Živi kamen - Lithops |
Odgovori | Stranica 123 10> |
Korisnik | ||
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 30 Ožujak 2016 u 08:34 |
|
Sponzorirani linkovi | ||
tangerina
Nedavno posijan Pridružen: 14 Listopad 2013 Status: Offline Bodovi: 58 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
kako ustvari treba posaditi fenestrariu? kad je googlam, nailazim na slike gdje je cijela biljka iznad tla, i neke gdje je dijelom u zemlji, a samo gornjim dijelom viri, kao lithopsi.
i još jedna stvar, nabavila sam mladu fenestrariu i frithiu pulchru prošlo ljeto, tad su bile otprilike jednake veličine. Sada je fenestraria barem duplo veća, je li i drugima frithia pulchra sporo raste?
|
||
Alma.M.
Već proklijao Pridružen: 02 Lipanj 2014 Lokacija: HR Status: Offline Bodovi: 214 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Tangerina u pet shopu sam kupovala kvarcni šljunak 2-3 mm, pakovanje je 2,5 kg, koristi se za akvarijske podloge. Možda imaju i kvarcni pijesak, nisam gledala.
|
||
tangerina
Nedavno posijan Pridružen: 14 Listopad 2013 Status: Offline Bodovi: 58 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
pozdrav svima, imam dosta iskustva sa manje zahtjevnim sukulentima, ali u mesembima sam newbie, a jako su mi dragi imam neke lithopse iz bauhausa, a sad sam nabavila još lapidariu i fenestrariu, mogu li to sve stavit u istu posudu s obzirom na uvjete koje traže?također me zanima gdje kupujete taj kvarcni pijesak, a da imaju neko manje pakiranje, a ne baš 5 kila?
|
||
majcka
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Možda im je netko ukrao boju.
Možda je to zaštita, da se ne križaju. Možda je to.....ko bi znao. Ali svakako su ti slatki. |
||
Eksotika je kul
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
marsha
Mladi grm Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Aralija, zašto se sramiš ? Pa ti imaš divne sukulente, za poželiti. Stavi i litopse. Kad bi stavljali slike samo naj, naj, jako malo slika bi bilo !
Da ja imam i jednoga, pokazala bih ga, ali nemam, ne idu mi i dobro.
|
||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
@aralija,
nema neke tajne. Svi oni cvjetaju sami od sebe. A ako treba nekog pohvaliti onda
je to Željko Baljkas. Osim kvadratne zelene tegle gore desno sve su ostalo njegovi
sijanci. Možeš si samo mislit kako to izgleda kod njega u njegovom stakleniku kada procvatu njegovi „kamenčići“. |
||
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pre dobri su Pinus a da otkriješ u čemu je kvaka pa da cvjetaju, sramim se stvit moja dva kad vidim tvoje a da ne kažem od cvijeta nema ni c a za više nemogu ni pomisliti
|
||
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ovako to radi Željko:
|
||
marsha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Zbilja su krasni :-) do kad ih zalijevati? Sijance zalijevam redovito i tako cu nastavit cijelu zimu. Citala sam da bi tako trebalo godinu dana. Velike sam danas malo zalila al mislim da vise necu do proljeca poslije presvlacenja.
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
marsha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pinus, hvala
Vidim kod tebe je cvjetno :) predobri su
Da li ima šanse da i ostali cvjetaju?
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
marsha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
marsha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pinus, odlični su kamenčići od Baljkasa
Da li daju znakove da će cvjetati? Naime, 9 mjesec bi trebao biti njihov po tom pitanju. Moji ne daju naznake, osim što su nabubrili gdje se spajaju Sijanci polako napreduju al jako polako, za sad su ok
|
||
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ma daj uvijek se nađe za jedne cipelice, to je točno ali one najstarije idu u zabačen kutak (žensko iskustvo), a ti nemaš baš nešto za zabačene kutke, zato razmišljaj o predlogu MK jer ne bi bilo pošteno da ovakva ljepota izbljedi, a ja sam sigurna da neće
|
||
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Mk, neću još razmišljati
o stakleniku. Stisnuti ću sukulentiće.
To ti je kao sa ženskim cipelama. Uvijek sa nađe prostora za još jedne.
|
||
Odgovori | Stranica 123 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |