Vrtlarenje s mahovinom |
Odgovori | Stranica 123 5> |
Korisnik | ||
vila2
Mladi grm Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 29 Studeni 2015 u 13:02 |
|
Što sam? Tko sam? Ja sam samo sanjar...
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
emka
Nedavno posijan Pridružen: 07 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 82 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Mene zanima da li ima tko iskustva sa mahovinom da je "naljepljena na neku teglu i slično, a da je preživjela ... je li dovoljno samo orošavanje ili treba ispod naljepiti zemlju.....Hvala na odgovoru i pozdrav.
|
||
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
||
Andina
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
||
tomo
Novo sjeme Pridružen: 26 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 18 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
da, na tu mislim. ak ne nađem neko bolje rješenje, nastat će stolica sa jednogodišnjom mahovinom :)
u svakom slučaju, nešta bude nastalo! :D |
||
Anastazija_
Cvjetni guru 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Prekrasne su mi ove ideje sa mahovinom, ali me jedna stvar zbunjuje. Mahovina u kombinaciji sa čuvarkućama - čuvarkućama treba puno sunca, a mahovini hlad i vlaga, pa kak to onda može opstati zajedno ? |
||
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
||
Morana
Pustio korijenje Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
malo poigravanja:
|
||
~Cvijeće je zemljin način da se nasmije~
|
||
Morana
Pustio korijenje Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
u vrtu:
|
||
~Cvijeće je zemljin način da se nasmije~
|
||
lucy
Trajnica ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
Sutra je novi dan.
|
||
lucy
Trajnica ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ideje s mahovinom su originalne. Istina, u šumi su najljepše, najprirodnije, ali kad bih mogla rado bih komadić te ljepote kreirala u svom vrtu.
|
||
Sutra je novi dan.
|
||
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ako misliš na onu čvrstu "spužvu" u koju se zapikavaju cvijetovi i grančice, mislim da ona nije podesna. Što se tiče vlage zadovoljava jer apsorbira vodu, međutim, za prezimljavanje nije dobra jer se promijeni poslije zimskog smrzavanja (vjerojatno ju zamrznuta voda ošteti) tako da se u proljeće rulji i raspada. |
||
tomo
Novo sjeme Pridružen: 26 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 18 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
a mislio sam gore stavljati gotovu mahovinu jer je na jednom djelu travnjaka imam jako puno, pa da spojim ugodno s korisnim ;) zanima me da'l bi sama spužva funkcionirala kao podloga? |
||
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Tomo, isprobaj ovaj recept i javi nam kako je uspjelo. |
||
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
||
tomo
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
vidio sam na slikama koje su neki članovi foruma stavili na temu ideje za vrt stolicu obraslu mahovinom. imam dio u vrtu koji je cijelog dana u hladu u koji namjeravam ukomponirat hoste, hortenzije i heuchere i jednu takvu stolicu.
mislio sam je napravit od drva i zatim na nju poljepit spužvu koja se koristi za pravljenje aranžmana. zanima me hoće li se mahovina primiti za tu spužvu uz redovito vlaženje? |
||
anabistrica
Neukroćena biljka 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
||
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Fuge od mahovine ...
|
||
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Malo mahovine u kombinaciji s drvećem ...
|
||
Carol
Trajnica 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Prekrasne slikice, neznam koju bi izdvojila, pogotovo mahovina u kombinaciji sa sukulentima ili ukrasnim travama. Pa opet i ja ponavljam......sve je to OK dok ne uprži sunce, a mahovina nije u hladu, nego na čistini, u travnjaku, a kosilica "crkava" jer je guši mahovina. I ja bi pustila da priroda radi svoje, ali onda po ljetu nemam niti mahovinu, niti travnjak (koji i tak nije bog zna kakav).
|
||
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
||
anabistrica
Neukroćena biljka 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
One mahovine s početka priče su prekrasne. Lijepi su mi i vrtovi s mahovinom, ali ih je teško održavati jer taj dio vrta mora biti u hladu, a lišće treba stalno čistiti s mahovine. Kod mene se mahovina rasprostrla u travi. Lijepa je dok je zelena, odnosno dok je sunce ne sprži pa nastanu smeđe fleke. A travu koja ipak raste, treba kositi. E , tu nastaje problem jer kosilica upadne u duboku mahovinu. Ali, isprobat ću onaj zanimljiv recept za uzgoj mahovine. Možemo reći omahovanjivanje :-)
|
||
Lepe ti je Zagorje zelene
|
||
Odgovori | Stranica 123 5> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |