Kat.Rea - moj dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 15> |
Korisnik | |
viridarivm ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 22 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 224 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 09 Veljača 2012 u 14:30 |
najbolje ih je sijati u njihovo prirodno vrijeme sjetve lipanj-rujan.
temperatura sijanje nikako ne smije biti 15 stupnjeva.Sjeme se mora jako pokriti zemljom,ja cak pokrijem crnom folijom, ili ako je toplo ljet kašete spustim u šaht na 5 dana.Ako je nekoliko dana za redom temperatura ispod 15,sjeme pukne,nakon4-5 sana, onda se premjeste na puno svjetlo i uziva se u divoti nicanja klijanaca.Daljnje temperature su nebitne.Samo svjetlo,voda,kasnije gnojivo, sto vise kalija.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A joj, pa ja u svoj dnevnik nisam više od godinu dana ni zavirila, odnosno jesam kada sam išla nešto tražiti, a meni je to i svrha i smisao dnevnika,ali nisam pisala...
I danas neću pisati šta sam danas radilaa jer je vani brrrr... nego sam pospremajući naišla na kuvertice sa natpisima od lukovica koje mi Bigi poklonila i ja ih posadila u vrtić gdje su po ljetu anđeoske trube... znači uz moje crvene tulipane i narcise tu su svoje mjesto pod suncem našli i : Alium neapolitanum,Chonodoxa i Bugarski luk ili nectaroscordum. Označila sam ja njih, ali ako se pločice sa natpisima izgube, izblijede...na proljeće se bum pitala a šta mi je to...ništa više od pouzdavanja u pamet iliti pamćenje, švabo radi punom parom
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Smail ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Kat.rea dala si mi savjet kako je korisno voditi dnevnik radova najviše zbog sebe, jer tu imaš sve datume kada si što radila, i ja sam primjenila tvoju metodu i započela polako pisati svoj dnevnik, hvala ti.
|
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Mislim da je! ovo pod 1. Jer su takve, nježne glavice! I mislim da je crvenkast... A 5 . je sikavica, tako je! Malo pika al je jako lijepa i brzo raste i lijepo se širi!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Hvala Anaida!!!!!
![]() Jel pod br. 1 možda geum http://www.cvijet.info/trajnice/cvijet_geum___blazenak/5808.aspx
a 5. je sikavica, jeeee
![]() ![]() ![]() A ljubičasti zvončići su campanula glomerata
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Draga Katice, evo mene... redom ovako
1. .... odmah tome ne znam ime. Pokušat ću naći u svojoj temi... Trajnica je, cvate u proljeće (cvjetići su nježni poput malih makova) a cijele je godine zelene i dekorativna lišća. Naraste dvadesetak cm i širi se u krug...
2. ovo su obje ivice, ajuge. Imam te dvije vrste pa sam ti obje poslal. također se jako šire, odlične pokrivačice tla!
3. ta trajnica je mišje uho (ili mravinac, i to am ime pronašla) . Sjećaš se da sam ja mislila da je to potočnica, pa smo tada zajedno otkrili da je plavo mišje uheko. Cvate plavim cvjetićima također u proljeće, a kasnije ima veliko lišće i tako sve do kasne jeseni.
4. tako je - hosta (ljubičasto cvate i listovi su joj duguljasti), heucera i zvjezdani ovi moji ružičasti. Imaš i ti takve, ali sam ti ih ja ipak ubacila - postoji i mala mogućnost da budu crveni jer mi u tom dijelu otoka raste i onaj moj visoki crveni, pa sad ne znam da li se i oni već šire tim podzemnim "rizomima" , novim biljkicama..
5. to je echinops bannaticus (ne mogu se sjetiti našeg imena...)
6. i 7. to su sukulenti koji mogu prezimiti vani bez problema, onaj crveni iz mojeg kamenjara o kojem si me pitala, a zeleni je također u kamnejaru a cvate žutim cvjetićima negdje u lipnju...
8. i 9. Katice, to ti je mali mix. Naime, pokušala sam ti izvaditi one ljubičaste zvončiće trajnice o kojima smo isto pričale u mojoj temi negdje u kasno proljeće, ali oni su mi u otoku pomiješani sa ovim nečim drugim... Moguće s ivančicama, ali nisam sigurna. Tako da je to, po mojoj pretpostavci, mix ivančice-zvončići :)
Eto, nek ti sve sretno i radosno raste!!!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
trajnice od Anaide
1. širokolisno mi je nepoznato, a grančica je pasiflora, no da mi nisi napisala ja bih svrstala kao "malo drugačiji bršljan"
![]() ![]() 2. tamnog lista je pretpostavljam puzava iva, a šarenolisno?
3. Ova trajnica ima okrugli list kao krupne ljubičice ???
4. hosta. heuchera i zvjezdani ili?
5. nepoznato ????
6. sukulent?
7. sukulenti
8. ???
9 ????
Sada čekam Anaidu da mi identificira biljkice i ukloni nepoznanice
![]() |
|
![]() |
|
Smail imaš pravo, ni ja ne stignem na dvije strane pisati, a u posljednje vrijeme uopće ne stignem pregledavai vrtove forumašica. Ma meni dnevnik više služi kao podsjetnik, kada sam nešto sadila ili sijala, a za to mi je praktičniji jer nema puno stranica, pa kada trebam nešto naći lakše nađem
![]() ![]() Šmrcko i moje visoke dalije još cvatu, ali ove su se nacvale ove godine i sada ih je kiša "ubila" i ja krenula povaditi gomolje dok još ima malo stabljike, da znam gdje je, no kada sam vilama odgrnula zemlju gomolja nema...... Ja sam čitala da se dalije vade kada mraz pofuri stabljiku. Jer več prvi mraz će ju pofuriti i onda su gotove, a temperature oko 0 ili koji stupanj ispod neće naštetiti gomoljima.
Francuske lavande imaš kod mene, samo reci hočeš li da ti ju sada pošaljem ili na proljeće...
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Moje dalije još u punom cvatu, nemam pojma kad da ih vadim
![]() Krtica ne jede gomolje ( jedino ih oštetiti kopanjem i traženjam kukaca), to može biti samo voluharica. Vrazi su i meni počele jesti crvenu kapulu ![]() Još mi i neka mačka kaka svugdje po vrtu, ću je zadaviti kad je ulovim. Zbog nje ništa bez rukavica ne radim, jer mi se znalo omaći da prekopavam rukom njene ostatke ![]() I meni je nešto upalo u vrećicu, slučajno Milićeva penjačica Golden Showers i to puta 3 ![]() ![]() Tražim franc. lavandu kad ova slika ![]() ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Smail ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Draga kat.rea doista u dnevnik nemamo baš što puno za pisati, ne možeš stići na dvije strane i još pregledati sve novitete vrtova naših vrijednih forumaša, ja ga nisam niti otvorila. Vidim baš si se naradila, ali kad dan tako brzo prođe, začas dođe noć. Kat.rea neke dalije uopće nemaju gomolje samo se razmnožavaju sjemenom, možda su i tvoje takve.
|
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
![]() |
|
Pffff, pfffff, au koja prašina na mom dnevniku
![]() ![]() No prošli tjedan sam bila u Zg u MBM i kupila nešto, uletilo mi u prtljažnik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
OK! Pošalji mi adresu i šaljem
![]() |
|
![]() |
|
Pa, ja bih se malo predbilježila
![]() ![]() |
|
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Anaida u jesen ih sadim. Hočeš malo, da mi skratiš muke?
![]() |
|
![]() |
|
Katice moja... Koliko posla!! Kad ćeš lukovice saditi? U jesen ili iduće proljeće?
|
|
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Konte, čekaj malo, dok stigneš u naš klub
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
katek pa vrijedna si ko mrav
![]() ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Petak...... zavukla sam se među puzajuće čemprese i malo rezuckala, čistila oblikovala. Lani sam krenula, napravila jedan dio, ali kako oni jako brzo rastu, opet sam imala dosta posla i naravno da nisam gotova...
Pod noć je uobičajeno zalijevanje, a u petak je stari cvijetnjak dobio "doping" u obliku tekučeg gnojiva od lobode i melise.
U subotu su "doping" dobile ruže pokrivačice tla.
|
|
![]() |
|
Četvrtak sam se primila tarupiranja, tj. drobljenja granja i ostalih ostataka iz vrta i dvorišta... i uspjela "zaribati" drobilicu. Ima toga još, samo treba prije servisirati drobilicu... no uspjela sam zdrobiti grane od lobode i sa dobivenim malčem sam malčirala oko cvijeća koje sam u nedjelju sadila poslije kiše i baš su se pakujci i šeboji digli nakon toga...
U petak sam malo okopala stari cvjetnjak, povadila ostatak košarica sa tulipanima pa sada stanje lukovica ovako izgleda
iz 5 izvađenih košarica cca 40-tak lukovica
ali zato sitnih imaaaa
|
|
![]() |
|
Da, na žalost, kod mene sve mora još dodatnu ogradu imati... radimo na tome da Rea tolerira i ne uništava moje cvijeće, ali nismo još blizu cilja
![]() A što se lukovica tiče... sve izvađene iz "kruga"
tulipani cca 50 kom
narcisi cca 100 kom
sitni narcisi
sitni tulipani
Ove godine ni narcisi ni tulipani nisu baš puno cvali u "krugu" zato i jesu lukovice tako krupne, pogotovo tulipana...
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 15> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |