Nabava ljekovitog bilja |
Odgovori | Stranica 123 5> |
Korisnik | |
cenarius
Upravo klijam Pridružen: 07 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 116 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 07 Travanj 2014 u 23:51 |
Da li neko zna gde mogu da kupim cvet medunike (Filipendula ulmaria)?
|
|
Korov je biljka cije vrline jos nisu otkrivene!!!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gdje se može nabaviti Vilin korijen, crni korijen, Tamus communis, bljušt?
|
|
Rijeka
|
|
starlight
Novo sjeme Pridružen: 22 Veljača 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 19 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Može li me itko uputiti kako da nabavim ekološki uzgojenu, 5 godina staru a. arborescens za lijek po receptu patera Zaga?
|
|
gute Fee
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Neznam na kojem kraju svijeta zivis , ali , imam jedan tip ! Ovdje se radi o malom "Botanickom vrtu ljekovitog bilja" , vrtu koji mozes cak i posjetiti . Suradnici vlasnika su jako ljubazni i na telefon ( ja svoj caj imam od njih ) pa ako imas interesa nazovi ih i pitaj ! Koliko ja znam , oni su jako dobro sortirani i skoro bih tvrdila da sigurno imaju sve sto ti trebas pa evo ovdje njihova adresa : SUBAN d.o.o. Galici 8 10434 Strmec Telefon : 01 3335 200 e-mail : suban@suban.hr www.suban.hr Eto , mozda ti je od pomoci ! |
|
tikvić
Trajnica Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako još niste našli zečiji trn (gladiševinu), pošaljite mi adresu, valjda ću je uspjet poslat preko granice.
|
|
cenarius
Upravo klijam Pridružen: 07 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 116 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da je zecji trn cest u Srbiji (toliko cest, da bi trebalo malo da ga platis), tako da verujem da bi lako mogao da ga nadjes kod nekog travara... A koren se moze kupiti i u nekim ozbiljnijim firmama kao sto je Institut za lekovito bilje dr. Josif Pancic.
Ne bih da lupetam, jer nisam lekar, ali da li ste pokusali sa fizikalnom terapijom? |
|
Korov je biljka cije vrline jos nisu otkrivene!!!
|
|
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
provjerila sam kod našeg travara.
od biljaka koje si tražio ima iđirot korjen i petoprstu stežu, pakovanje je 30 kn. žao mi je, ostale biljke nema. |
|
Ivobbb
Novo sjeme Pridružen: 10 Kolovoz 2013 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znači niko, ništa??
|
|
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Ivobbb je već napisao latinski naziv biljke koju on zove gladišika ali je uobičajeni naziv za ovu biljku - zečji trn (Ononis spinosa ), gladiš, vučitrn...
To je vrlo ljekovita biljka kojoj se najviše rabi korijen a pomaže kod:čisti krv, izbacuje vodu iz tijela, pijesak i kamence iz bubrega i mokraćnog mjehura ( diuretik ), čisti jetru i žuć, pomaže kod reume i gihta.... http://www.pfaf.org/user/Plant.aspx?LatinName=Ononis+spinosa Nažalost, ja je nisam našla ovamo na krajnjem jugu HR. |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
Ivobbb
Novo sjeme Pridružen: 10 Kolovoz 2013 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ononis spinosa - i treba mi stabljika i listovi 20 gr
|
|
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
znaš li latinski naziv gladiške? prvi puta sam čula za tu biljku.vilinog sita ima na području Like pa ako ti netko može tako pomoći.
raspitat ću se kod jednog našeg travara. |
|
Ivobbb
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Od te dvije mi treba po 10 gr
A gladišike 20 gr, nije neka količina, ali ako ne možete imate možda preporuku di da nabavim,?? Inače, počeo sam se liječit biljem prije 8 mjeseca i moram vam reć da nikad nisam imao bolje rezultate. Imam spec bolest i takav mi je bio i recept za čaj, trebalo je mjesec dana da prikupim sve sastojke, i obišao sam veliku večlinu travara, kontaktirao ih , naišao na ok ljude, ali većina njih ne želi prodat sastojke, već vam hoće prodat već svoju mješavinu. A meni to ne paše jer je većina recepata isključivo stabljika, ili isključivo cvjetovi, a oni u večini slučajeva prodaju sve zapakirano pola ih ni nezna kaj je zapakirano. Ovo mi je za novi recept za mamu, boluje od iskrivljene kićme i u svojih skoro 60 godina uspjeli su je svi uvjerit da tome nema lijeka, uvjeravaju je i dalje da su tablete jedini izlaz a ja to više nemogu gledat, tolko tableta, svaka imam svoju nuspojavu koje će sad dolazit na naplatu!! Svaka ALI baš svaka bolest se može izliječit i nevjerujte nikom ko vam kaže suprotno!! |
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ivobbb, dobro došao.
u mojoj temi sam pisala o vilinom situ i guščarskom petoprstu , to su biljke od kojih se za liječenje koristi korjen i koji bi ti rado poslala da imam veću količinu. mislim da ćeš ipak morati potražiti nekog travara koji se bavi skupljanjem ljekovitih biljaka i koji ima količinu potrebnu za lijek. |
|
Ivobbb
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lijep pozdrav svima
Novi sam pa možda nisam na pravom mjestu, neznam, ali sam vidio da par članova raspravlja o tome, pa da vas pitam. Trebao bi par biljaka za pripremu čaja, 1. Gladišika (ononis spinosa) - listovi i stabljika 2. Vilino sito 3.Iđirot korjen 4.Petoprsta steža - Potentilla tormentilla Ove prve dvije su mi bitne jer ih u tom obliku nigdje nisam našao , a ove ostale sam našao ali kad već od nekog uzimam da uzmem sve. Zahvaljivat se neću jer je za lijek Lp, Ivan
|
|
rrorion
Upravo klijam Pridružen: 15 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dugo nitko ne piše, danas sam kupio knjižicu uz 24-sata, ivan Lesinger -Liječenje toksičnim biljem, i ostao razočaran uz nazive bilja nema latinskog naziva, i što mi je najbitnije nije napisano kolike se količine koriste, promašaj za cijelih 6kn
|
|
Fiki
Trajnica Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja nekoristim nikakve kem. pripravke već isključivo ljekovito bilje,I uvijek mi pomaže,znam sve o ljekovitosti biljaka,Svaku večer i na šestice popijem čaj od domaćih trava -mix,skupljam u planini i sušim i sve povežem ,čaj je jako dobar za jačanje imuniteta,također ja imam i drugih osušenih ljekovitih trava.....i povrća i voća ,ako treba koji savjet tu sam!
|
|
jmarica
Novo sjeme Pridružen: 30 Srpanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da li netko zna gdje se može kupiti stroj za destilaciju bilja zapremnine od 50-100 litara i da je od rostfrei-a?
|
|
Pustolovka
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala ti na odgovoru samo korisno od tebe nesto cuti
vjeruj da imam gdje u prirodi brati ne bih zalila deset kilometara pjesaciti i nazad isto toliko !!! prosle godine sam otisla daleko u jedno zabaceno mjesto 16 kilometara udaljeno od grada i zacudo nisam imala sta d anaberem opet morala putevima,ali srecom zabaceno selo pa slabije automobili prolaze odatle.i ja sam raspamecena sta da radim ili da berem ovako kako moram ili da kupujem opet isto ovako sa puteva brano jedino maticnjak imma domaci i zovu od koje berem caj i pravim sok. |
|
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo drugo gore je nego cijena iako me je obodvoje odvratilo od kupovanja čajeva i učinilo dobrom poznavateljicom i beračicom ljekovitog bilja.
Što reći o branju bilja uz puteve? Trebalo bi brati barem 50 m daleko od prometnica.Međutim, činjenica je da mnogo ljekovito bilje baš voli rasti uz prometnice.Zašto? Ali nije ni svaka prometnica ista niti svako bilje jednako skuplja teške metale.Informiraj se malo o tome. Ipak bih ti savjetovala da se odmakneš malo od prometnica.Imat ćeš dvostruku korist: naći ćeš zdravo bilje i imati ugodnu šetnju kroz prirodu. |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
Pustolovka
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pozdrav,ovako ja bas trazila ovdje ovu temu i nasla sam sta mi treba.i mene muci ovaj problem preskupi gotovi cajevi,pomisao da beru i kod wc-ja vanjskih po selu i svasta nesto ja radije pristajem da berem putevima gdje slabo automobili prolaze,nego na slijepo uzimati sta ja znam sta oni sve melju i pakuju kao odredjenu biljku.zanima me da li je previse stetno brati po ovakvim navedenim putevima,znam da jest gdje furaju bibiji ?
|
|
Odgovori | Stranica 123 5> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |