Grčki oleander - Asclepias currasavica |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 6> |
Korisnik | |
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 22 Lipanj 2016 u 14:59 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
janja-nja-nja ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 01 Studeni 2014 Lokacija: Predgrađe Zg-a Status: Offline Bodovi: 217 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Imam grčki oleander star tri godine. Matična grana je podlegnula malim žutim nekim ušima, ali potjerala je paralelno s matičnom i druga grana koju sad vidite na slici. U među vremenu ta druga grana je formirala grmić grana.
Sve bi bilo idealno da nisam iznijela sredinom trećeg mjeseca oleander ( u pupvima) iz podruma da bude malo 'na zraku' ipsred ulaznim vrata( koja su natkrivena krovom). Ujutro sam vidjela ( nije bilo toliko hladno ni mraz niti išta) da su pupovi posivili kao i te vršice na kojima su. Kako se počeo sušit idućeg dana odsjekla sam škarama te vršice do dijela gdje su grane još uvijek bile zelene. Sad je oleander u ovakvom stanju i ja bi vas molila predviđanja, hoće li preživjetiili je ovo njeov kraj? |
|
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
![]() |
|
NIKI ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 23 Srpanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 24 |
Da li netko ima sjemenke za poslati?
Moj je propao. Pokušala bih ponovo ali ovaj put u pitaru jer u vrtu nije išlo. Ovom postu tu nije mjesto. Po temema je zabranjeno žicanje. pročitaj Pravila foruma i pridržavaj ih se. Čudi me da nakon toliko godina provedenih na forumu nisi primijetila temu Oglasa.
|
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Moj oleander je previše izrastao u visinu. Visok je oko 40 cm i uopće nije razgranat a željela bih od njega napraviti grmić. Prezimio je sa nekoliko listova pri vrhu a ostali su otpali. Sada vidim da pri dnu rastu bočne grančice i novi listovi. Dakle, živ je ali nema oblik koji želim. Jasno mi je da ga moram odrezati pa me zanima na koju visinu da ga odrežem i koje je najbolje vrijeme za to
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
kamenjar, i moj je cvjetao cijelo vrijeme i svo ovo vrijeme je vani, bez ikakve zaštite. Ja sam ga prošli mjesec orezala, bez veze se iscrpljuje. Radije neka se malo odmori i potom neka krene još bujniji
![]() |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
moj grcki oleander cvjeta,cc sad ne znam sto cu s njim..mislim,zao mi rezat cvjetice a opet necu da mi u ljeto bude kržljav ...
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Fiki, hvala.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Da
![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Da li može rasti cijelu godinu vani na jugu Jadrana?
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Jesu vam cvitali ove godine,dal miriši cvat ?...nažalost ja i dalje bez njega,,
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
mimar...to je sijanac tvojih sjemenki
![]() |
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Ako pustiš semenke da se razlete po bašti imaćeš sledeće godine čitavu šumicu mladih.
Moon, presadi ga u veću saksiju. Moj je bio u najvećoj koju sam našla i narastao je oko 2m. Pred zimu ga možeš orezati radi lakšeg spremanja za zimu.
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
erutrina ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 22 Veljača 2013 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 66 |
sejanac od prosle godine, zimus sacuvan u kucu, kad su prestale opasnosti od mraza presadjen u bastu - istovremeno sam otkinula jednu granu i stavila na oziljavanje, bez tegle, primila se a kako volim da eksperimentisem uradila sam isto i pre nedelju dana, cisto da vidim hoce li uvak da se primi, sudeci po izgledu- hoce - obozavam ovu cvecku http://www.zaslike.com/ -
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Procvjetao
![]() |
|
![]() |
|
NIKI ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 23 Srpanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 24 |
Bog svima!
Evo nakon nekoliko godina (iako redovno pratim prepisku o grčkom oleanderu) odlučila sam ponovo pokušati uzgojiti ovu lijepu biljku. Prošla mi je propala. |
|
![]() |
|
Moj je orezan već treći put, a izbijaju i odozdola nove grančice. Prvi put sam ga pinicirala kad je imao par listića nakon sijanja, potom prilikom presađivanja u vrt je orezan na drugi pup lista, a ovaj puta na prvoj trećini visine grane jer je dosta razvijen grm odozdola upravo zbog prethodnih orezivanja. Sad sam ga "knjiški" orezala
![]() ![]() |
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
i moj je u tegli, jer mora radi klime.. lani ga nisam imala srca orezati, ali ove godine ipak jesam, ali još i kraće nego ti svog Moon. sad već ima pupoljčiće u pripremi.
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 6> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |