Palme - općenito |
Odgovori | Stranica 123 5> |
Korisnik | |
AdrijanaM
Pustio korijenje Pridružen: 11 Svibanj 2014 Lokacija: Čakovec Status: Offline Bodovi: 384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 20 Listopad 2015 u 08:32 |
Previše vode očito . Ona je na otvorenom, a ova kiša nikako da prestane . Sklonit ću je da joj olakšam malo.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
rajski vrtovi
Odrastao grm Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako je to najdonji list (najstariji), to je normalno jer on s vremenom propada (možeš ga ukloniti). A ako nije, onda je uzrok premalo ili previše vode.
|
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
AdrijanaM
Pustio korijenje Pridružen: 11 Svibanj 2014 Lokacija: Čakovec Status: Offline Bodovi: 384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
AdrijanaM
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam problem sa Chamaerops humilisom. Počeli su joj smeđiti vrhovi listova. Kako da joj pomognem ?
|
|
Limunika
Novo sjeme Pridružen: 03 Svibanj 2015 Lokacija: Zgb Status: Offline Bodovi: 12 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav, znalci
Imam na moru palmu i htjela bih joj ubrati plodove i posaditi na balkonu. Može li od netko savjetovati o svemu jer sam potpuni početnik? Mogu li sada ubrati plodove i kada ih mogu posaditi? Bila bih vam jako zahvalna na odgovorima. |
|
AdrijanaM
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Isprike što nisam pazila na pravila foruma. Pazit ću nadalje. Hvala na upozorenju. Moje palmice napreduju. Posijala Washingtonije i one nikle brzinski. Sad su nikla 2 listića .Dali da ih sad posadim u veće teglice ili da ćekam proljeće?
Još jedno pitanje ,ako je krivo isprićavam se. Zašto nemogu na palmapediu , ima kakvih problema sa stranicom ili sam ja kivo nešto sprčkala? Hvala. |
|
AdrijanaM
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ej pozdrav svim palmoljupcima . Nova sam na forumu , pa polako ućim . Počela sam sakupljati palme i poneke posijala nedavno . Chamaerops humilis , Datulju i T. fortunei koje sam dobila . Pa sad strpljivo čekam kad će niknuti.
Žicanje je zabranjeno, stoga ti je dio posta izbrisan. Pročitaj Pravila foruma i pridržavaj ih se. Tako ćeš ujedno saznati kad i gdje možeš sudjelovati u razmjenama biljaka.
|
|
jkonsta1
Upravo klijam Pridružen: 01 Ožujak 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 105 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/palma/67116.aspx - Evo moje Opatijke!
|
|
jkonsta1
Upravo klijam Pridružen: 01 Ožujak 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 105 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozz! Mislim da iz sjemena može narasti sve što želiš, sjeme za to i služi
Ja već dugo planiram zasaditi kokosov orah u teglu ali nikako da dođem do tog plana. Inače sam prije 2 god donijela jednu malecku palmicu iz Opatije, bila je duga tek 10-cm, isto ko štapić, mislila sam da neće preživjeti. Eno je u tegli, koliko sam saznala na forumu -to je trachycarpus fortunei. Ali sporo raste!
|
|
medy
Pustio korijenje Pridružen: 23 Prosinac 2011 Status: Offline Bodovi: 325 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Posadila sam sjemenku datule u teglu sa cvijetom onako bez ikakve nade da će proklijati. Nikla je i izgleda kao neki zeleni štapić.Da li je netko od vas uzgojio palmu iz sjemenke datule,i može li opstati u našim klimatskim uvjetima.
|
|
frenky
Upravo klijam Pridružen: 04 Veljača 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 103 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja imam cocos nuciferu, unio sam ju unutra al su joj se osusili listovi, nadam se da ce potjerat nesto cim zatopli?
|
|
hak
Novo sjeme Pridružen: 08 Veljača 2014 Lokacija: Makarska Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav, .............
edit moderator: ostatak poruke je izbrisan. Molim te pročitaj još jednom Pravila foruma http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=3611&FID=1&PR=3&title=pravila-foruma Za sadržaj posta kakav je bio napisan treba se sakupiti određen broj postova i onda se takav post piše u odgovarajućoj temi, a to je tema Oglasi u kojoj je jedino i isključivo moguće objavljivati postove kupnja/prodaja/poklanjanje/traženje biljaka i sl.
|
|
cupsica
Pustio korijenje Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja palmica će biti u teglici stalno Živim u stanu, tako da nemam vrt... Imam terasu od 40 kvadrata na kojoj održavam svoje cvijetno carstvo, ali vrta nemam... Tako da sam mislila: da li ju u teglici mogu ostaviti vani? Dakle, dok je ovako mala, zimuje u stanu |
|
trava
Mladi grm Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na palmapediji ima stranica-slike Trachycarpusa po kontinentalnim gradovima-pa malo poviri,ima ih dosta posađenih po Zagrebu.Tvoju palmicu bi bilo dobro još koju godinu sačuvati od velikih minusa,pa kad dobije koji cm debla možeš je posaditi u zemlju.
|
|
cupsica
Pustio korijenje Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala ti Čitam upravo na netu o toj vrsti i kažu da podnosi temperature do -15 stupnjeva... Ako teglicu zaštitim od smrzavanja, da li je netko pokušao ostaviti ju vani? Koliko je to pametno? Draga mi je ta palma jako, zbog njene povijesti , ne bih ju voljela izgubiti, a opet, ako može prezimljavati vani - možda bi joj to odgovaralo... |
|
trava
Mladi grm Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cupsica,tvoja palma je Trachycarpus fortunei
Marijetta,može li slika tvoje palme?Većina palmi nevoli da im korijenje bude u vodi,supstrat mora biti ocijedit,pitar moraa biti dobro dreniran,sa dobrim rupama,Phoenix palme vole dublje pitare jer razvijaju dug-dubok korijen. Dini55,palme Trachycarpus fortunei se ponekad čiste od tih vlakana i ostataka petiola,zbog estetike,to je dosta težak posao.Postoje palme iz roda trachycarpus koje same odbacuju listove tako da imaju gola debla,npr. T.latisectus,T.martianus i T.oreophilis,pa ako želiš trahi sa golim deblom onda bi bilo bolje nabaviti neke od tih vrsta nego se mučiti sa kidanjem omotača,koji tu palmu ipak štiti od vanjskih nepovoljnih utjecaja.Inače,trenutno sam ponosni vlasnik dvaju martianusa,a spremam se posijati i sjeme latisectusa. |
|
Dini55
Već proklijao Pridružen: 24 Ožujak 2013 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 151 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav!
Zanima me da li starim ogromnim palmama samo otpadne ona kao mreža pa ostane onako golo drvo ili to netko skine? Viđao sam takve palme po Opatiji i do pola su bile golo drvo, a druga polovica je imala onu kao vlakna na sebi. |
|
marijetta
Novo sjeme Pridružen: 26 Lipanj 2013 Lokacija: brčko Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
može li mi netko pomoći palma phoenix robelini se suši ima jako tanko korijenje kako spriječiti njeno propadanje?
|
|
cupsica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav
Zna li netko koja je ovo vrsta palme? Pregledala sam vaše slike, liči mi na dosta njih, ali niti na jednu potpuno. Ja je zovem "čudnovata palma"... No to joj sigurno nije ime Čudnovata je zovem, jer je godinama pokušavala rasti u tegli moje majke, međutim, ona ju je redovno odrezala čim bi izmigoljila iz zemlje misleći da je nekakav korov u njenom cvijeću...I tako 4-5 godina... Kad su se roditelji selili, htjeli su je baciti... S obzirom na napor koji je uložila da se održi na životu bilo mi je žao i donjeh je doma... Nisam imala pojma što je to što raste, jer je moja majka odrezala čim bi se pojavila na površini. Par mjeseci nakon što sam je donjela doma - eto palmice. Ovo je stara slika, već je jedno dvije godine kod mene. S obzirom da su ju ove zime napali nekakvi nametnici, koje sam riješila, nije se još skroz oporavila, ali je neuništiva. Nakon svih onih godina rezanja, doista je čudnovata Ima tko ideju koja je to vrsta? |
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tnx Moon, odmah sam ju presadila, šprickam ju svaki čas, tj. kad god stignem i uživam.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
Odgovori | Stranica 123 5> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |