Ljupčac, Selen - Levisticum officinale |
Odgovori | Stranica 123 5> |
Korisnik | |
Rokolina
Upravo klijam Pridružen: 02 Travanj 2014 Lokacija: Grobnik Status: Offline Bodovi: 146 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 13 Lipanj 2014 u 21:47 |
Desert, hvala, posadila sam ga na polusjenovito mjesto, pokraj zidića. Taj dio se neće prekopavat na jesen i proljeće, pa tu sadim trajnice
|
|
Ja samo znam da ništa ne znam
|
|
Sponzorirani linkovi | |
desert rose
Trajnica Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Rokolina, posadi je na mjesto gdje neće biti stalno na suncu a primjetila sam i da voli dosta vlage...
|
|
Rokolina
Upravo klijam Pridružen: 02 Travanj 2014 Lokacija: Grobnik Status: Offline Bodovi: 146 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Neki dan sam u bauhausu kupila sadnicu vegete. Danas ide u vrt, pošto je danas dan za rad sa biljkama lista
|
|
Ja samo znam da ništa ne znam
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala na savjetu |
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lani sam ga sijala, lijepo je krenuo, bile su to lijepe mlade biljke...A onda sam ja glupsa, pred jesen ih presadila van i ostavila..... Naravno da su nestale jer ih je "nešto" ili "netko" pojeo vani... |
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
petit
Pustio korijenje Pridružen: 31 Siječanj 2013 Lokacija: s Status: Offline Bodovi: 349 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma draga Slavuj
Ne mogu vjerovat da neće opstati. Ja sam mu otkinula gore naznaku cvijeta na izduženoj stabljici kao ono - da ne vidim baš da cvjeta. Evo sad idem rezati do zemlje i zamoliti ga da potjera nove listove. h v a l a |
|
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ljupčac pred cvatnju treba orezati do zemlje, ubrzo će potjerati nove listove.
|
|
petit
Pustio korijenje Pridružen: 31 Siječanj 2013 Lokacija: s Status: Offline Bodovi: 349 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ponavlajm pitanje i molim savjet dobrih poznavatelja ljupčaca.
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja nemam pojma, nisam ga nikada imala. Trajnica je, monstera ga ima već dugo, par godina. Kad smo kod sijanja, odustajem od istog. Ništa više ne budem sijala (osim ekih iznimaka), slabo nikne i bude nikakvo. Valjda nemam dobre uvjete.
|
|
petit
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam uspjela nabaviti ljupčac kao lijepi grm nastao dijeljenjem matičnog. Presadila sam ga negdje ove godine u ožujku. No on se sada sprema cvjetati. Šta da radim? Bojim se da mi nakon cvjetanja ne odrveni.
Dali da otkinem cvijet, da li da pustim da cvjeta pa da se nadam da ću uzeti sjeme pa opet ispočetka iako mi je par sijanja bilo totalno neuspjelo. Piše da je ona trajnica, al ako se nakon cvjetanja ponaša kao peršin onda |
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
desert rose
Trajnica Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
[QUOTE=monstera] Desert rose nije mi jasno zašto ga držiš u teglici, on je biljka koja raste onoliko koliko mu daš prostora
Povrtnjak mi je od kuće prilično udaljen pa mi je ovako puno praktičnije držati ga na balkonu... dva tri koraka i već je u kuhinji!
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo moje bebe ljupčaca.... |
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koji će ti kiki toliko? Pa ja ovog mog jednog starog odraslog što imam, nikad ne stignem potrošiti..
|
|
|
|
Pustolovka
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa raste moj ljupcac spram celera kako je spor,jos sam ga u vrt prebacila pa dok se malo privikne nadam se da ce mi bit dovoljno 15 komada selena ili je to malo?
|
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pustilka izgleda da za male biljke ljupčaca puno topline ima jako važnu ulogu, moji su stalno u plasteniku i ne mogu se požaliti, lijepo napreduju...
|
|
|
|
Pustolovka
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jest lijep taj ljupcac kako je veci,kod mene su jos mali,jedva ceka da narastu toliko da ih pocnem konzumirati.Monstera meni su svi nikli od tebe sjeme ti dobro klijavo i ja mislim jedan pelcer selena ostaviti u tegli na balkonu onako za ukras i da mi pri ruci.
|
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moram priznati kako su moji krenuli, izgleda da ću se navući na sjetvu ljupčaca...stavim slike malo kasnije... Desert rose nije mi jasno zašto ga držiš u teglici, on je biljka koja raste onoliko koliko mu daš prostora.....Moj stari je divovski, istina ova godina izgleda ni njemu ne paše, pa nije ni on kako je bio prošlih sezona...ali svejedno polako napreduje....
|
|
|
|
desert rose
Opcije poruke
Hvala(0)
|
desert rose
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odgovori | Stranica 123 5> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |