Stidljiva mimoza - Mimosa pudica |
Odgovori ![]() |
Stranica 123> |
Korisnik | |
Lillo ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 22 Svibanj 2012 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 09 Studeni 2013 u 23:25 |
Nakon što sam mislila da je moja pudica zaspala zimski san ipak se probudila i pustila mladice
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Koliko se sjećam, pudica je u našoj klimi listopadna. Meni nikad nije uspjela prezimiti zimu.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Lillo ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 22 Svibanj 2012 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 6 |
Pozdrav,prije jedno 2 tjedna sam kupila sramežljivu mimozu na sajmu,presadila sam je u veći lonac kako me i uputio uzgajivač,no listovi su joj počeli žutiti i otpadati
![]() |
|
![]() |
|
vila2 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
Free, imam ja koju sjemenku viška, ako već nisi nabavila...
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Kamelia, da li si uspjela skupiti koju sjemenku ??? Voljela bih probati i s njezinim sijanjem !! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
majra ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 28 Rujan 2012 Status: Offline Bodovi: 25 |
Free,hvala na odgovoru,moja je jos mala ima 20-cm,iznikla iz semena,no ne znam kad poraste ,da li moze prezimit napolju? |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Majra, Mirina je imala velike žute kuglice !!!
A ovo je slika Mirine, prije nego se osušila, ali je izdržala da nam da sjemenke !! |
|
|
|
![]() |
|
Od one sličixe je prošlo 9 mjeseci !! Evo kako izgleda Mirina ljetna mimoza sada !! Ne moram reći da je pola metra veća od mene !! Da je bolje uočite, postavila sam je s teglom na sred staze !! ![]() Uploaded with ImageShack.us Voljela bih vidjeti sličice onih sadnica koje sam podijelila na Biginoj kavi lani u Ivaniću !! Cure, ajde sličica !! |
|
|
|
![]() |
|
majra ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 28 Rujan 2012 Status: Offline Bodovi: 25 |
|
|
![]() |
|
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Seje se negde u drugom/trecem mesecu. Tacnije cu reci kad pogledam na kesici semena s.mimoze. Inace, ako to neko ne zna, svako dodirivanje njenih listova da bi ona uzvratila njihovim pomeranjem (skupljanjem) je za biljku ogroman šok, te joj to skracuje zivot i cini je podloznijom bolestima, i zato joj to ne treba raditi. |
|
![]() |
|
kamelia ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1016 |
Ovo je moja stidljiva mimoza
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Ivna,
Stavi je vise na sunce, ona je biljka sunca. Ne zalijevaj previse, ima jos ljeta, mozda ti i procvate. |
|
OPG 159365
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Nbjelovu , hvala na odgovoru
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Stidljivica cvate malim roza cvjeticima. Prepoznaje se po tome sto kad je dodirnete po listovima, ona ih odmah skupi prema dolje. Ako to ne radi, onda nije stidljivica. Stidljivica cvate ljeti, i ne raste bas mnogo u visinu, vise je grmic.
Kod mene je svaku zimu krepala, ali bi dala mnogo sjemena, pa sam je godinama tako uzgajala svake sezone ponovo. Inace, kada pocne cvjetati, lisce joj vec pomalo otpada, tako da sve u svemu nije uopce nesto lijepo za vidjeti, jedino je zanimljivo to kako radi liscem. |
|
OPG 159365
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Može li mi netko objasniti zašto moja stidljivica ne cvijeta
![]() ![]() |
|
![]() |
|
I, Belina, kakve listove ima???
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Moja mimozica je na sigurnom,MiraK je kuma,sada ćemo vidjeti kakve ova listove ima.
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
![]() Uploaded with ImageShack.us Ovo je sadnica ljetne Mirine mimoze, koja mi je zalutala u teglicu aloe, malo je manja nego one koje sam odnijela Miri na Ivanić kavu ali sa jako lijepo drži pa je za sada neću micati!!! ova je interesantna zbog dvije vrste listova, pa jel to normalno ili ne!!! |
|
|
|
![]() |
|
Ja sam lani sijala mimoze krajem 3. mjeseca, u teglu, pa kad je zatoplilo iznijela ih vam!!! Ali im se u teglici brzo sušila zemlja, jer je korjenje ispunilo teglicu i izašlo na dnu tegle, pa sam ih sa svom zemljom iz tegle izvadila i zasadila direktno u zemlju (polusjenovito mjesti) u vrt!!! E tek onda su doslovno podivljale!! Sebi sam ostavila par biljčica(biljčica-sada su to prave cure od pola metra) a voljela bih znati kakve su od cura 051 jer je Mira podijelila!!!
Nemogu naći sliku, ali potraži je u mome vrtu!! 7. ili 8. mjesec!!! |
|
|
|
![]() |
|
Mihaela ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
Kada bi bilo najbolje posaditi stidljivu mimozu iz sjemena?
|
|
klasa optimista
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |