Frithia |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Korisnik | |
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 15 Siječanj 2015 u 14:44 |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nekak mi sporo rastu pa mi nisu baš naj naj!
![]() |
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
krasna je , tek sad ju vidim... a evo moje stare koja je ljetos cvijetala, pa sam ju malo dijelila, ali drži se super za sad...
![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
![]() Moja nova Frithia pulchra |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
i moja će procvjetati :)
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Frithie kao i lithopsi vole porozan supstrat s dosta kvarcnog pijeska pa bi bilo dobro da ju presadiš kad ocvate. Funkcioniraju slično lithopsima troše vlagu iz vanjskih listova u prirodi neka zimi skroz odu u zemlju. Zato oprez s vodom.
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
moja madam je počela cvijetati
![]() ![]() jupi juhu ![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Moja Frithia je u vegetaciji, a tada joj treba nešto više vlage nego u mirovanju. Moja je u teglici od terakote u jako propusnom supstratu i obilno ju zalijem kad primjetim da omlitavi i malo se volumno smanji. Nakon zaljevanja nakon nekoliko sati se primjeti kako ajmo reč listovi nabubre i izduže se i biljka izgleda ljepše.
Zvjezdana slobodno ju zalij više nego inaće i vidjet ćeš kako će živnuti. |
|
![]() |
|
moja za sad uživa škicam ja nju i čini mi se da joj je definitivno ipak nedostajala voda jer je baš živnula.
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
moja je nekako mlitava neznam šta joj fali nisam ju previše zalivala a ni malo :(
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
evo samo da se malo pohvalim i ja sam danas upecala jednu onako skroz neplanski, nije baš u idealnom stanju, ali čini mi se da je to zato jer joj je falilo ipak malo vode. Presadila ju i sad cu je nadgledati.
![]() By belicasmelica at 2012-04-12 |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Znaći već je počela sezona nabavke svježih biljčica.
Da se tako često naići na zanimljive i jeftine biljčice. Kad se nađem na vrtnom odjelu teško je odolit da se nešto ne odabere, tako da nikad ne odem bez nekoliko biljčica. Ne planiram nikakvu kupovinu prije nego će moči van jer sada stvarno nemam više kuda s njima. |
|
![]() |
|
uzela u buhausu danas 6.5 kn mala teglica.. dobili su svakakvih sukulenata pa ako netko hoće nek si pogleda..na jankomiru
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
bili cvitak ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 03 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 329 |
hvala zmaj. i moja je iz bauhausa
![]() |
|
cvijet treba sunce da bi bio cvijet, čovjek treba ljubav da bi bio čovjek
|
|
![]() |
|
Bili cvitak možda imaš Fenestrariju, to je rod jako sličan Frithii. Razlika je u tome što je Fenestrarija za dvije trečine manja od Frithie i cvjetivi joj imaju stapku poput cvjetova tratinčica. Što imaš točno češ znati kad ti procvjeta.
Miss M. tvoje su ljepe. Sigurno su i porasle pa su još i ljepše. Free razmnožavaju se sjemenom ili djeljenjem, a zna ih biti u prodaji u trgovačkim centrima. Ja sam svoju kupio u Bauhausu. |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Već dvije godine imam malenu "Baby fingers" - fritijicu, ali sam tek sada saznala kak se zove ![]() ![]() Zvijezdana, tvoja muka kuda to sve spremiti, ponukala me da idem prebrojiti teglice i tegle ..... malo zastrašujuće zvući ta brojka, ali ta teglica u spavačoj sobi, mi je 389. ![]() ![]() Miss M. - tvoje fritijice su pre-kras-ne!!! ![]() |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Prelijepe su Miss M
|
|
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
joj ma sa orhidejama sam zaražena i adeniumi me drže i imam par kaktusića... kud to sve spremiti kad zima dođe
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
bili cvitak ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 03 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 329 |
imam i ja frithiu, samo je još manja od ovih na slici( morat ću je uslikat da vidite) i
![]() ![]() |
|
cvijet treba sunce da bi bio cvijet, čovjek treba ljubav da bi bio čovjek
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |