Dnevnik jedne ruze |
Odgovori | Stranica 123 6> |
Korisnik | |
rose
*Moderator Foruma Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 08 Kolovoz 2013 u 19:50 |
nisam,slobodna sam ko ptičica |
|
Sponzorirani linkovi | |
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jesi se udala rose? kad budeš mlada snaha, sve će uspijevati
|
|
rose
*Moderator Foruma Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prošlo je dugo vremena od zadnje bilješke u mom dnevniku. od svega posađenog ništa mi nije uspjelo. nikne,naraste,presadim a zatim uvene unatoč svom mom trudu. i tako su ostale samo ruže i hortenzija. ali ni njih više nema otišla su balkonska vrata,nemogu nikako na balkon a ruže koje su bile zdrave,davale cvijeta i koje su još ovo proljeće imale nove izdanke ubilo je prvo proljetno sunce i od ruža više ništa nije ostalo,samo suhe tanke grane koje su nekad bile prepune lijepih cvijetova. i tako tuzno gledam kroz balkonska vrata kako mi je sve propalo u par mjeseci nesto sto sam sa veseljem godinama uzgajala :(
|
|
forzicija2005
Trajnica Pridružen: 04 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 826 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Oho bit će tu svega jedna čekam da naraste i procvjeta draga!!
|
|
rose
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sedmicu dana nakon sijanja već su počele nicati sjemenke! niknuo je suncokret,neven,i još nesto al neznam sta
u jednu pliću posudu sam vise toga posijala,napravila malene pregrade,dodala papiriće sa natpisom u kojem sam ih dobila a onda kako jugo zapuhalo sve mi papiriće bacilo a sjemeke se pomjesale u desnom pitaru sjemenke nevena u ljevom nisam sigurna sto je ovde nema čega nema suncokret |
|
rose
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam i danas sadila. posijala sam sjemenke vrtnog hibiskusa.
|
|
rose
Opcije poruke
Hvala(0)
|
tillandsia je počela dobivat prekrasnu crvenu boju. nadam se da cu ubrzo vidjet i njen prvi cvijet. bas joj se veselim
|
|
Karmela
Nedavno posijan Pridružen: 11 Listopad 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 34 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ostavi ih da se osuse, pa ce dogodine da cvijetaju
|
|
forzicija2005
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš mi je žao zbog narcisa i meni čudno izgledaju nemam pojma šta bi to moglo biti a vidim bit će i novih cvjetića samo da niknu sjemenkice draga!!
|
|
rose
Opcije poruke
Hvala(0)
|
posijane neke sjemenkice,sad da vidim hoće li niknuti. kako sam ove godine sve kasno sadila sve mi je u kratkom roku niknulo pa se tako nadam i za sjemenke
|
|
rose
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ali imam dovoljno sunca na balkonu,nisu uvjek u sjeni,nego sto da ja sad radim sa njima?
|
|
Karmela
Nedavno posijan Pridružen: 11 Listopad 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 34 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pretpostavljam da su narcisi bili u sjeni te nisu dali cvijeta
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
rose
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo mog problema sa narcisima. lani nisu nikako niknuli a ove godine su narasli ko trava.
ovde ih drzim jednom rukom da vidite koliki su narasli a od cvjeta nista i ovako izgledaju u pitaru kad se malo udaljim(molim vas negledajte pod) |
|
rose
Opcije poruke
Hvala(0)
|
lani mi narcisi nisu uopče nikli! ove godine su nikli,nisam ih ni takla al oni su brate mili ko trava. morat cu slikat da vam to pokazem. ovi kupovni su ocvali,cvjetovi se osušili i njih sam uklonila.
drjemovci i zvončići među zadnjima su počeli pokazivat da su se primili,hoće li ove godine bit sta od cvjeta-neznam. od reznica lantana još nikakvih naznaka,reznice ruža su mi sve propale osim 2-3 koje su se primile i koje imaju ljepe i velike izdanke. hortenzija je svakim danom sve bujnija,tako i fuksije te se uskoro veselim njihovim prvim cvjetovima. |
|
forzicija2005
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga što se tiče narcisa da li ih režeš kad precvjetaju ili ostaviš onaj zeleni dio da se sam osuši? Možda je u tome problem pa ti ne cvatu jer se nasmiju rezati dok sami ne požute i ne osuši se dio koji je iznad zemlje a ako ih režeš možda ti zato raste samo zeleni dio a ne cvijet.
|
|
rose
Opcije poruke
Hvala(0)
|
najnoviji izvještaj: ti mali zeleni gmizavci,zvani zelene uši mi napadaju cvijeće izgleda da mi je i jedna ruza bolesna,ima mi neku čudnu boju lista al nisam dobro ni pogledala list sam već bacila. nadam se da ce mi tulipani cvjetati od 4-5 komada koliko ih imam,nadam se bar jednom cvijetu.
narcisi su mi izrasli ko trava od njih nista ni ove godine,da nisam kupila u emezzeti narcise u pitaru sa pupoljkom ove ih godine uopće nebi imala. sad imam nove u koje ulazem veliku nadu da ce mi sljedece godine iz tih 5 gomolja koliko ih se nalazi u novom kupovnom pitaru izbacit nove žute cvjetove. ruže su sve u pupovima,među prvima koja bi mogla procvjetati je ruža caribia. |
|
forzicija2005
Opcije poruke
Hvala(0)
|
rose nema te dugo jesi li šta radila draga hoću izvještaj a cvjetići koje sam ovdje vidjela su prave slatkice bravo na trudu draga!!!
|
|
rose
Opcije poruke
Hvala(0)
|
premda sam lukovice kasno posadila,one ljepo napreduju i ubrzo bi se
mogla veseliti prvim cvjetovima. ali gotovo svo cvijeće su mi napale
lisne uši,počele na đurđicama,prešle na reznicu ruze koja se odlično
primila i koja ima mladice da bi kasnije došao i mali pauk
lisne uši su mi napale i mladice,nisu nego nikle iz lukovica a vec su pune malih napasnika. danas sam ih sve prskala i nadam se da cu ih se riješit! isto tako danas sam posadila alstromeriju (hvala hoya ) i sad čekam da vidim kako ce se primit |
|
rose
Opcije poruke
Hvala(0)
|
posađene lanjske lukovice koje nisu dale cvjeta. nadam se da nisam zakasnila sa sadnjom.
ako budem imala sreće onda cu imat narcise,tulipane,zvončiće,i ostalo cvijeće. 2 zumbula imaju cvijet koji se svaki dan imaju otvorit a mislila sam kako od njih neće bit ništa i ove godine no prevarila sam se. ruže su pune pupoljaka i novih listova,fuksijama,hortenzijama,hibiskusu polako se zelene grane. jedva čekam proljeće! |
|
Odgovori | Stranica 123 6> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |