Posude za cvijeće - razni načini izrade |
Odgovori | Stranica 123 8> |
Korisnik | |
PrincessDora
Novo sjeme Pridružen: 23 Svibanj 2018 Lokacija: Macedonia Status: Offline Bodovi: 11 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 25 Svibanj 2018 u 21:38 |
Cimicifuga fala mnogu na ohrabruvanjeto.
Vecerva povtorno se obidov da napravam, so Mali izmeni. Se nadevam ke bide uspesno. Nema otkazuvanje, jas bi sakala ama ne odi se vo zivotot bucni pracka pij vino. Milo mi e sto gi citas moite postovi na makedonski. So malku trud se razbira. Jas srpski razbiram odlicno, zatoa sto redovno citam. Ama ako pocnam da zboruvam, e duri togas nisto nema da se razbereme. Se najdobro. Denovive ke napisam Kako napreduvaat saksiite. Pozdrav |
|
Sponzorirani linkovi | |
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Rado bih ti pomogla savjetom, ali nisam radila te cvijetnjake. Nažalost, oni koji su ih radili nisu očito aktivni na forumu u zadnje vrijeme.
Inače, drago mi je da si nam se pridružila. Makedonski neznam, ali kada pročitam nekoliko puta, uglavnom shvatim što si napisala. Ne daj se obeshrabriti neuspješnim pokušajem. I kada smo počeli hodati puno puta smo pali, ali nismo odustali. Tako i ti sa svojim teglicama. Vjerujem da ćeš nakon nekoliko pokušaja uspjeti. Držim ti palčeve da ti uspije!
|
|
PrincessDora
Novo sjeme Pridružen: 23 Svibanj 2018 Lokacija: Macedonia Status: Offline Bodovi: 11 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Neuspeshno.
Mozebi prerano sakav da ja izvadam folijata. |
|
PrincessDora
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pocnav prvo so priprema na kamcinjata, recni se, gi pominav niz voda nekolku pati, Sega ke odat na balkon da se susat.
Se nadevam vo megjuvreme nekoj ke se javi. Pozdrav! |
|
PrincessDora
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zdravo na site!
Nova sum na forumot I Milo mi e sto ve najdov. Nekoe vreme veke razgleduvam Kako se izrabotuvaat saksii od kamenja. Tuka imate detalno opishano se, blagodarnost za trudot I informaciite. Mislam da pocnam so nesto Kako prethodniot post. Nabaviv kamcinja. Mi treba uste lepak, mislam da nabavam fleksibilen za plocki. Sakam da prasam kamenjata treba li da bidat suvi pri lepenje so lepak. |
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ukrasne LončaniceBroj posta: #1 by Tain » 09.07.2012, 15:59 Što vam sve treba
Zamješati smjesu Ili gips ili što god želite, ali ako nemate ideja kupite takav sa slike. Zamješati ga malo sa vodom i to je to. Korak 1 Omotati 3 puta plastičnom folijom oko posude, ovo služi da se na kraju vaša lončanica lakše odvoji od posude oko koje modelirate. Korak 2 Nanijeti prvi sloj smjese posude, netreba biti debel. Ostaviti rupu na vrhu da voda može slobodno teći iz lončanice. Na kraju se može staviti mrežica preko te rupe da zemlja ne bježi. Korak 3 Izrezati trakice od male mrežice i poslagati ih kao na slici. Malo pritisnuti uz sloj gipsa. Korak 4 Nanijeti drugi sloj gipsa preko mrežica. Oba dva sloja mogu biti tanka ali ako koristite okrugle kamenčiće onda ovaj drugi sloj neka bude deblji. Korak 5 Poslagati kamenčiće kako god želite. Ovo je najzabavniji dio jer možete iskoristiti maštu. Unaprijed podjeliti kamenčiće u skupine po veličini, nijansi ili obliku da ih je kasnije lakše slagati. Ovo treba postavit brzo jer se gips brzo suši. Imati bocu koja raspršava vodu kraj sebe i lagano zalijevati da se ne stvrdne gips. Korak 6 Ostaviti tako 2-3 dana. Prskati vodom 3 puta dnevno jer ako se gips prebrzo osuši može popucati. Korak 7 Savijanjem posude lako se izvadi i plastična folija odstrani. Rezultat |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
JosipaNu
Trajnica Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
tanja j
Već proklijao Pridružen: 20 Veljača 2011 Lokacija: GOSPIĆ-ZADAR Status: Offline Bodovi: 159 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Leona, oduševila sam se ovom tvojom tehnikom da sam teškom mukom dočekala da dođem s posla kako bih se okušala u tome. Trenutno se nalazi na sred vrta deka umočena u cement i opet sam u isčekivanju sutrašnjeg dana da vidim kako će to izgledati. Ako postam sliku znajte da je uspjelo a ako ne ... |
|
Lika u srcu!!!
|
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
glikice baš je dobro.ja se stalno spremam i uvijek mi nešto fali.ponukana tvojim uspjehom pokušat ću
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
odlično, više mi pašu ovakve nijanse i suhi aranžmani nego jače boj, šarenije, življe
|
|
vijolica
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Može to stajati i na jako svjetlom mjestu!
|
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo kako izgleda kad sam ju pofarbala i ubacila nešto, na brzake skupljeno i posloženo, suho cvijeće. Čak i nije loše za neki polumračni ćošak:
Uploaded with ImageShack.us |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jelena tegle su odlične , jedva čekam da vidim slike sa stanarima u njima
glikice meni se čini da je ova tvoja od deke dobro ispala, lani ih je bilo na sajmu cvijeća u filipjakovu, pri dnu stranice ima par slika, neke su oblikovane kao košarice pa obojane u bijelo i ukrašene dekupažom http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=4675&PN=5 |
|
lela.h
Mladi grm Pridružen: 27 Studeni 2010 Lokacija: Sl. Brod Status: Offline Bodovi: 604 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Glikice nemoj se opterecivati to su unikati! Meni uvijek najdrazi
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cure, hvala. Nisam zadovoljna jer sam poprilici samokritična i težim uvijek prema boljem. Ovo mi je bio prvi rad ove vrste, nisam još farbala, ali budem. Neću baciti,naći će se mjesto u nekom kutku.
|
|
|
|
Wolfsbane
Mladi grm Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jelena, ove su prekrasne, to je meni pojam posude, neobicno a opet mislim da nema ambijenta gdje se nebi uklopilo. prijedlog, fuge popuniti sa nekom toplijom bojom da se uklope sa kamenjem (smjese za fugiranje postoje u svim bojama npr), ili namazati sa onom smjesom za mahovinu.
G, meni je ova sasvim ok oblikom! al i nju bi pofarbala da bude zivlja malo imam deformaciju od radova doma, moj stari stavi kamen na zid i onda pukne ruznu sivu fugu, napadaje dobivam sad na sve sivo, sorry e ti nabori se mogu istaknuti ako ti nisu dovoljni, tako da osjencas tamnijom bojom utore izmedju njih, sa tim ce dobiti na dubini. |
|
velika gorica
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Glikice...ukusi jesu različiti, ti si nezadovoljna no meni se čini baš lijepom posudom
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...Jelena, svaka čast, odlično izgledaju posude...izrada bi mogla biti odlična psihoterapija za živce, dobro kažeš...
...Glikica, bravo i za tebe, možda je i efektnija ovako nesavršena... |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
stefica.n
Odrastao grm Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš ti je dobra Glikice,možda bolja nego da je svugdje jednako nabrana
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prije 10-tak dana sam pravila ovu posudu po Leoninoj recepturi. (komad deke namočen u gusto cementno mlijeko). Nisam zadovoljna, nisam pazila da deku lijepo namjestim jednolično svuda naokolo.Inače, sve djeluje jednostavno, ali ipak treba pripaziti na detalje kod postavljanja deke na podlogu. Jako, jako dobro gledati sa svih strana .
Kad se vrijeme malo sredi, pokušat ću ponovo. Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
Odgovori | Stranica 123 8> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |