Napadnut javor |
Odgovori |
Korisnik | |
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 22 Srpanj 2011 u 12:12 |
Ma nije nikakav problem, djelovat će. Postupak treba ponoviti za 2-3 tjedna, ako se beštije ponovno izlegnu. Važnije je osigurati javoru optimalne uvjete.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
micho0001
Novo sjeme Pridružen: 20 Srpanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ah kvragu, valjda ću uspjeti svejedno. hvala
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nije dobar postupak... biljka mora biti suha prije spricanja i minimalno 2h bez kise nakon spricanja |
|
micho0001
Novo sjeme Pridružen: 20 Srpanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zahvaljujem svima, otišao sam u poljovrt, žena mi je dala calypso SC 480, nadam se da će djelovati. Prvo sam ga istuširao pa ga malo pošpricao, doza od 3 mililitra je za 10 litara, to mi je za 5 godina. Sad ču ga malo sakriti od sunca i tuširati ga što češće
|
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobra je riječ i insekticid, samo je općenitija, za sva sredstva za uništavanje insekata. Akaricidi su baš namijenjeni uništavanju crvenog pauka. Ja bih prvo maknula javor iz pržione, npr. kao čovjeka koji ima sunčanicu, pa bi ga opskrbila vodom, probala otjerati beštijice čestim špricanjem običnom vodom, to ne vole, a ako ne pomaže tek onda kemijom. Vlasniku bolesnika prepuštam na izbor. Špricati akaricidima bez onih prethodnih postupaka nije dovoljno, uništit će grinje, ali će javor otići u vječna lovišta od suše.
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pravo tako akaricid je bolja i ispravnija rijec... nisam se mogao nikako sjetiti ujutro
|
|
Baka Bea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Taj javor je jako oštećen sušom i spržen suncem, bolje ga je saditi u sjenu i polusjenu, pa je prvi korak dobro ga zaliti i premjestiti. Suhoća pogoduje napadu crvenog pauka, iako nije pravi pauk, nego grinja koja siše sokove. Prepoznaje se po mnogobrojnim svijetlijim točkicama na lišću i pojavi paučinastih niti. Kako ne voli vlažno stanište prva pomoć i način da ga se spriječi ili otjera je češće špricanje običnom vodom. Ako je napad uznapredovao, učinkovito je upotrijebiti jedan od akaricida, u poljoapoteci će preporučiti koji.
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
to je pauk koji voli doci i pojavljuje se kada je susno-tj. kada nema puno vlage. i jedini nacinje spricanje i tretiranje insekcidima
|
|
micho0001
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Molim pomoć, na balkonu imam javor u tegli, četri godine star i prije tjedan dana počeli su mi se sušiti listovi. Malo sam bolje pogledao i primjetio da su ispod listova male paučine s točkicama pretpostavljam da su nekakve uši.
zna li netko jesu li to uši, koja vrsta i kako ih se riješiti? Unaprijed hvala |
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |