Avokado |
Odgovori | Stranica 123 4> |
Korisnik | |
marsha
Mladi grm Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 23 Svibanj 2017 u 09:03 |
Sponzorirani linkovi | |
alias
Novo sjeme Pridružen: 09 Siječanj 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 22 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E super evo stavio sam ga da proklije.. ali sam ga malo zabo nožem nadam se da to neće utjecat ??
|
|
antun007
Odrastao grm Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj avokado je star 2 godine i ima lijepu krošnju, uzgojen je iz sjemenke, pozdrav
|
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam potopila cijelu sjemenku avokada u vodu i pustio je zile.
|
|
Kiki-ko?
Cvjetni guru Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
danas sam i ja krenula u "akciju avokado"...stavila sjemenku na čačkalice i u vodu pa da vidimo što će biti...
|
|
Massha
Upravo klijam Pridružen: 14 Studeni 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 144 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ljudi,meni kostica stoji vec mjesecima u vodi,sve po uputstvu al od klijanja jos nista..Jel moguce da je to zbog nedovoljno svjetla?
Sve se mislim da je umocim u hormon i stavim u zemlju,ili da bacim i kupim novo??ili da pustim jos neko vrijeme u vodi i stavim na osvijetljeno mjesto? |
|
Lijepa tegla i od običnog korova može napraviti profinjeni cvijetak..
|
|
tweetuša
Novo sjeme Pridružen: 25 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 20 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dakle, ja sam neki dan nabavila sjeme ( mislim, avokado xD )
ogulila sam ga, i stavila u vodu. Trebalim ga kad izraste klica presaditi u pitar? I još jedno, kako počinje zima, kako da zaštitim avokado od bure i hladnoće? |
|
MGrubi
Upravo klijam Pridružen: 31 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 137 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moje 2 koštice avokada su proklijale
sad bih ih trebala usdatiti u lonac samo ne znam: -kakva zemlja? kompost? preporuku molim -koliki lonac? |
|
autosjedalica glavu čuva
|
|
antun007
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kako ga nema,nije uspjelo kalemljenje ili ste ga se riješili
|
|
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imali smo avokado u vrtu nekoliko godina, narastao je bez problema iz koštice. U susjedstvo je doselio čovjek koji je negdje u Americi imao plantažu avokada, rekao je da ga se mora cijepiti da bi imao plodove. Tako stabla više nema, a avokado kupujem i jako mi je fin na salatu sa limunom |
|
antun007
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bravo fatka,samo neka krene
|
|
|
|
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam skoro stavila sjemenke avokada u vodu cijele potopila i evo pocele su pucati uskoro ce korijencic se pojaviti.
|
|
antun007
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A dali će donositi plodove kad je iz sjemena?
|
|
|
|
sudac
Novo sjeme Pridružen: 21 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kupio sam plod. Pa na koji nacin je najbolje ga posadit.
|
|
Geko
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Upravo klijam Pridružen: 22 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 118 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bok Daria. Avokado nemoj nikad previše zalijevat. Najbolje je kad vidiš da se zemlja posuši ili kad biljka počinje lagano klonut tj. da joj se lagano listovi objese. Ako se previše zalijeva može doći do trulenja korijenja i čitava biljka se suši i propada.
|
|
batata
Nedavno posijan Pridružen: 02 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 70 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prije dok sam prpala po internetu o avokadu sam naišla na ovu stranicu... očito je za neke žestoke uzgajivače plantažere, ima hrpa toga, al možda pomogne http://home.att.net/~oc_crfg/avo-prob.htm |
|
Daria
Novo sjeme Pridružen: 06 Srpanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav!
Trebam pomoć. Zašto mi se kod avokada suše donji listovi. na slikama je kako izgleda i sad imam stablo kojemu kako rastu novi tako se suše donji listovi. redovno ga zalivam, nije na direktnom suncu. sad sam ga i prehranila, tlo ima pH kakav i avokado treba. Zna li netko što je ili ima neki dobar link za rješenje problema. Inače sam ih uzgojila jednostavno samo zabola košticu u zemlju s užim vrhom prema goje i jedno 1 cm vani. Za 1,5 mj iznikao.
|
|
rijeka53
Odrastao grm Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sada ima puno voca, tresnje, breskve, marelice, lubenice, dinje koliko tih kostica treba posaditi da nesto nikne i jeli bolje odmah u vrt ili najprije u pitar zastiti malo, hvala.
|
|
Geko
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Upravo klijam Pridružen: 22 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 118 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ljudi komplicirate si uzgoj. Najlakše i najjednostavnije: izvadite sjemenku iz ploda, odstranite smeđu ljusku sa sjemena, stavite u teglu tako da iz zemlje viri samo vrh sjemenke i osigurat da zemlja bude vlažna. Nakon mjesec i pol eto biljke.
Jedan od mojih avokada. Ovaj je od prošle godine.
|
|
Odgovori | Stranica 123 4> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |