila sam se i vraćala natrag, a one samo uskaču  smiley4392.gif
Tražim franc. lavandu kad ova slikasmile39

Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2345
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Listopad 2010 u 11:01
Draga kat.rea doista u dnevnik nemamo baš što puno za pisati, ne možeš stići na dvije strane i još pregledati sve novitete vrtova naših vrijednih forumaša, ja ga nisam niti otvorila. Vidim baš si se naradila, ali kad dan tako brzo prođe, začas dođe noć. Kat.rea neke dalije uopće nemaju gomolje samo se razmnožavaju sjemenom, možda su i tvoje takve.
Zadržite samo vesele prijatelje.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Listopad 2010 u 22:32
Pffff, pfffff, au koja prašina na mom dnevniku Embarrassed. No to ne znači da baš ništ nisam radila, ali...... ma nije interesantno opisivti zalijevanje po ljetu ili kako stalno pada kiša u 9. mjesecu, zar ne?Wink.
No prošli tjedan sam bila u Zg u MBM i kupila nešto, uletilo mi u prtljažnik LOL. Uglavnom kupila sam nekoliko euonimusa za moj vrtek, jedan geranium iliti iglicu, a za lodžu krizantemice. U subotu sam još na placu kupila malo maćuhica, kak bi Baka rekla omaćuhicala sam se Wink. Narandžaste i ljubičast-narandžaste (velike) su za košaru na terasi, a za lodžu sam kupila sitne grmaste. Čak sam uspjela ovaj tjedan i to sve posaditi. A danas sam se zavukla u džunglu od moga cvjetnjaka Embarrassed i krenula vaditi niske dalije. Naravno, namjera je bila izvaditi dalije i pospremiti u podrum, kad ono, nemam šta pospremati, jer moje dalije uopće nemaju gomolja Question. Eh, sada, jesu gomolji strunuli od ove silne vlage u 9. mjesecu ili su ih pojele voluharice ili krtice, uglavnom nema gomolja... No zato sam izvadila gomolje gladiola, crocosmia, ali njih samo da bi ih ponovno posadila dok priredim gredicu... Izvadila sam i francusku lavndu jer sam čitala da ona ne podnosi naše minuse ( naravno smile42da sam to pročitala kada je več bila posađena u zemlju) i ostiće. Ni oni se siročići baš nisu nacvjetali ove godine, no sada sam ih izvadila, posadila u tegle pa ću ih pospremiti u podrum, u nadi da će opstati pa da ih već imam u proljeće... i to je bilo to za danas Confused, tako je brzo došla noć...
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2010 u 09:25
OK! Pošalji mi adresu i šaljem Tongue.
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2010 u 06:34
Pa, ja bih se malo predbilježila SmileEmbarrassed Hvala unaprijed, Katić!!
P.Bosmans
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2010 u 10:41
Anaida u jesen ih sadim. Hočeš malo, da mi skratiš muke?Wink
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2010 u 07:59
Katice moja... Koliko posla!! Kad ćeš lukovice saditi? U jesen ili iduće proljeće?
P.Bosmans
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2010 u 11:28
Konte, čekaj malo, dok stigneš u naš klubLOL ( 50+) i ja sam se prije čudila svekrvi i svekru, a i nekim drugim penzionerima i uvijek sam komentirala koji ih vrag tjera tako rano, sad kada mogu odmarati, oni ustaju u cik zore... ali očito to dođe sa godinama Wink. A što se vrijednosti kao mrav tiče, ma nije baš tako, samo pokušavam nadoknaditi mjesece prisilnog mirovanja Confused, ali nekako mi to nadoknađivanje sve teže ide ... istinabog, nikada nisam bila "lezilebović", ali da li je to "kriv" odgoj ili su geni ili kombanicija jednoga i drugoga Question, neznam...
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Srpanj 2010 u 00:08
katek pa vrijedna si ko mrav Thumbs%20Up ja se nemrem nikako  to tvoje doba dići LOL
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2010 u 16:43
Petak...... zavukla sam se među puzajuće čemprese i malo rezuckala, čistila oblikovala. Lani sam krenula, napravila jedan dio, ali kako oni jako brzo rastu, opet sam imala dosta posla i naravno da nisam gotova...
Pod noć je uobičajeno zalijevanje, a u petak je stari cvijetnjak dobio "doping" u obliku tekučeg gnojiva od lobode i melise.
U subotu su "doping" dobile ruže pokrivačice tla.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2010 u 16:31
Četvrtak sam se primila tarupiranja, tj. drobljenja granja i ostalih ostataka iz vrta i dvorišta... i uspjela "zaribati" drobilicu. Ima toga još, samo treba prije servisirati drobilicu... no uspjela sam  zdrobiti grane od lobode i sa dobivenim malčem sam malčirala oko cvijeća koje sam u nedjelju sadila poslije kiše i baš su se pakujci i šeboji digli nakon toga...
U petak sam malo okopala stari cvjetnjak, povadila ostatak košarica sa tulipanima pa sada stanje lukovica ovako izgleda
iz 5 izvađenih košarica cca 40-tak lukovica
Picture%20801
ali zato sitnih imaaaa
Picture%20802
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2010 u 16:19
Da, na žalost, kod mene sve mora još dodatnu ogradu imati... radimo na tome da Rea tolerira i ne uništava moje cvijeće, ali nismo još blizu cilja Cry.
 A što se lukovica tiče... sve izvađene iz "kruga"
tulipani cca 50 kom
Picture%20797
narcisi cca 100 kom
Picture%20798
sitni narcisi
Picture%20799
sitni tulipani
Picture%20800
Ove godine ni narcisi ni tulipani nisu baš puno cvali u "krugu" zato i jesu lukovice tako krupne, pogotovo tulipana...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 15>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.