Lophophora |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Korisnik | |
Piroman ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 01 Listopad 2015 Lokacija: Split Status: Offline Bodovi: 1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 01 Listopad 2015 u 14:55 |
Kralju imaš li za još lophophora williamsii tija bi kupit jednog u pitaru ovako ako imaš za prodat bija bi ti zahvalan
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Pa ne bi bilo čudo da smo kriminalci,ništa neobično kod nas
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
A ova moja nikad ni "c" od cvijeta
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
![]() |
|
tara2009 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 187 |
drzimo fige da docekas cvijet i uzivas u njemu...
|
|
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Natalija ko zna koliko ću još godina čekati da procvatu, ali kad se to dogodi slikat ću ih obavezno.
Prije godinu dana dobio sam osam pelcera od kojih je jedan bio oštečen, falio mu je dio tjela. Ozljeda je nastala kod skidanja s matične biljke. Oštečeno mjesto se zasušilo i kao što se vidi biljkica se ukorjenila i bila u vegetaciji, kao i ostalih sedam pelcera. |
|
![]() |
|
tara2009 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 187 |
ja jos evo u ove 3 godine nikad nisam naisla na nju u nizozemskom mixu mislim da je to ipak velika slucajnost kad se nadje tamo..
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
baš su vam lijepe
![]() zmaj nadam se da ćeš nam staviti sliku cvjetova što se s ovom oštećenom dogodilo? mehaničko oštećenje ili nekakav nametnik/bolest? |
|
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
![]() ![]() Evo i mojih Lophophora Williamsii var Caespitosa. Na drugoj slici jedna je dosta oštečena, ali se uspješno zakorjenila. Nadam se da će uspješno napredovati i kroz koju godinu nagradit me cvjetovima. |
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
U svakom slučaju ako se netko želi riješiti svojih lophophora može mi se slobodno javiti
![]() |
|
![]() |
|
Miss M. do sada nitko po tom pitanju nije dirao kaktusare koji imaju pokoji primjerak u svojoj kolekciji pa nema razloga da se takvo što i dogodi.
Vjerujem da i dalje možemo bez straha uživati u njegovanju naših bodljiča. |
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Natalija i Mememe su me naveli da malo guglam što i kako sa biljkama koje u svom kemijskom sastavu imaju tvari koje je moguče zlouporabiti u izradi droga.
Merodavne institucije naše države su na osnovi ZAKONA O SUZBIJANJU ZLOUPORABE OPOJNIH DROGA objavile Popis opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu opojnih droga. Na osnovu gore navedenog zakona i popisa posjedovanje Lophophora u kolekciji je kazneno djelo. Prema tome što prije se rješit tih biljaka iz kolekcije ili riskirat. |
|
![]() |
|
Kod nas ga prodaju prodavaonice građevinskog materijala. Upotrebljava se uglavnom kod izrade laganih betona. Točne cijene se više ne sjećam, mislim da tamo negdje oko 5 € za vreću od 50 l. pogledaj na skladištu kod Samoborke ili Merkura. U rinfuzi je još jeftiniji.
|
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Ja sam mislio da se Lophophora williamsii ne drži kod nas zbog moguće zloupotrebe kao droge a sad vidim da ga ljudi drže (iz vrtlarskih razloga )
![]() @Pinus - gdje nabaviš plavac (pumice)? Pretpostavljam da je skupo. Vani se preporuča korištenje u uzgoju kaktusa i sukulenata, vidio sam lithops uzgojene u čistom, kao i pachypodiume i adeniume itd. |
|
![]() |
|
Miss M. lijepe su.
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |