Dracena sanderiana - Lucky bamboo |
Odgovori | Stranica 123> |
Korisnik | |
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 06 Svibanj 2012 u 04:29 |
Hvala kenji.
Nažalost, svog luckya sam posadila u vazu, jer se sav posušio. Nije bio niti na presvjetlom, niti na hladnijem mjestu. Vidjet ćemo što će bit. |
|
Sponzorirani linkovi | |
kenji
Novo sjeme Pridružen: 04 Travanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zaboravila sam reći, što se tiče žućenja listova ili stabljike, vjerojatno je na presvijelom i/ili na prehladnom mjestu
|
|
kenji
Novo sjeme Pridružen: 04 Travanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Svoj Lucky bamboo odnosno Dracenu sanderianu držim u polusjeni u akvariju s kornjačom.
Ova biljka je poznata po svojstvu pročišćavanja vode u akvarijima, a zbog toga što je u akvariju, vlažnost zraka je dobra. Inače, svoje biljke zalijevam akvarijskom vodom. |
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo, nešto slično se događa i sa mojim. Imam ga već 3 godine i sad je počeo žutiti. Možda mu je bilo pretoplo u stanu i nisam ga prihranjivala, samo sam dodavala kišnicu.
Ovdje se je još vidio zeleni izbojak pri vrhu. Ali, danas ga gledam; stapka sa 4 listića je postala mekana, čak je i izbojak požutio. Skoro ga mislim porezati na tri dijela i ostaviti u ovoj vazi, malo dodati tekućeg gnojiva, pa vidjeti šta će bit. |
|
Hannah87
Upravo klijam Pridružen: 25 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 107 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja bih to odrezala i presadila biljku u zemlju. Ima na prethodnim stranicama slika i raznih iskustava, pročitaj pa sam odluči što ti najbolje odgovara.
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moje je mišljnje da je bolje odrezati dok nije otila trulež još niže, ali sačekajte dok se jave oni koji imaju više iskustva sa dracenom
|
|
talmid
Novo sjeme Pridružen: 18 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Upravo tako, sve je mrtvo i trulo na vrhu, ovi listići su posušeni, a žutilo je sada napredovalo dva rebra niže...
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kao i svugdje uvijek ima više razmišljanja, i teorija.
sa kapljicom gnojiva se sve to ispravi i dobiju svi potrebni minerali.
da li na vrhu ima imalo živog zelenila. jer se ovako bas ne vidi, dijeluje sve mrtvo, mekano i trulo??? ili se varam
|
|
talmid
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo slike... Hvala na odgovoru. Čuo sam da neki govore da se nebi smjela stavljati destilirana voda jer ona ne sadrži nikakve minerala, a minerali su biljci potrebni... Sad je li to točno ??
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pozdrav, bilo bi puno lakše kada bi se vidjela slika vaše biljke.
tada bi se i odgovor mogao dati ispravan.
držite biljku u destiliranoj vodi i ponekad dodajte tekućeg gnojiva - naravno u vrlo maloj kolućini.
a za rezanj ne bih želio davati savjete prije nego se biljka vidi.
ps možda i samo mjesto boravka biljke nije prikladno za nju
|
|
talmid
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav svima! Nov sam na forumu.
Imam problem. Luckyja sam dobio prije nekoliko mjeseci i u zadnje vrijeme je počeo venuti, samo gornji dio, od vrha. Ne znam što napraviti, kako ga spasiti. Držim ga u uskoj vazi samo s vodom. Neko vrijeme sam je mijenjao, ali sad mu stavljam samo odstajalu tu i tamo. Trebam li odrezati taj uveli vrh? Hoće li pustiti izdanke iz nekog drugog dijela stabljike? |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
lovro odlična ideja
ja sam ga imala, ali stalno je žutio i gubio dio po dio, no ja ga nisam spašavala, nego sam ga pustila da skonča |
|
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo je moj Srećko!
Naravno, nekad je "živio na veelikoj nozi"! Dobiven je u buketu prije 4 godine! I do prošle zime, je bil OK! No, stabljika-noga mu je postajala sve smežuranija i žuća u vodi, skroz do izdanka koji je tkđ. već postajal jadan! Odrezala sam samo izdanak i posadila u zemlju! Eto, uspijela samga spasiti! Gdje živi od proljeća??? Ima svoj "terarij" u kojem mu je lijepo, i ima već 7 novih listića! Mislim da mu tak paše, uvijek mu je vlažno i toplo! |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
froginho
Novo sjeme Pridružen: 01 Studeni 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 7 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav. Kupio sam danas dva luckya i drzim ih u odstajaloj vodi, stabiljke su duzine 90 centimetara. E sad posto meni trebaju stabiljke biti maximalne duzine 60 centimetara dali ja mogu ove skratiti pri dnu i tako ih staviti u vodu. Naravno oce li pustiti korijene. Hvala.
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da malo oživim temu...
Imam ga i ja. Kćer je ove godine dobila za rođendan, piramidu ( 39 je malih, brojala sam i ta brojka se ovdje ne spominje kroz značenje ali znamo da je jako dobar i pozitivan ) Predivan je i htjela nešto naučiti kad ono... ravno na CIF
Dobila sam i ja u buketu i kako je prerastao zasadila sam ga u zemlju i već je oko 1 metar visok. dakle, ne bacajte ga, i kada malo požuti u zemlju sa njim! Biti će sretan a vama donjeti puno pozitivne energije
Lora, vidjela sam ga na kavici kod tebe i baš ti je lijep i veliki, pohvale!
Evo slikica:
Tamo je u kutu..označen
|
|
Lora
Neukroćena biljka Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj Lucky Bamboo zalivam isključivo destiliranom vodom, odnosno kad vidim da su žile pomalo vani dodan vode. No nikad ga nisam gnojila. Ima preko tri godine i izgleda ovako
Čak iz vode izviruju mali izboji |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lucky bamboo treba držati u destiliranoj vodi koju povremeno treba dolijevati, tako će se korijenje duže održati zdravo. Povremeno se doda malo tekućeg gnojiva.
|
|
Tanja 20
Pustio korijenje Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 20 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 294 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i ja sam si ga danas kupila, odličan je, ali jedan, nisam htjela više kupovat jer kad sam pročitala ovaj forum shvatila sam da je svima na kraju požutio i da su mu listići počeli venuti. Hm, na to ovdje trenutno nema odgovora, da li itko zna u čemu je problem i kada ga točno treba zasaditi u zemlju????
Nadam se brzom odgovoru! |
|
"Velika srca vole, dok mala traže da budu voljena"
|
|
Veronika88
Novo sjeme Pridružen: 24 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam problem :(
Dobila sam lucky bamboo prije otprilike 2 god i na pocetku je sve bilo super. No nedavno je prestao rasti. Korijenje mu nije zdrave crvene boje (barem sam na netu procitala da te boje treba biti) nego je zuto. Lisce mu je pocelo zutjeti i novi listici koji su poceli rast su se sasusili. maltene nema lista koji nije barem zuckast. nalazio se blizu kompa pa sam mislila da je to problem. preselila sam ga prije par dana no cini mi se da mu je nakon tog jos gore. ne nalazi se na direktnom suncu nego na stolu u mojoj sobi. mozda je problem u posudi u kojoj ga drzim? u uskoj vazi je koja ima sire dno i stavim otprilike 15 cm vode (koju mijenjam jednom na tjedan sa prethodno odstajalom vodom ili vodom iz boce). Moja mama je procitala da je dobro staviti na dno mu malo zemlje, pa smo prije par dana stavili cca 2 cm sloja zemlje. Ne znam da li je to greska. Please help |
|
Hannah87
Upravo klijam Pridružen: 25 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 107 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ostavi na prozoru, treba im svjetla. Ja sam imala posađeno u zemlji neke 2 godine, rasli su malo sporije, ali baš tamno zelene boje kakvu nisam mogla dobiti samo u vodi. Prošle jeseni sam ostavila kod roditelja u zimskom vrtu, ali kako oni nisu baš pazili da bude stalno vlažno tlo, požutili mi bambusići. Ne znam dal su još živi.
|
|
Odgovori | Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |