Uništavanje štetnika u zemlji |
Odgovori |
Korisnik | |
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 30 Listopad 2012 u 18:40 |
Imaš sreću ako si tako rješila problem. Mi smo ovo ljeto našli oko 30 mrtvih voluharica.
Otrov stavljam u odrezane plastične boce, zaštićene crijepovima od kiše. Otrov nije jeftin ako kupujem na kile i sve požderu. Od tih napasti ništa ne ostaje živo. Kod mene su veliku jagodu odvukle u rupu i pojele. Nisu male, prije mi liče na štakora nego na mišića. Blizu smo šum, pa je to vjerojatno razlog konstantne najezde. I opasne su po zdravlje, jer mokre svukuda i nose opasne bolesti. |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Andina
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Admine, vjerojatno su voluharice. Ja sam proljetos stavila u vrt maćuhice koje su već bile pri kraju s cvatnjom, kako bi se same rasijale. Za dva dana sve su bile doslovno uvučene u rupu, a korijen im je bio pojeden. Čini se da su voluharicama maćuhice poslastica. Vrt je tada bio prepun podzemnih hodnika. E, sad će me prijatelji životinja razapeti, ali kako nisam baš oduševljena da mi kikići čeprkaju po zemlji u kojoj su ti "štakori", odlučila sam im stati na kraj. Iskopala sam nekoliko rupa u vrtu. Odrezala sam par plastičnih boca s obje strane, u sredinu dobivenog valjka stavila sam šaku crvene pšenice (otrov za štakore), sve zajedno pažljivo položila u rupu da se pšenica ne raspe i zatim zatrpala. Nakon par dana klinci su u kanalu pronašli "crknutog štakora".
Nije da ih više nema, ali tijekom cijelog ljeta i jeseni vidjela sam svega tri - četiri izdužena humčića koji su prokopale voluharice. Zato mislim da je moja akcija bila učinkovita. |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Krtice ne jedu lukovice, ali ih mogu oštetiti.
A o kakvoj je gamadi riječ? Ja se borim potiv svih vrsta, mali sam ratnik |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Monna
Trajnica 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kako unistili?...ja sam jedini problem s lukovicama imala da ih pojedu misevi....ili krtice...kakvi su simptomi kod tebe?
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imam problem, uništili su mi neki štetnici u zemlji lukovice i par maćuhica što su bile zasadite u tlu.
kako i sa čime tretirati zemlju i riješiti se gamadi :o))
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |