Perzijska ljubica - Exacum affine |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 04 Lipanj 2011 u 22:20 |
Zanimljiva biljka i mogu vam reći ako je niste nabavili da se može naći u cvječarnicama bar kod nas u slavoniji.Biljka je negdje oko 10-15 tak kuna bila u prodaji i nadam se da će je ljubitelji pronaći.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Monny
Odrastao grm Pridružen: 22 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 1028 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ima i u kauflandu u Požegi (al cijenu nisam zapazila tj. nisam obracala pozornost) jednom sam je imala i shvatila da je jednogodisnja biljka pa sam odustala od nje :( nisam znala za sjeme :((
|
|
Silvestra
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam slućajno prolazila i vidla da su prekjućer imali u Kauflandu,a oni kad jedan dučan dobi robu obićno svi dobe isto cvječe.To je bilo u Zaprešiću.
|
|
antun007
Odrastao grm Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ajde ako negdje vidite javite mi
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nisam niti ja primjetio u trgovinama bas sjeme od ove biljke...
|
|
antun007
Odrastao grm Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
rekli ste da se sije?gdja naći sjeme
|
|
tropi
Mladi grm Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Što se tiče cijene mislim da je malo precijenjena.Za tako malu biljku i to još ne i trajnicu cijena se kreće oko 35 kuna koliko sam zadnji put vidio.....ponekad i više
|
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
bergenia
Trajnica DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne znam ništa o njima, al' mi se jako sviđa cvjetak!
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zan li netko koliko im se krece cijena otprilike u trgovinma??
|
|
SLAVONKA
Odrastao grm Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Wow ovo prvi put vidim,prekrasno.Mislim da ću malo u obilazak trgovina!
|
|
Duda-Lave
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
meni je tokom cijelog boravka u mom vrtu takve visine nije bila ništa narasla u visinu
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I stalno ostane tako mala?
ovo si moram nabaviti
|
|
Nana
Pustio korijenje Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Exacum se vodi kao sobna biljka, iako sam je i ja ljeti imala vani. Ne znam kako bi podnjela vanjsko prezimljavanje osim možda u priobalnim krajevima. Evo našla sam jednu pristojnu sliku: |
|
(O)smijeh je najbolji facelifting
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stvarno mi je predivna biljka i vrlo interesantna...
|
|
Duda-Lave
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja nažalost nemam ali moja je bila niska nekih najviše 15cm i bila je kuglasta vrlo je simpatična i stalno je cvala
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ima netko mozda sliku iz daljine slikanu da se malo bolje vidi njen oblik i rast?
|
|
Duda-Lave
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pa moram priznati da sam je prošle godine posadila u vrt i tražila je dosta vode jer ako sam je preskočila odma se "snuždila" na žalost nisam dočekala da prezimi jer kad sam došla nakon zimskih praznika umeđuvremenu je "dobila noge" ..nažalost
|
|
ines
Odrastao grm Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasna biljka
|
|
nema kruha bez motike
|
|
Nana
Pustio korijenje Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imala sam jedne godine bijeli exacum, zaista ljupka biljka. Prodavačica mi je rekla da je trajnica. Neumorno je cvao cijelo ljeto, a onda se na moju žalost ujesen posušio. Ja glupača, sjeme nisam ni pokušala sakupiti. Kasnije sam pročitala da je to u praksi jednogodišnja, odn. dvogodišnja biljka jer se može sijati i u jesen, pa tada cvate u sljedećoj sezoni. Zato Dalmatinka, svakako uzmi sjeme i posij ga sljedeći mjesec, a ništa te ne košta i da eksperimentiraš sa prezimljavanjem.
Jedino me je zbunilo ono što si napisala da podnosi suhi zrak, jer je tropska biljka. Sjećam se da je moj jako volio prskanje i stalno vlažnjikavu zemlju.
|
|
(O)smijeh je najbolji facelifting
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mislim da ovo jos nisam vidio....
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |