Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Bolesti biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Bijela paučina po matovilcu - pepelnica?
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Bijela paučina po matovilcu - pepelnica?

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Bijela paučina po matovilcu - pepelnica?
    Objavljeno: 27 Svibanj 2012 u 23:48
Originalno poslano od člana aleks aleks napisao:

Puno hvala na brzim odgovorima! (da, točno Fiki, želim što je moguće više stvari u vrtu "eko"... ;-)) Isprobat ću oba recepta, samo me zanima što znači "...čajom od   preslice   2/1"? Koliko preslice bih trebao tu nabrati?

To je značilo   da   2 puta u jednom danu!A preslice ti treba 1   kg biljaka na 5 litara vode,barem ja   to tako radim ,radi boljeg učinka , kako god uradiš nemožeš pogriješiti!bilo rijetko ili gusto kao kod   koprive!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
aleks View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 40
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aleks Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Svibanj 2012 u 23:11
Puno hvala na brzim odgovorima! (da, točno Fiki, želim što je moguće više stvari u vrtu "eko"... ;-))
Isprobat ću oba recepta, samo me zanima što znači "...čajom od   preslice   2/1"? Koliko preslice bih trebao tu nabrati?
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Svibanj 2012 u 21:47
domaći recept s kojim možete probati suzbiti pepelnicu na biljkama je 1 prašak za pecivo i 1 mala žličica detergenta za pranje suđa pomiješani u 1,5 litara vode
kopirano s donjeg linka Wink
http://biovrt.com/2010/01/01/bolesti-biljaka/
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Svibanj 2012 u 21:42
Mislim da se   radi o pepelnici!Moj savjet ti je kidati zaražene listove i   prskati sa    domaćim čajom od   preslice   2/1 2puta u 1   danu!A postoje   mnogi fungicidi ,ali ja mislim da   bi ti radije eko!
Na vrh
aleks View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 40
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aleks Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Svibanj 2012 u 17:59
Pozdrav svima!

Nije me dugo bilo na forumu, a sada se javljam u vezi jednog problema. Naime, uzgajam (između ostalog cvijeća, voća i povrća) i matovilac u žardinjeri na balkonu. Prije nekog vremena primijetio sam čudnu bijelu paučinu po listovima istog, koja se prstima lako skida (ali ponovno pojavi nakon nekog vremena - vidi sliku). Sumnjam da se radi o pepelnici, ali nisam siguran, jer nikada nisam vidio kako pepelnica izgleda uživo, a sa drugih slika na internetu se ne da zaključiti radi li se ovdje o istoj bolesti.

Može li mi netko pomoći identificirati o čemu se ovdje radi? Ako je u pitanju pepelnica, što mi je činiti - hoće li takav matovilac biti jestiv nakon pranja, ili mogu cijelu "berbu" u - smeće? Confused

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.