proljeće i kod mene |
Odgovori ![]() |
Stranica 123> |
Korisnik | |
marijankica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 152 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 30 Kolovoz 2009 u 23:48 |
lijepo
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
dada ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 69 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
imas, dada imas! samo sam ja jos "mala".
![]() |
|
![]() |
|
dada28 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2265 |
Čitam ovo za matičnjak i mislim si, pa kad sam ja to dala recept? Krečana u glavi...a onda skužim da imam imenjakinju
![]() |
|
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Ovo za matičnjak mi je super i znam da je jako ljekovit, morat ću i ja to isprobati... tvoj recept dada već sam pohranila!!!
Hvala ti!!
![]() |
|
![]() |
|
xenia64 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 752 |
Hvala curke, baš ste me obradovale ovim receptima.
|
|
![]() |
|
dada ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 69 |
izvrsno!!! vec se danima pitam sta napravit s melisom koju sam kupila u teglici u vjerovali ili ne, Konzumu. kao zacinsku biljcicu. mislila sam tada da ce biti zgodno kao dodatak nekim jelima. kako je vrijeme prolazilo, moja melisa raste i raste a ja skuzila da nis od dodavanja u jela vec da se uglavnom spominje kao caj.
medjutim.............danas sam na poklon dobila knjigu ljekovite i biljne rakije (jerbo mi je rodjkas) obzirom se spremam raditi razno razne likere od svega i svacega. al to je druga tema, a u knjizi izmedju ostalog i svasta o melisi ili maticnjaku! EKSTRAKT OD MATICNJAKA (mellisa officinalis L.) maticnjak (svjeze lisce) 100g (ili suho 30g) lozovaca 45% U litrenu bocu do jedne trecine stavite lisce maticnjaka, a do vrha nalijte lozovacu ili konjak. Bocu dobro zacepite i ostavite macerirat 6-8 tjedana. Procijedite. Ekstrakt od maticnjaka preporucuje se kod menstr. tegoba, nadutosti, grceva, proljeva i zelucanih tegoba te povracanja izazvanog nervozom, od odredjenih oblika astme, kronicnog bronhijalnog katara, histericnih napadaja, svih depresivnih stanja i pojava ciji su uzroci psihickog podrijetla ili premorenosti. Maticnjak je cijenjeno sredsstvo u lijecenju migrene i drugih glavobolja, vrtoglavica kod trudnica i zubobolje. eto prepisah sta pise. U svakom slucaju, melisa cuda cini. ![]() |
|
![]() |
|
rijeka53 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
copy/paste
ELIXIR od Melise
100gr listova melise 300gr shecera 1l alkohola od 50% 300gr vode U hermetichku bocu stavite listove melise sa alkoholom i zatvorite. Ostavite tako da odstoji 16 dana, povremeno promuckajte. 17 dana filtrirajte kroz garzu. Istopite shecer u vodi na sparhetu i skinite prije nego provri. Ostavite da se ohladi i hladno ga pomijeshajte sa alkoholom i melisom. Dobro promeshajte i sipajte u flashu. Ovaj Elixir pomazhe i kod glavobolje i nesanice: stavite 2 do 3 kapi na kocku shecera i ostavite da se istopi u ustima. |
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Mrak! Tek sam sad vidla koji izazov za zimu imamo! Pravi slalom!
Melisu jaaako volim u čaju po zimi! |
|
![]() |
|
xenia64 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 752 |
Ima. Već sam rekla da ću morati napraviti liker od nje. samo da nađem neki recept.
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Prekrasno!!!!!
Jel ova melisa ima onako limunkasti miris?
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ukrasni luk je prekrasan, jedva čekam da vidim tvoga.
Poseban prizor je kad smreke i borovi i jele dobiju mladice, to me uvijek oduševi, tvoj je super.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Još malo cvjetića:
Procvjetani vlasac
![]() jedva čekam da se otvori ukrasni luk
![]() smreka se pomladila
![]() melisa iliti matičnjak
![]() |
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Vila matovilka, na tvojoj drugoj slici nije kaktus već sukulent, Crassula muscosa.
|
|
![]() |
|
vila matovilka ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 01 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
moja druga slika je kaktus
![]() |
|
![]() |
|
Ovo prvo je Saxifraga , mislim da se na hrvatskom kaže kamenika. Ovo ljubičasto što sam loše uslikala(uvijek mi se tresu ruke) je Phlox , niski ,onaj za kamenjare.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ima li trajnica neko ime, jako je lijepa, naročito prava.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Moja nova trajnica procvjetala
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Slike su vam prekrasne, ovi šafrani su ludilo
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
milica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 236 |
evo malo i mojih slika
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Dobrodošla Vila matovilka! Što je to na drugoj slici?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |