Ukrasni batat |
Odgovori | Stranica 123 6> |
Korisnik | |
aurelia
Odrastao grm Pridružen: 25 Veljača 2016 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 1341 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 16 Svibanj 2016 u 00:13 |
Ukrasni batat (sa surfinijom)
|
|
|
|
Sponzorirani linkovi | |
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mememe, odlično...
|
|
mememe
Mladi grm Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kupio sam pred 3 tjedna na Dolcu 2 ljubičasta batata, dosad ga nismo jeli pa smo bili znteiželjni i dosta nam se svidio. S obzirom da volim ovakve eksperimente raditi, prepolovio sam jedan od dva navedena batata i obje polovice uronio u staklenku s vodom (makar na inernetu piše da samo gornja strana izbacuje izdanke) te sam usput time zaokupio i zabavio svoju dvogodišnju curicu. Nakon 3 tjedna ovo je rezultat, obje polovice ovako izgledaju makar sam samo jednu poslikao jer sam drugu dan ranije poklonio prijatelju. Prva slika je stanje prije odvajanja slipova druge dvije su poslije. Gomolj ću danas-sutra staviti u zemlju, slipovi će pričekati da se malo oporave pa ću ih dijeliti okolo. Zanimljivo je da se savjetuje ne klijati batate iz dućana ili placa jer su najvjerovatnije tretirani sredstvom protiv klijanja. Kupio sam u jednom od dućana gdje prodaju zdravu i organsku hranu narančasti batat i dan poslije ljubičastog ga stavio na klijanje radi usporedbe. Tek je u ponedjeljak izašao prvi izdanak (korjen je već dobar).
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
rubensica
Pustio korijenje Pridružen: 16 Srpanj 2013 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 325 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Retriver Sara jel uspjelo nesto od onih batata?
|
|
“Nije dovoljno samo živjeti!” – reče leptir, “Potrebno je imati malo sunca, malo slobode i malo cvijeća!” (H.C.Andersen)
|
|
stefica.n
Odrastao grm Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
stefica.n
Odrastao grm Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Karli bude ih u proljeće u svim vrtnim centrima i na sajmovima
|
|
Karli
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm 2. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 22 Lipanj 2013 Lokacija: Gospić Status: Offline Bodovi: 1352 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja bih ga kupila, ali gdje to ima za kupiti. Ja nikad to nisam vidjela. Ako netko zna prosvjetli me. Nisini su prekrasni onako kombinirani sa drugim cvjećem.
|
|
"Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore"
|
|
Carol
Trajnica 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš mi se dopadaju ukrasni batati. Ja imam namjeru, kad malo još zatopli, kupiti jedan zeleni i jedan crveni za van, u teglu. Sviđa mi se ona Nisina kombinacija. Meni se ne da doma kemijati s tim, a niti nemam kučište kompa da taj krumpir držim na toplom |
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...hvala bugica...čekam još nekoliko dana... |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Saro, mislim da batatu treba 20-ak dana da proklije, bar je tako bilo kod moje kume. Imala ga je u kutiji u zemlji uz radijator.
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...od kada je ovo napisano u vodi je i na toplom, nema naznaka nijedne klice... |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...hvala majstore...
|
|
zagreb |
|
ekomed
Novo sjeme Pridružen: 25 Rujan 2013 Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stavi ga u vodu 2/3 da je u vodi, ostatak van vode i proklijat će taj čas.
Ili ga stavi u vlažnu zemlju a da isto van zemlje viri 1/3 i opet bu proklijalo..
|
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zagreb |
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...hvala ti koka...gomolj je na toplom, blizu mene, na kućištu od kompa, dakle na toplom i svako malo pogledam jel pušta klice, no još uvijek ništa ... |
|
zagreb |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sjetila sam se da sam lani uzela jestive batate, koje nisam odmah spremila pa su stali jedno vrijeme,
izbili su imi mladi izdanci koje sam otkinula i stavila u vodu, nakon nekog vremena su se ožilili pošto ih nisam imala gdje posaditi, proslijedila sam ih travi, on ih je posadio i kad je došlo vrijeme berbe iskopao gomolje tako da - s gomoljem u toplo, meni su gomolji stajali u ormariću od sudopera, znači bez svjetla, dok puste izdanke, izdanke možeš staviti u vodu ili direktno u teglu sa zemljom i pripaziti dok su maleni |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ni ja ne znam kako se to radi, ali pogledaj tu, dok se ne javi netko tko ima iskustva s time
http://www.agroportal.hr/poljoprivreda/povrtlarstvo/treba-li-rezati-gomolj-krumpira-prilikom-sadnje/ ...Pravilna rezidba gomolja obavlja se desetak dana prije same sadnje. Već naklijali gomolji režu se po duljini tako da približno jednak broj klica (okaca) ostane na svakoj polovici. Drugim riječima, reže se duž osi gomolja od vršnog dijela ka pupku... |
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...hvala Nina...još kada bih znala kako se reže krumpir za sadnju... |
|
zagreb |
|
Odgovori | Stranica 123 6> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |