Živi kamen - Pleispilos |
Odgovori | Stranica 123 4> |
Korisnik | |
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 03 Rujan 2016 u 20:32 |
Sponzorirani linkovi | |
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
8. 9. 2015 Kako P. fergusonia neobično cvate. Otvori cvijeće zadnji sat vremena
neposredno prije zalaska sunca i to je to, gotovo nema više. Svaki dan samo sat
vremena. I tako 10tak dana zaredom. @trava, da to ti je prošlogodišnja slika lijepo
razgranate sansevieria
robusta – patuljasta forma. Ove godine jako opečena suncem. Trebati će proći
dosta vremena da si opomogne.
|
|
trava
Mladi grm Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Krasno,ko mala sunca.Ona biljka što sliči na agavu,jeli to neka sanseveria?
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dobro da si mi ovo rekao, hvala ti |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
@pčelice, izgledaju lijepo, zdravo. Vjerojatno
crpe vodu iz vanjskih listića pa postanu malo "spužvasti". Mislim da bi bila greška zbog toga ih zaliti. Bolje za njih da su bez vode do sredine proljeća.
|
|
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dini55
Već proklijao Pridružen: 24 Ožujak 2013 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 151 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Skoro su se osušila skroz zadnja dva, sada su ostala dva otvorena i jedan par neotvorenih, no biljka se nekako kao izdužila nakon što su se osušila ta dva lista. Da dodam još zemlje?
|
|
Miss M.
Mladi grm Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovi najdoljni može biti na suncu ali ne baš na prejakom.
|
|
Dini55
Već proklijao Pridružen: 24 Ožujak 2013 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 151 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na odgovoru! Rezervni listovi su svi ovi iznad gornjih dva ili samo ovaj najdonji?
I kako sa suncem? |
|
Miss M.
Mladi grm Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da će preživjeti ne moraš ga zalijevati dok god ne potroši rezervne listove
|
|
Dini55
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kupio sam ovaj živi kamen kao ovaj na slici iznad, identičan je. Kupio sam ga u onoj maloj vazici kockastoj, pa sam ga išao presaditi u malo veću i sada je u istoj vazi kao ovaj gore na slici, rekao bi za broj veću.
Kupio sam ga na sajmu cvijeća u Rijeci i kad sam ga presađivao vidio sam da je jako zaliven, tj. natopljen, valjda da ne bi klonuo vani na suncu. Maknuo sam stare zemlje koliko sam mogao i stavio u mješavinu glinenih kuglice ( samljevenih ), pijeska sitnog i obične zemlje za cvijeće i nisam ga zalio. Isto pada na stranu valjda zato jer je prevelik. Što mislite, hoće li preživjeti toliku količinu vode? Sada ga necu zaljevati jedno 2 mjeseca jedino ako se baš smežura dati cu mu par kapljica. I smijem li ga držati na suncu do 12, a poslije je u hladu? |
|
makk
Odrastao grm Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pleiospilos nelii je poznat kao živi granit, a Lithops kao živi kamen.
|
|
marsha
Mladi grm Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
marsha
Mladi grm Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Miss M., hvala
|
|
Miss M.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Odgovori | Stranica 123 4> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |