Lukovice u posudi |
Odgovori | Stranica 123 8> |
Korisnik | |
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 21 Travanj 2015 u 17:01 |
sunlight dupli cvijet ima tvoja kala
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Sunlight
Upravo klijam Pridružen: 14 Lipanj 2014 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 147 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja crvena kala u saksiji, koja ove godine ima malo neobičan cvijet:
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/kala_cvijet/71040.aspx -
|
|
Anemon
Novo sjeme Pridružen: 24 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 14 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
OdličnoNe bi trebao biti problem održati ih do sljedeće godine.Ako zagusti,javi |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
desert rose
Trajnica Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tea hvala na iscrpnom objašnjenju, briga o šafranima se i dalje nastavlja!
|
|
Aidazg
Upravo klijam Pridružen: 27 Veljača 2013 Status: Offline Bodovi: 151 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala!
|
|
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
desert rose,dok god lukovice imaju zelene listove one prehranjuju lukovicu.Znači trebaju biti i dalje na svijetlom mjestu i treba ih zaljevati,vrlo pažljivo da od viška i nakupljanja vlage ne zgnjile.Znači zaljevaš ih dok listovi ne počnu žutiti.Onda će početi mlohaviti i lako se povuku iz lukovice.Tada je lukovica spremna za mirovanje.Možeš ih izvaditi iz zemlje,umotati u novinski papir i staviti na neko mračno i prohladno mjesto.Ukoliko se ostave u posudama ili vazama,treba ih zajedno sa njima staviti na mračno i prohladno mjesto.
Aidazg,isto savjetujem i tebiDobro došla među cvijetoljupce |
|
|
|
Aidazg
Upravo klijam Pridružen: 27 Veljača 2013 Status: Offline Bodovi: 151 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i ja imam slično pitanje, tulipani i irisi su mi ocvali, lišće požutilo, što dalje s njima, ostaviti u posudi ili vaditi van i osušiti?
|
|
desert rose
Trajnica Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Procvjetali su svi, čak i dva cvjeta iz jedne lukovice, kao da se podjelila. Šteta što su trajali jako kratko i što ih nisam slikala, nisu svi cvjetali odjednom. Sada kada su odcvjetali ne znam što ću s njima. Voljela bih ih izvaditi iz zemlje ali kada? Lukovice su bijele, nemaju onu smeđu opnu skroz oko sebe. Da li da zalijevam? Znam da lukovica mora pohraniti energiju za sljedeće proljeće, voljela bih da se sačuvaju... možda je to malo teže u vazi ali vrijedi pokušati...
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Onda moram dodatno pohvaliti prvu fotku Čak i ako ti ne procvjetaju,nije ništa strašno.Sljedeći put će zasjat u punom sjaju |
|
|
|
desert rose
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na podršci, puno znači jer to je ipak moja prva fotka...
Ako se čudo dogodi pa amarilisi i frezije procvjetaju, e onda ću se hvaliti!
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Potpisujem Monnu
desert rose,krasni su.Ljepo da si to podijelila s nama |
|
|
|
Monna
Trajnica 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
lijepo je imati tako divne cvjetice dok vani snijeg pada
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
desert rose
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znam da to veseliBez brige,što više budeš s nama,to ćeš više ljudi upoznati i više ćete se družitiTo dođe samo od sebe... Ne sekiraj sa čak ni ako svi listovi požute i omlohave.Bitno da je lukovica čvrsta i zdrava.Pustit će ona već nove listoveSamo je bitno da su na sunčanom mjestu,kako si i sama napisala koliko je to god moguće.Ali doći će ljepše vrijeme i sunce.Stoga samo uživaj. |
|
|
|
desert rose
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tea hvala na dobrodošlici! Sretna sam da me netko primjetio!
Situacija kod presađenog amarilisa daje neku nadu iako je od tri lista opstao samo jedan. Držim ga na prozoru, u ne previše toploj prostoriji, na poslijepodnevnom suncu (nije da sunca ima puno u ovo vrijeme). Što se tiće druge dvije vaze sa amarilisima koje sam dobila i nisam ih dirala, čini se da im odgovara mjesto, temperatura i vlaga.
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobro nam došla Njima obično lišće žuti onda kada se spremaju na mirovanje mada je to za ovo vrijeme neobično. Provjeri dali ga držiš na svijetlom mjestu. Ako nije ni to u pitanju pusti ga takvog kakav je. Listove koji potpuno požute i na kraju omlohave makni iz lukovice. Lagano ih povuci van, oni će se sami otpustiti. Sretno |
|
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne,dobro si napravila. Miče se jedino korjenje koje je suho i koje samo otpadne kad im mjenjaš zemlju. Ostalo korjenje se samo raširi po tegli i pokrije. Vjerojatno samo nije bio spreman na cvatnju. Više sreće drugi puta |
|
|
|
desert rose
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Možda je moje pitanje o amarilisima na pogrešnoj temi no nije bitno, ionako će biti kako priroda bude htjela. S obzirom da jedva čekam proljeće a okućnica mi još nije uređena, u vazu sam posadila šafrane. Izgleda da su lukovice bile dobro uskladištene jer me jako brzo razveselio prekrasan cvjetić. A ostali stižu!
|
|
Monna
Trajnica 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
desert rose dobro nam dosla!
nadam se da ce ti netko strucniji dati odgovor jer se i sama borim s amarilisima.... |
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
Odgovori | Stranica 123 8> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |