Sukulenti u cvatu |
Odgovori | Stranica 123 46> |
Korisnik | |
rajski vrtovi
Odrastao grm Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 02 Veljača 2019 u 14:35 |
Ostavi sada tu gdje je ... u spavaćoj sobi jer vjerojatno nije ni do sada mirovala. A onda od iduće zime smjesti u negrijano (ali da temperatura ne ide ispod 8 C). Podrum je dobro rješenje ako zadovoljava temperaturom.
|
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Aco
Već proklijao Pridružen: 29 Srpanj 2018 Lokacija: Trenutna, ili? Status: Offline Bodovi: 226 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znaci moram krenut u izradu police pod prozorom u podrumu jer sve ostalo grijem. A oce to bit dobro da je na negrijanom kad sam ga kupio sa pupoljcima? Neznam koliko tome treba da procvjeta, za sad su pupoljci jos kraci od listova, a vidim da im stabljika naraste dosta visoko prije nego se otvore cvjetovi.
|
|
rajski vrtovi
Odrastao grm Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za alou je najbolje da zimuje u negrijanoj prostoriji (kao i velika većina sukulenata) bez zalijevanja cijelu zimu (ili vrlo, vrlo malo vode - na žlice). I po mogućnosti na vrlo svjetlom mjestu (na prozoru ili uz prozor). Ja je ne bih zalijevala skroz do proljeća dok ne krene vegetacija. Svoje sam aloe do sada zalila možda 2 puta i to doslovce sa dvije žlice vode. Ali samo zato što nisu u potpuno negrijanoj prostoriji jer je nemam nego je temperartura negdje oko 14-15 C.
|
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
Aco
Već proklijao Pridružen: 29 Srpanj 2018 Lokacija: Trenutna, ili? Status: Offline Bodovi: 226 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav! Kako sam nov sa ovom vrstom bilja, molim za koji savjet.
Kupio sam alou humilis, i sad pise na njoj umjereno zaljevat, umjerena svjetlost, a mene zanima koliko je to umjereno njima? Stavio sam ga na policu pokraj prozora(ne onu klupcicu) na sjevernoj strani, centralno grijanje, al spavaca soba pa je slabije grijana. |
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Rajski, divan vrtić...
Jerki35, pozdrav i dobro došla. Ubrzo ćeš umnožiti svoje sukulentiće...čekaj dok "zaraza" krene. |
|
Jerki35
Novo sjeme Pridružen: 17 Lipanj 2017 Lokacija: Split Status: Offline Bodovi: 25 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja za sada imam kameni cvijet, cuvarkucu( koji nikako da procvate) bozicnjake 3 boje bijela roza i crvena. Bjeli je cak prije par dana izgubio i zadnji cvijet. Prkosicee razne boje. Cak sam ih i razmnozila jer su bili u gusto
|
|
Jerki35
Novo sjeme Pridružen: 17 Lipanj 2017 Lokacija: Split Status: Offline Bodovi: 25 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sukulenti su vam prekrasni. Ja sam nova tu volim cvijece i svaki dan bi htjela saznati nesto novo. Nadam se da ce te me prihvatiti i nauciti nesto novo.
|
|
Nisa
Neukroćena biljka Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
oho, zasjalo sunce, rajska
|
|
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
|
rajski vrtovi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Gajtana
Pustio korijenje Pridružen: 08 Srpanj 2015 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 261 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala ti, pokušati ću im pronaći sunčanije mjesto.
|
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gajtana, mislim
da si dobro primijetila. Tvoja lođa je prehladna i premalo sunčana. Za paprat
je OK ali za kaktuse baš i nije. |
|
Gajtana
Pustio korijenje Pridružen: 08 Srpanj 2015 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 261 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako izuzmem Božićni kaktus, meni niti jedan kaktus neće cvasti.
Izvrsno napreduju, doslovno rastu na očigled ali cvjeta JOK. Na lođi su, imaju dosta svjetla, ali nisu cijeli dan na suncu. Sunce ih dotiče nekih 2-3 sata. Da li je to možda razlog? |
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Pinus, svaka čast
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
Odgovori | Stranica 123 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |