Drvo od žice |
Odgovori |
Korisnik | |
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 18 Studeni 2018 u 15:33 |
Slučajno sam naletjela na ovu temu pa iako je prošlo puno vremena od kako je postavljeno ovo pitanje evo odgovorit ću pa možda nekome pomogne. Lišće na stabalcu se napravi tako da se vrh grančice od žice oformi u obliku suze - što liči na listić. Kada se cijelo drvo završi, zalijepi na podlogu i sve se grane razmjeste kako se želi, onda se lakom - (može se upotrijebiti zeleni lak za nokte), prijeđe četkicom iz koje nije jako ocijeđen lak (treba malo vježbati) preko cijele suzice i lak ostaje kao opna na "suzici" od žice pa izgleda kao list. Kada se lak dobro osuši sa stabalcem treba pažljivo rukovati jer je opna od laka dosta tanka i ako se grublje barata sa drvcem može se oštetiti. Ali se i ponovo može popraviti. Tko hoće može poslije sušenja prvog sloja laka još jednom prelakirati da opna bude deblja. Posebno je interesantno drvce na kome su na žičice stavljene sitne crvene kuglice i lišće se oboji zelenim lakom - izgleda slatko kao malo stablo sa crvenim jabučicama. Nisam pronašla sliku sa zelenim lišćem već sam našla sliku sa nekom drugom bojom ali ju postavljam da se vidi kako to otprilike treba napraviti. |
|
Sponzorirani linkovi | |
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
kacunak
Odrastao grm Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prelijepo i maštovito
Još kad bi pored zanimljivih plodova dodao i neku zelenu krošnjicu Samo, od čega? |
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Ovo zadnje je baš dražesno.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
vedran0707
Novo sjeme Pridružen: 18 Rujan 2017 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 5 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo jedno novo drvce sa klupom za odmor
https://posts.org/ - https://posts.org/ - |
|
aurelia
Odrastao grm Pridružen: 25 Veljača 2016 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 1341 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Zanimljiva drvca...
|
|
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Izgleda zgodno.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
vedran0707
Novo sjeme Pridružen: 18 Rujan 2017 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 5 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala. Ova mala i nisu tako komplicirana jedino je žicu malo teže nabaviti. Ja radim sa bakrenom lak žicom 0,4mm do 0,7mm. Nareže se npr. 15 komada žice dužine 40 cm, svaka se prvo isplete onda se pletu po dvije zajedno i na kraju sve zajedno u jednu. Na vrhove se mogu staviti perlice ili se mogu obojati sa bojom za staklo. Budem stavio par slika u fazama kad budem radio drvo pa će biti puno jasnije
meni treba oko 1-2 sata da ga napravim
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobro nam došao Vedrane... i ti i tvoj hobi!!!!
jako su lijepa i interesantna.... možeš nam malo i bolje predstaviti tvoj hobi, šta i kako treba raditi da se napravi i koliko vremena treba da se jedno ovako čudno napravi.
|
|
vedran0707
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Nisa bude onda uskoro još koje novo drvce
|
|
Nisa
Neukroćena biljka Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dobrodošlica na Forum
radovi su izvrsni, meni se sviđaju takva drvca, a i cijela instalacija
|
|
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
|
vedran0707
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav svima!
Počeo sam raditi mala drvca od žice pa me zanimaju mišljenja? https://posts.org/ - https://posts.org/ - https://posts.org/ -
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |