Ananas |
Odgovori | Stranica 123 6> |
Korisnik | |
misoo83
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Već proklijao Pridružen: 10 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 172 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 26 Listopad 2019 u 20:06 |
Video kako sami mozete da uzgojite sadnicu ananasa od kupovnog ploda . |
|
Sponzorirani linkovi | |
Geography
Novo sjeme Pridružen: 16 Svibanj 2013 Lokacija: Lukavac, Bosnia Status: Offline Bodovi: 46 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav, evo da i ja dam neki doprinos i da kažem kako sam uzgojio ananas. Sadio sam ga po uputstvu koje sam našao u jednoj knjizi koja se zove Moje sobno bilje-egzotično voće koju sam kupio na jednom sajmu knjige ovdje kod nas. Tu piše da ananas raste iz lisnog čuperka na vrhu ploda. Njega treba odrezati s dijelom plodnog mesa (znači nemojte sve pojesti malo ostavite na čuperku) i ostavite oko sedmicu dana da se prerezani dio dobro osuši. U međuvremenu poprskajte povremeno listove vodom kako bi ostali svježi. Tako pripremljen lisni čuperak posadite u tresetni supstrat i držite na svijetlom i toplom mjestu. Ja sam tako uradio i imam ananas star 3 godine još nije dao plod pa sam stavio jabuku da truhne pored njega to će ga valjad natjerati. Preko ljeta ga držim na terasi i bude osunčan negdje do 12 sati, zimi bude u kući. Ne treba ga zaljevati obilno jer počne da žuti, tek kad se zemlja prosuši umjereno ga zaliti. Voli da se poprska i da mu ima vode u čuperku.
|
|
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...ovo je moj ananasek...ak se dobro sjećam...bil je ukusan, mljac... Posadila sam ga negdje u proljeće...isto tak da je malo, par dana bil na suhom, a nakon toga u mješavinu zemlje i pijeska...tek nedugo je počel izbacivati listiće.... |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Probala sam više puta ali mi nije uspjelo. Jedne godine mi je proklijao i počeo rasti u kompostu, ali kad sam ga presadila propao je.
|
|
alias
Novo sjeme Pridružen: 09 Siječanj 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 22 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav ljudi..znam da postoje puno ovakvih tema,ali niko mi nije odgovarao.. Imam jedno pitanje. Kupio sam u Lidlu 3 ananasa.. Jedan je u sredini zelen,cvrst,a druga 2 su u sredini pljesnjiva..oko 4 dana sam ih drzao u vodi,danas san ih posadio..korijenje malo imaju..da li ce uspjet ?? Ubrzo ce slike.. P.S. Ako ne uspiju kupujem sadnicu ;)
|
|
alias
Novo sjeme Pridružen: 09 Siječanj 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 22 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav ljudi :) imam jedno pitanje : da li je na ovoj slici jestivi ananas ?? http://img401.imageshack.us/i/ananasa.jpg/
|
|
Duda-Lave
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
super samo se suzdrži od zaljevanja..ja sam oduvijek mislila kako njima treba puno vode i uvijek su strunuli ali eto sad na kraju dok sam ga uspijela zakorijeniti i čak je i lijepo narastao dogodila se "revnosna" susjeda
|
|
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam zasadio pre mesec-dva, dva vrha ananasa sa reckavim listovima (ovde ga prodaju pod nazivom bebi ananas) i oba se dobro drže, nadam se da će poterati listovi jer oba imaju korenčiće.
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
Duda-Lave
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ljetos sam posadila ananas i super se primio(trudila sam se da ga ne zaljevam)...sad u zimi kad nam je godišnji nije me bilo mjesec i po dana i susjeda me je zamijenila u zaljevanju..nemoram vam reći šta me je dočekalo..struno je..i baš sam žalosna jer u tegli je bilo krasno razvijeno korijenje.šmrc
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znaci treba cekati puno mjeseci da se vidi rezultat??
u tom grmu lezi zec....
|
|
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja sam imao nekoliko bezuspešnih pokušaja. Zasadio sam ananas i prekrio ga najlonskom folijom i svaki put mi je sve isplesnivilo. Ovaj što se primio sam odsekao i ostavio da se osuši dan - dva, čekićem usitnio drveni ugalj (ćumur za roštilj) dobro posuo odsečeni deo, skinuo donje listove i posadio ga bez prekrivanja najlonom. Prvo je stajao nekoliko meseci, okolni listovi su počeli da se suše a u sredini su listovi bili zeleni. Od drugog do šestog meseca nije izrastao ni jedan novi list. Kada sam odlučio da ga bacim vidio sam da ima male žilice pa sam ga ponovo posadio. A onda iznenađenje, kada je počeo da izbacuje nove listove jako brzo. Nakon sađenja zemlju sam održavao vlažnom, ali ne previše. Neki dan sam gledao po prodavnicama plodove ananasa, ali su im "čuperci" nekako jadni. Verovatno dugo stoje u hladnjačama pa se zato teško ožiljava.
|
|
|
|
SLAVONKA
Odrastao grm Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i ja sam probala ali svaki put kad ga kupim idući dan mu listovi jadno izgledaju.Možda opet pokušam.
|
|
čovjek uči dok je živ
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam probao ali nikako da se primi....
|
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Super, zapamtit ću i pokušati
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Samo gledaj u sredinu one ruze da li je svjeze, ako smedjasta boja povuci onaj list iz srede garant ce se izvuci, znaci truhlooo, ne kupuj.zasita mi je tesko naci svjez plod.
|
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sad ste me zaintrigirale. Moram naći još koji ukrasni ananasić.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam mislila da će samo narasti ono lišće - vidjet ćemo.
|
|
život je more
|
|
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moze, samo treba mu toplota svjtlost i gnojivo.Idece godine ce biti mom 2 godine.PO uputama onog koji je uzgojio ja cu staviti truhlu jabuku u saksiju.Jabuka ima nesto, ne znam sta se isparava iz jabuke pa pospjesuje pojavljivanje ploda. Pred nama je pa cemo vidjeti ja sam jako nestrpljiva i znatizeljna.
|
|
Željka
Pustio korijenje Pridružen: 06 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 424 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zbilja će dati plod u našim uvjetima? Nisam to znala, mislila sam da u našem podneblju može opstati samo kao dekorativna biljka.
|
|
|
|
Odgovori | Stranica 123 6> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |